Davčne ugodnosti lastništva doma

Kazalo:

Davčne ugodnosti lastništva doma
Davčne ugodnosti lastništva doma

Video: Davčne ugodnosti lastništva doma

Video: Davčne ugodnosti lastništva doma
Video: CS50 2013 - Week 9, continued 2023, Oktober
Anonim

Želite kar najbolje izkoristiti svojo davčno napoved? Tukaj je namig: ne samo vložite standardnega odbitka.

Ne glede na vrsto stanovanjske lastnine, ki jo imate - mobilna hiša, enodružinska hiša, mestna hiša, stanovanje ali stanovanje - imate pravico do določenih davčnih olajšav na nepremičninah. Vendar boste morali dati dodatno delo in razvrstiti svoje davke, če želite največje prihranke.

Na žalost, če ste prvič homebuyer, "ste morda tako navajeni, da uveljavljate standardni odbitek, ki ga sploh ne bi osrečil," pravi Lisa Cahill, nepremičninski posrednik in agent za nepremičnine, ki kupcem pomaga najti St. Petersburg, FL domov za prodajo. Glede na to, da je standardni odbitek samo za 6,300 ameriških dolarjev za singla in 12.600 dolarjev za poročene pare, ki se skupaj vložijo v letu 2016, je verjetno vredno, da si lahko z vidika davčne prihranke razvrstite. Z razčlenitvijo lahko izkoristite določene odbitke in odbitke davka na nepremičnine.

Kaj je odtegnitev hipotekarnih obresti?

IRS vam omogoča, da odbijete obresti, ki jih plačate posojilodajalcu. To je eden od največjih odbitkov za tiste, ki razčlenijo, pravi Lisa Greene-Lewis, CPA in davčni strokovnjak pri TurboTaxu. Tu najdete znesek obresti, ki ste ga plačali posojilodajalcu na obrazcu 1098 Mortgage Interest Statement. Vendar pa vam lahko odobri, da se obresti odbijejo samo do 1 milijon dolarjev na posojilo. Obresti, plačane na domači lastniškim kreditni liniji, se lahko odbijejo do 100.000 USD.

Ko kupujete najemnino, kot je počitniški dom, je odbitek vašega doma hipoteke odvisen od tega, kako pogosto ostanejo v domu za osebno uporabo. Če ste nepremičnino zasedli za 14 dni ali manj v celotnem letu, lahko odštejete hipotekarne obresti in odpisati dodatne stroške, kot so zavarovanje, popravila, oglaševanje, pristojbine HOA in zaloge.

Stranska opomba: če ste svojo domovino ali počitniško hišo oddali za 14 dni ali manj skozi vse leto, vam ni treba prijaviti denarja, ki ste ga ustvarili kot dohodek od najemnin. To je velika korist za ljudi, ki živijo v soseskah, ki so v določenih obdobjih leta izpostavljeni zahtevam po povpraševanju. Na primer, za lansko South by Southwest konferenco in festival v Austinu, TX, je bilo rezerviranih 12.431 individualnih rezervacij. Če so ti lastniki stanovanj najemali svoje domove zgolj za teden konference in leta 2015 ne bi imeli nobenih drugih razlogov, da jim ne bi bilo treba prijaviti dohodka od najemnin.

Kakšna je razlika med davčnim odbitkom in davčnim odbitkom?

Davčni odbitki vam omogočajo zmanjšanje dolarja za dolar za znesek davkov, ki jih dolgujete, medtem ko davčna olajšava zmanjša, kolikšen del vašega dohodka je obdavčen. To je razlika, ki je dobro vedeti, kajti to pomeni, da so davčni odbori v večji meri dragoceni kot odtegljaji (čeprav jih je manj, da jih zahtevajo lastniki). Kalkulator davčnega prihranka Trulia vam lahko ponudi grobo oceno davčnih prihrankov, ki jih je ustvarila vaša hipoteka, vendar je podrobnejši pogled na odbitke in kredite, za katere ste upravičeni.

Kakšna je odbitna točka za izplačilo točk ali posojila?

Točke ali provizije za izposojo posojila so odbitne pristojbine, ki ste jih plačali, da bi dobili hipoteko. Če ste kupili nov dom za svoje primarno prebivališče, se lahko to leto povrnejo izplačila točk ali provizij za izposojo posojila. Vendar, če ste refinancirani, je treba plačane točke odšteti v času trajanja posojila. Na primer, če vzamete 10-letno hipoteko na začetku leta, lahko vsako leto odbijete desetino točk - enako 1000 $ na leto za vsakih 10.000 $ točk, plačanih za posojilo. Točke, ki jih lahko odbijete, bodo sporočene tudi na obrazcu 1098 od vašega posojilodajalca ali vaše poravnave.

Vendar, če ste refinancirali in vzeli a večje posojilo od prve hipoteke, se lahko vse točke, plačane za denar, ki se uporabljajo za bistvene izboljšave na domu, takoj odštejejo, pravi Steve Albert, direktor davčnih služb v Baltimoreju, MD, ki temelji na družbi CPA za upravljanje premoženja Glass Jacobson.

Ali lahko odbijem davke na premoženje?

Če živite v državi z visokimi davki na premoženje (gledamo vas v New Jersey), lahko varčujete z velikimi. Boste našli, koliko ste plačali na obrazcu 1098, če so bili davki na premoženje obdavčeni; če ne, boste plačali znesek, ki ste ga plačali za leto, navedeno na računu za davke na nepremičnine. Prav tako lahko odbijete za vsa plačila, opravljena preko depozitnega računa ob poravnavi ali zapiranju, pravi Greene-Lewis.

Ali se kvalificiram za energetske davčne kredite?

Če ste med letom naredili energetsko učinkovite izboljšave v vašem domu, se lahko kvalificirate za določene davčne olajšave. Primerne nadgradnje vključujejo dodajanje izolacije, tesnila oken, namestitev energetsko učinkovitih oken in vrat ter zamenjavo vašega peči in grelnika vode - do 500 dolarjev kredita.

Še večja dobičkonosnost: če ste izboljšali geotermalne toplotne črpalke, majhne vetrne turbine in sisteme sončne energije, se ti štejejo kot dodatni krediti (uradno znani kot stanovanjski energetsko učinkoviti nepremičninski kredit) v višini do 30% stroškov postavk. Tako glavni domovi kot drugi domovi izpolnjujejo pogoje.

Kaj pa z odbitkom odhodkov?

Če ste kupili dom, ker ste vzeli novo službo, boste morda lahko odšteli stroške gibanja, pravi Greene-Lewis.Da se kvalificirate, boste morali izpolnjevati posebne zahteve: na primer, vaše novo delovno mesto mora biti vsaj 50 milj dlje od starega doma, kot je bilo vaše staro delovno mesto. (Tukaj lahko najdete celotne zahteve.) Odvisno od okoliščin lahko odbijete stroške pakiranja in dostave vaših posesti, potujete v svoj novi dom, shranite do 30 dni in celo stroške za premikanje svojega ljubljenčka.

Kaj ne morete zahtevati za svoje davke

Oprostite, da poročam, vendar obstajajo nekateri stroški, povezani s stanovanjem, ki niso upravičeni do kredita ali odbitka. Ti vključujejo pristojbine za nastanitev lastnikov stanovanj ali kondominij, zavarovanje lastnikov stanovanj, pristojbine za ocenjevanje, komunalne storitve ali glavna plačila na hipoteko. Poleg tega večina ljudi napačno misli, da lahko odbijejo davek na prenos na nakup ali prodajo prebivališča, pravi Steve Albert. (Niti brez odbitka.) In medtem ko lahko še vedno odbijete premije, plačane za zasebno zavarovanje hipotekarnih posojil v letu 2016, to naj bi poteklo v decembru, zato ne računajte na to za vračilo prihodnjega leta. (Obstaja vedno možnost, da se odbitek podaljša, vendar.)

Ali niste dobili vseh vaših davčnih vprašanj? Nadaljujte z branjem spodaj:

  • 7 Miti o davčnem kreditu Homebuyerja za prvič
  • Kako pritožiti oceno davka na premoženje
  • 7 Rookie nepremičnin napake
  • Kaj morate vedeti o izboljšavah doma in davkih
  • 4 stvari, ki jih morate storiti, da se pripravite na davčni dan

Priporočena: