Kaj je Komisija za nepremičninske agencije?

Kazalo:

Kaj je Komisija za nepremičninske agencije?
Kaj je Komisija za nepremičninske agencije?

Video: Kaj je Komisija za nepremičninske agencije?

Video: Kaj je Komisija za nepremičninske agencije?
Video: Cranberry Sherbet Series 26. The Great Destruction Will Shock Everyone in the New Episode! 2023, September
Anonim

Kje gre 6% vaše domače prodaje? Veliko različnih mest …

Delo z nepremičninskim posrednikom je enako za tečaj pri nakupu ali prodaji doma, zato je dobro vedeti, kako dobijo plačilo za svojo nepremičninsko komisijo, kakšne posebne naloge bi morale ali ne bi smele biti vključene in njihovo vlogo v ki vam pomaga v dom in sosesko, ki najbolj ustreza vašemu življenjskemu slogu.

Kaj je nepremičninska provizija?

Značilno je, da nepremičninski posrednik plača provizijo na podlagi prodajne cene doma. (V nekaterih primerih je njihova provizija pavšalna pristojbina.) Kadar provizija temelji na odstotku, se zastopniki dobijo za 6% - razdeljeni med kupčevega zastopnika in zastopnika prodajalca - in jih vedno plača prodajalec. Če uporabljate isti agent za trgovanje ali zmanjševanje vrednosti, bodo prejeli 3-odstotno provizijo dvakrat, vendar z različnimi vrednostmi. Nepremičninski posredniki delajo za posrednike, agenti in posredniki pa imajo licenco v državi, v kateri delajo. Broker deluje kot krovna družba in agent je v bistvu prodajalec, ki dela za to podjetje. Čeprav nepremičninski posrednik ne more delovati neodvisno od posrednika in ga ni mogoče neposredno plačati kupec ali prodajalec, posredniku ni treba sodelovati z zastopnikom. Vendar je posrednik tisti, ki prejme provizijo zastopnika in ga razdeli med vse posrednike, ki so vpleteni v transakcijo.

Zaradi stopnje sodelovanja 6% provizije običajno razdelijo na štiri načine: agent prodajalca, prodajalec posrednik, agent kupca in kupčev posrednik dobijo kos pite. Posrednik in agent imata ločena sporazuma, ki določata, kateri odstotek provizije prejme, zato je provizija vašega posebnega zastopnika lahko in najverjetneje manj kot polna 3% na strani kupca ali prodajalca. Če pa je posrednik in agent pomagal pri prodaji in nakupu, bo borzno posredništvo prejelo polno 6% in ga razdelilo, vendar se jim zdi primerno.

Ker vas je vaš agent lahko odnesel v hišo ali v sosedstvo, so vir resnice, ko gre za najboljše prakse pri nepremičninskih transakcijah in jih je treba zaupati. Prepričajte se, da delate s posrednikom, ki ima vaše posebne potrebe in hoče v mislih, preden skočite na nepremičninski trg.

Več informacij o provizijah za nepremičnine spodaj:

  • Secret način, da prihranite denar na domu Prodaja
  • Ali je vaš nepremičninski agent sabotiral prodajo na domu?

Priporočena: