Upokojite se v tujino

Kazalo:

Upokojite se v tujino
Upokojite se v tujino

Video: Upokojite se v tujino

Video: Upokojite se v tujino
Video: КАК Я ПОЛУЧИЛА ЯПОНСКОЕ ГРАЖДАНСТВО? Отвечаю на вопросы! 2023, Oktober
Anonim

Današnja tema je, kako se upokojiti v tujino.

Ste kdaj fantazirali, da se boste upokojili v tropski raj v belem pesku, palmu? Ali pa je življenje v slikoviti pobočni vasi v Italiji bolj vaš stil. Ne glede na to, ali ste blizu upokojevanju ali pa v prihodnosti sanjarite daleč, je vredno razmisliti, kje želite živeti, ko se upokojite. Želite ostati na poti? Ali se želite premakniti v bližino prijateljev ali družine? Ali se želite preseliti v kraj z boljšo podnebje ali nekje z nižjimi stroški življenja?

Ko razmišljate o svoji izbiri, kamor želite živeti, ko se upokojite, ni treba omejiti možnosti za državo, v kateri ste trenutno. Pravzaprav obstaja veliko razlogov za razmislek o upokojitvi v tujino.

Živeti dobro življenje

V Združenih državah vedno več ljudi zapušča druge države. Ustvarjajo jih pustolovščine, prijetne podnebne razmere in nižji življenjski stroški, ki jim pomagajo čim bolje izkoristiti jajca v gnezdu.

Tudi z oslabljenim ameriškim dolarjem je v nekaterih državah mogoče živeti v dobrem življenju v skromnem proračunu. Odpoved v tujini na dobro izbranih lokacijah lahko postavite luksuzne predmete, kot so služkinja in kuhar v dosegu. Prav tako vam lahko omogoči, da se upokojite leta prej kot tisto, kar bi bilo mogoče, če bi vas zadrževali.

Nekatere države zagotavljajo spodbude - kot so rezidenčni vizumi, davčne olajšave in popusti na storitve - spodbujajo upokojence, da bi tam živeli. Več o pravilih in koristih upokojitve v določeni državi lahko preberete na spletnem mestu za konzulat te države.

Se v tujini odseljuje v tujino?

Če menite, ali bi se lahko odpravili v tujino, razmislite o tem, ali bi radi uživali v kraju z drugo kulturo. Če ste blizu prijateljev in družinskih članov, je za vas pomembno, da se upokojevanje v tujini verjetno ne nanaša na vas. Če pa vaša družina in prijatelji že živijo na številnih različnih področjih, ne glede na to, ali ste v Palm Beachju ali v Panamu, morda ne boste imeli velike razlike, če jih želite obiskati - bodisi na poti, ki jo še vedno potrebujete. Če vas ideja o upokojitvi v tujini zanima, vendar mislite, da bi vam zamudili svoj znani način življenja, je ena možnost, da živite v tujini s krajšim delovnim časom. Če sta Austin, Teksas in Malta vaša najprimernejša stometna mesta, boste porabili pol leta v vsakem, kar vam bo omogočilo, da uživate v najboljših obeh svetovih in pridobite več iz svojega gnezdenega jajca.

Če se odpravite v tujino, je možnost, da vas pritoži, je pomembno, da naredite domačo nalogo in raziskovalne lokacije. Kako je podnebje? Kako so stroški življenja? Ali so domovi poceni? Ali je kakovost zdravstvenega varstva lahko dostopna in dostopna? Kakšna so pravila za rezidenco? Katere davke boste morali plačati? Kakšne bodo vaše jezikovne in kulturne ovire za vas? Ali lahko računate na internetno povezavo in neprekinjeno električno energijo?

Poskusite pred nakupom

To je pametna ideja, ki jo poskusite, preden kupite. Poskusite najeti v državi, v kateri mislite, da se boste upokojili več mesecev, in preverite, ali je to za vas, preden se nastanite ali kupite dom.

Priljubljene države za upokojence izseljencev so Mehika, Panama, Italija, Urugvaj, Tajska in Malezija, pa tudi številne druge. Malezija ima na primer spodbujevalni program, imenovan "Malezija - Moj drugi dom", ki tujcem, ki lahko dokažejo redni mesečni dohodek ali ki v lokalnem bančnem okolišu opravijo stalni depozit, pridobijo začetni desetletni vizum in nakup nepremičnine tam.

Če življenje v drugi državi pokliče vaše ime, upoštevajte, da ni treba počakati, da se vaše zlato leto premakne v tujino. Eden sorodnik moj se je preselil s svojo družino na Bali pred mnogimi leti. Deluje na daljavo za stranke v Združenih državah Amerike. Nižji življenjski stroški v Indoneziji pomeni, da lahko njegova družina živi v lepi vili, ki gleda na riževke in ima svoje kuharje, vrtnar in polnoletno varuško za svoje otroke. Če sem si vzbudil radovednost o tem, kako živeti v dobrem življenju v drugih deželah, si oglejte sredstva za upokojitev v tujino, ki sem jih objavil na dnu te strani. Ker je današnja epizoda o življenju v tujini, bom dal kopijo 1.000 krajev za prikaz pred umiranjem. In zmagovalec je poslušalec po imenu Meredith. Meredith je bila samodejno vnesena v knjižni izdaji, ko mi je poslala e-pošto. Čestitam! Cha-ching! To je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje. Kot vedno je položaj vsakega posameznika drugačen, zato se pred odločanjem o finančnih odločitvah posvetujte z davčnim ali finančnim svetovalcem. Ta podcast je namenjen le izobraževalnim namenom in ni namenjen nadomestnemu iskanju osebnega, strokovnega svetovanja. Pošljite vaša vprašanja ali pripombe na mon[email protected]. Hvala za poslušanje! Sorodne povezave:

  • Expat Exchange
  • Mednarodno življenje
  • Malezija - Moj drugi dom
  • Panama je raj za upokojence

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: