Roth IRA Maksimumi

Kazalo:

Roth IRA Maksimumi
Roth IRA Maksimumi

Video: Roth IRA Maksimumi

Video: Roth IRA Maksimumi
Video: Can You Retire Off Stump Grinding? 2023, Oktober
Anonim
Današnja tema je Roths do max!
Današnja tema je Roths do max!

Jonathan v New Jerseyju je v zvezi z vprašanjem o najvišjih omejitvah prispevkov za Roth IRA in Roth 401 (k) zaprosil:

"Hej denar denar. To je Jonathan. V resnici uživam v tvojem podcastu skupaj z Grammar Girl's. Vprašanje, ki sem ga imelo za vas, ste omenili Roth 401 (k) s prejšnji dan in omenili ste omejitev 15.000 dolarjev. Kaj, če ste na tekočem davčnem krogu ali trenutni stopnji dohodka, kjer bi lahko prispevali k Roth IRA in Roth 401 (k)? Ali je omejitev vplivala zaradi omejitve v višini 4000 USD, ki jo lahko vložite v Roth IRA? Z drugimi besedami, ali bi spustil znesek, ki bi ga lahko vnesli v Roth 401 (k)?"

Hej, Jonathan. Hvala za veliko vprašanje. Če ste na stopnji dohodka, kjer ste upravičeni do prispevka k Roth IRA in si lahko privoščite, da izločite tako Roth IRA kot Roth 401 (k), pojdite na to! Možno je, da prispevata k obema! Mejne vrednosti Roth 401 (k) in Roth IRA so neodvisne drug od drugega.

Zahteve za upravičenost dohodka

Preprosto morate biti prepričani, da izpolnjujete zahteve za upravičenost dohodka za Roth IRA. Če ste samski in vaš prilagojeni bruto dohodek bo devetdeset tisoč dolarjev (99.000 dolarjev) ali manj v letu 2007, lahko prispevate 4.000 dolarjev do Roth IRA. Če ste poročeni in vložite skupaj, vaš prilagojeni bruto dohodek pa bo v letu 2007 znašal 156.000 USD ali manj, lahko vsak prispevate 4.000 USD.

Torej, če bi želeli popolnoma izplačati svoje 401 (k) in Roth IRA prispevke za leto 2007, bi lahko prispevali 15 500 $ k Roth 401 (k), če vaš delodajalec ponuja eno ali tradicionalno 401 (k). Plus lahko prispevate tudi 4.000 $ Rothu IRA, za celoten prispevek 19.500 $. Vau!

Če ste starosti 50 let ali več, ne pozabite, da obstajajo posebni prispevki za ulov. Lahko dodate še dodatnih 5000 $ Rothu 401 (k) ali tradicionalnemu 401 (k) in dodatnih 1000 $ Rothu IRA, s skupnim maksimalnim prispevkom 25.500 $.

Torej, če si lahko privoščite maksimalno tako Roth 401 (k) kot tudi Roth IRA, vas nič ne ustavi!

Kot vedno, je položaj vsakega posameznika drugačen, zato je dobro, da se posvetujete s svojim davčnim ali finančnim svetovalcem.

Danes bom izdal kopijo najbogatejšega človeka v Babylonu Georgea Clasona. To je klasična knjiga, prvotno objavljena leta 1926, o načelih ustvarjanja bogastva in je povedana v obliki parabole. In zmagovalec je Steve O. Čestitke, Steve! Preverite svojo e-pošto za navodila.

Cha-ching! To je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje.

Še enkrat hvala vsem, ki so vzeli trenutek za objavo mnenja na iTunes! Preverite tudi najnovejše najnovejše podcaste za hitri in dišavi nasveti: Legal Lad in The Mighty Mommy. Hvala za poslušanje!

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: