Kako prihraniti $ 24.000 na leto, ki rastejo svojo hrano

Kazalo:

Kako prihraniti $ 24.000 na leto, ki rastejo svojo hrano
Kako prihraniti $ 24.000 na leto, ki rastejo svojo hrano

Video: Kako prihraniti $ 24.000 na leto, ki rastejo svojo hrano

Video: Kako prihraniti $ 24.000 na leto, ki rastejo svojo hrano
Video: НОЧЬ В СТРАШНОМ ДОМЕ С ДЕМОНОМ / НЕ СТОИЛО СЮДА ПРИХОДИТЬ 2023, September
Anonim

Z vrtnarstvom je eden par izvedel, da pridelava (in jedo) ekološko hrano varčuje denar.

Ta objava se je prvotno pojavila na strani LearnVest.

Moja žena Susan in jaz sva vedno ljubila zdravo hrano, še posebej sveže, vinske zorjene vrste - zato smo rutinsko porabili navzgor 400 dolarjev na teden, ki so raziskovali ekološke grozdje za najbolj tiste izdelke.

Ampak to ni šele, ko smo sprejeli večerno povabilo naše prijateljice Elize - naravnega naravoslovca, ki raste vse svoje hrano -, da smo ugotovili, kako bi lahko bilo neverjetno ekološko prehranjevanje resnično.

Ker nam je Eliza ogledala njen vrt, sva z Suzan in jaz opazila te čudno malo oluščenega sadja, imenovanega češnje pod majhnim grmičevjem. Ko smo jih okusili, nas je popeljal okus po okusu ananasa in citrusov.

Tedaj nam je Eliza povedala o skrivnem svetu čudaških in nenavadnih prehrambenih jedi, za katere večina ljudi ne ve, razen če jih sami rastejo.

Izdelki lastnega "živilskega gozda"

Ko smo kupili hišo v naslednjem letu na parceli v treh četrtih kvadratnih metrih v Greenvilleu, SC, je bila Susan navdušena, da bi poskusila z roko na vrtu, tako kot Eliza.

Nisem bil tako kot gung-ho - me je bilo bolj zaskrbljeno, da sem se vklapljal s sosedami - vendar je vztrajala Susan.

Zato smo se strinjali, da začnemo z obračanjem zadnjega dvorišča, ki leži četrtino hektarjev gozda, v prostor za hrano.

Ne želimo, da bi porabili preveč na postavitvi, smo imeli napako: ko je razvijalec na tem območju odlagal nekaj kamnov blizu gradbišča, smo jih uporabili za izdelavo dvignjenih talnih postelj. Za vsak paket ekoloških, dediščinskih semen smo porabili le nekaj dolarjev. In ker smo začeli z majhnim prostorom, smo ga držali precej osnovni, zasadili korenje, paradižnik, višnje, paprike, jajčevce in squash.

Kot za najboljše vrtnarske prakse - tam je umetnost! - Eliza si je razdelila vsa svoja težko pridobljena znanja za uspešno rastoče rastline. (Eden od naših favoritov: Da bi imeli najboljši paradižnik pridelek, odložite vse, razen zgornjega lista listov na vaših sadikih, nato pa zakopajte steblo v tleh do približno 2 cm pod temi listi.)

Ni trajalo dolgo, preden smo bili zasvojeni - in v treh letih smo obrnili celotno polarnico našega premoženja v našo prehranjevalno hrano. Danes imamo sadna drevesa, oreška drevesa, zelišča, zelenjavo in celo glive, ki smo jih vključili v prelepo pokrajino.

V času toplih vremenskih razmer raste grozdje, breskve, robide, borovnice, maline, krompir, koruza, tomatillos in seveda zemeljske češnje. Prav tako izdelujemo nekaj bolj zanimivih sort, kot so črede kosmulje, domače ameriške koruze v vseh barvah in vrtne huckleberries - kar naredi odlične pite.

V hladnejših mesecih se naša proizvodnja nekoliko zmanjša, vendar še vedno rastejo solato, kale, arugula, cilantro, špinačo in korenje pod obročnimi hišami, ki so lahki okviri, pokriti s plastiko, ki jih lahko zgradimo v nekaj minutah.

V povprečnem letu dobivamo dobesedno na tisoče kilogramov hrane. Squash sam prinaša več sto na teden v poletnem času!

Imamo tudi pet dednih rac, ki so boljše pri pridelavi jajc kot piščancev. Če ste kdaj naročili crème brûlée v vrhunski restavraciji, ste verjetno jedli raje jajca - kuharji jih raje za bogato okus.

To je del tistega, kar všeč našemu vrtnarskemu hobiju: imeli smo dostop do čistih jedi v našem dvorišču!

Začeli smo z velikimi prihranki

Vse skupaj je naša domača hrana stala približno 300 dolarjev za proizvodnjo vsako leto, kar vključuje stroške materialov, ki se začnejo s semeni, in tekočega gnojila. In kot večne rastline dobili večje - jagodičja grmičevja, sadnih dreves, šparglji in kislino - zahtevajo manj oskrbe in proizvajajo več hrane.

Večina izdelkov, ki se prodajajo v trgovinah, je generična in sorazmerno nežna, tako da je število, koliko denarja smo prihranili, podobno kot primerjava jabolk z pomarančami - brez napak! Če pa bi kupili primerljivo hrano iz ekološkega grozdja, bi nam verjetno stalo od 1.500 do 2000 dolarjev na mesec za enako kakovost, količino in raznolikost hrane.

Ta prihranki sproščajo denar v našem proračunu, da bi porabili za druga živila, ki jih uživamo, vendar ne rastejo, kot je kakovostno meso, ki ga dobivamo od lokalnih kmetov za približno 100 dolarjev na mesec, kot tudi mleko, sir in maslo. Kavo kupujemo tudi od prijatelja, ki ima ekološko mikro pivo v Ashevilleu.

Verjetno mislite, da bi bilo težavno k temu velikemu gozdnemu gozdu zahtevati veliko dela - toda presenetljivo, da neimam storiti veliko, da jo ohrani.

Želijo več? Oglejte si naslednje članke iz LearnVest:

Reality of Retirement: Polovica Američanov bo imela nižji življenjski standard

Od 0 do 800: 3 zgodbe o ljudeh, ki so obnovili svoje slabe prodajalne

Money Mic: "Živim v hiši 200 kvadratnih metrov … zato lahko snemam svoje sanje"

Priporočena: