Praznujte majhne zmage, da ohranite finančno motivacijo

Praznujte majhne zmage, da ohranite finančno motivacijo
Praznujte majhne zmage, da ohranite finančno motivacijo

Video: Praznujte majhne zmage, da ohranite finančno motivacijo

Video: Praznujte majhne zmage, da ohranite finančno motivacijo
Video: ❌ CHIRIBIQUETE 👉 👉 DESCUBRE los SECRETOS de UN LUGAR MÁGICO ⛔️ CARLOS CASTAÑO 2023, Oktober
Anonim
Gradbeno bogastvo je dolga igra. Včasih se je zelo težko obuditi. Kljub srečni naložbi, ko sem imela 22 let, sem se počutil zelo malo užitka, ko sem imel velik prihranek v svojih zgodnjih 20-ih letih. Denar se razkroji na samo številke na zaslonu, ki ne ponuja nobene koristnosti, če ne porabijo.
Gradbeno bogastvo je dolga igra. Včasih se je zelo težko obuditi. Kljub srečni naložbi, ko sem imela 22 let, sem se počutil zelo malo užitka, ko sem imel velik prihranek v svojih zgodnjih 20-ih letih. Denar se razkroji na samo številke na zaslonu, ki ne ponuja nobene koristnosti, če ne porabijo.

Pravzaprav sem razmišljal o prenehanju moje nove zaposlitve v San Franciscu po dveh letih leta 2003, da bi živel živahen način življenja na Havajih. Surf zjutraj, masaže popoldne, in Mai Tais zvečer ne more biti tako slabo. Zamislili so si tudi zamisli o nakupu vozila Eurovan VW, ki se je preselila po celi celini, ko sem vzela prhe na počivališčih.

To je nevarno, da prejmete finančno nepričakovanost tako zgodaj v življenju, ker obstaja nevarnost, da bi vse skupaj povedal. Nenadoma mislite, da je gradnja precejšnje finančne matice tako preprosta, ko je v kratkem časovnem obdobju očitno težka. Z nenadno vbrizgavanjem bogastva, morda nikoli ne boste dosegli svojega potenciala, ker se preprosto ne trudite, da bi se tako trudili.

Po veliko razmišljanju in nenehno pijanem sosedi, sem se odločil kupiti lastno premoženje, da bi se "znebil" mojega denarja. Malo mi je bilo najeti, prav tako sem bil nemotiviran, da bi delal za denar, velika težava, če delaš v financah! Takoj, ko sem spustil šestih čekov, sem se počutil občutek za olajšanje. Brez denarja se ni nikoli počutilo tako dobro!

Nazadnje delam za nekaj več, Spominjam se razmišljanja po plačilu mojega prvega hipotekarnega plačila. Življenje v lepši lastnosti namesto umazane spalnice je bila nagrada za štiri leta trdega dela in tveganje. Slacking off ni bila možnost, ker bi, če bi jaz, izgubil svoj dom!

Morda resnični razlog, zakaj tako imam rad lastnosti, ni toliko za vrnitve, ampak za refokus, ki ga zagotavlja. Hipotekarni dolg me je rešil, ker sem bil še en otrok, ki ve, da je vse življenje v starosti 26 let zaradi pomanjkanja potrpljenja in perspektive. Hipoteka je bila sidro, ki me je zadrževala, da mi ni uspelo.

Leta kasneje v starosti 32 let moje navdušenje za delo spet začelo izginiti. 10 let, ko sem šel po kolidžu, sem se bal, da bi se sam potrudil, ker sem delal vse, kar sem vedel. Temna stran predčasne upokojitve je bila napisana, da se prepričam, da ne pade v isto pasti brez kakršnega koli namena. Ko je bil objava objavljena, me je takoj, ko si prebral pripombe, takoj poiskal zgodovinsko upokojitveno skupnost. Malo so vedeli, da je bil moj cilj, da bi se namerno spopadel z lastnimi noremi misli, da bi se prepričal, da nič ne manjka, preden se dve leti pozneje odločim,

POZDRAVI VEČ VSAKEGA PROSIM

Čeprav sem samo 1,400 $ iz mojega strukturiranega beležka Apple, bi lahko zelo izgubil 10.000 $, če bi Apple zapiral pod 415 $ na dan 17. junija stavke. Stalež trenutno trguje pod 400 $ ob pisanju te objave. Se izogiba izgubljeni zmagi? Mislim, da! Z majhno zmago Applea sem se odločil, da bom porabil dober del 10.000 $, ki sem jih morda izgubil, ko sem spet videl svet.

Potovanje je v moji DNK. Ko odrastete v šestih različnih državah pred 14. rojstnim dnevom, je nemogoče, da ne želite nadaljevati s tem, kaj je tam zunaj. Nič ni boljše od pobiranja lokalnih običajev in učenja novih jezikov, čeprav sem precej grozljiv na jezikoslovju. To je zamisel, da se pretvarjam, da sem nekdo drug v drugi državi, ki me najbolj navdušuje.

Vsako leto od kolidža sem šel na neko mednarodno avanturo. Lansko leto so Amsterdam, Helsinki, Kopenhagen, Brugge in Sankt Peterburg razumeli najsrečnejše ljudi na svetu. Leto pred tem so bili Rim, Barcelona, Malta, Santorini, Olympia in Istanbul. Letos obiščem Mallorco v Španiji, da bi razumeli, kako najti srečo v državi, ki ima 20-odstotno stopnjo brezposelnosti. Ob poti bom preživel en teden v Švici, da bi se seznanil z njihovo nevtralnostjo. Na poti nazaj bom začel v Frankfurtu za en dan, da bi seveda nemško natančnost, pivo in bratwurst.

Obstaja del mene, ki meni, da se ZDA zaradi naraščajoče velikosti naše vlade počasi pretvarjajo v Evropo. Strukturna brezposelnost bo ostala trmasto visoka, davčne stopnje se bodo zvišale za vsakogar, in manj bo inovacij, ko se bodo Američani naučili, da se bodo bolj upirali in živeli v dobrem življenju. Kdaj je bil zadnji čas iz Evrope ali Kanade nekaj velikega? Točno.

Videl sem prihodnost Amerike s svojimi izkušnjami v Evropi in moram priznati, da je prihodnost v redu. Če vam ni treba skrbeti za nezaslišane stroške zdravstvenega varstva, boste bolj pustolovski. Če imate veliko državno varnostno mrežo, ki vam bo zagotovila 70% vaše lanskoletne plače za nekaj let, ne glede na to, koliko boste naredili, vam nikoli ne bo treba odpreti odpuščanja, da zaščitite odloženo odškodnino. Vsi bomo ena velika srečna družina, polna družbenoekonomske enakosti.

Preden me kritizirate zaradi svojega optimizma, vas prosim, da preživite vsaj mesec dni v Evropi in si oglejte sami. Jaz sem realist, ki sprejema stvari tako, kot so. Kdo ne mara čokolade, sira, piva, rdečih glinenih igrišč, bikini oblečenih plaž in tradicije popoldanskih siest? Evropski življenjski slog je čudovit.

DENAR JE NEPOSREDNO

V resnici ni smisla, da bi zaslužili denar, če ga ne porabite za stvari, ki jih imate radi. Ključno je ugotoviti, koliko si lahko privoščite, da ne bi prišli kratek.V svoj vodič za varčevanje vnesite starost, da boste na poti. Ugotovite, zakaj prihranite denar. Primeri lahko vključujejo potovanje, izobraževanje otrok, sanjsko lastnino, dobrodelno organizacijo ali svetovno križarjenje za svoje starše. Finančna svoboda kot razlog morda ni dovolj natančna.

Vsakdo mora najti svoje ravnotežje. Obstaja tveganje, da bi se lahko zgolj zbudili več denarja, kot ste kdaj mislili, da je mogoče v mladosti, in zgodaj potegnite črto. Do takrat, ko bi se zavedali, da bi bilo bolje, da bi izravnali vaše porabe in varčevalne navade, namesto da bi se odpravili na oba ekstrema, je morda prepozno!

Kategorija motivacije

Priporočila za upravljanje s premoženjem:

* Upravljajte svoje finance na enem mestu: Najboljši način, da postanete finančno samostojni in se zaščitite sami, je, da dobite ročaj za svoje finance se prijavite z Osebni kapital. So brezplačna spletna platforma, ki združuje vse svoje finančne račune na enem mestu, tako da lahko vidite, kje lahko optimizirate. Pred osebnim kapitalom sem se moral prijaviti v osem različnih sistemov, da bi spremljal moje finančne račune za razlike v višini 25+ (borzno posredovanje, več bank, 401K itd.). Sedaj se lahko prijavim v osebni kapital, da vidim, kako delujejo mi računi in kako se moja neto vrednost napreduje. Prav tako lahko vidim, koliko porabim vsak mesec.

Najboljše orodje je analizator portfeljskih provizij, ki z vašo programsko opremo vodi vaš portfelj naložb, da bi ugotovili, kaj plačujete. Ugotovil sem, da sem plačal 1.700 $ letno v pristojbinah za portfelje, ne vem, da sem plačal! Na spletu ni boljšega finančnega orodja, ki mi je pomagal doseči finančno svobodo. Potrebno je samo minuto, da se prijavite.

Foto: Življenje je kot vedro češenj. Preveč jejte in sedeli boste na prestolu zelo dolgo. Brentwood, CA, 2018.

Priporočena: