Ramitova dvorana sramote

Kazalo:

Ramitova dvorana sramote
Ramitova dvorana sramote

Video: Ramitova dvorana sramote

Video: Ramitova dvorana sramote
Video: AMAZING JORDAN: the strangest country in the Middle East? 2023, December
Anonim
Vedno se smejam, ko slišim, da nekdo vpraša: "Kateri je bil vaš najbolj neprijeten trenutek?"
Vedno se smejam, ko slišim, da nekdo vpraša: "Kateri je bil vaš najbolj neprijeten trenutek?"

Ali resno misliš, da bi ti kdaj povedal?

Za normalne ljudi, njihove najbolj neprijeten trenutek vključuje pretiravanje svojih hlač v starosti 26 let, ki so bili brutalno zavrnjeni, ko so predlagali svoji dekletu 3 leta pred množico v Central Parku ali pa se je odpovedal svoji službi in prvič pokazal novo, boljšo službo, samo da bi ugotovili, da nikoli niso dobili službe.

Poznam ljudi, ki so storili vse te stvari. Videti bi me morala smejati, ko sem napisal zadnji odstavek. Bog mi je všeč (tudi jaz grem v pekel).

Torej, medtem ko vam je res všeč, sem prepričan, da vam ne bom povedal svojega najbolj neprijetnega trenutka.

Vendar vam bom povedal nekaj stvari, ki so v zadnjem času šle narobe.

Neuspeh # 1 - Kraljsko sem zasvoji svojo priložnost, da se pogovarjam pri TED-u

Pred nekaj meseci sem se predstavil ženi, ki izbere govorce na TED-u. Ne morem čakati, da se pogovorim z njo - govor na TED-u je že več let sanj. Tako sem se pripravil, se je s seboj spravil na taksi in čakal v preddverju, da bi se srečal z njo. Ko je prišla ven, sva se malo pogovarjala, potem pa je rekla: "OK, kaj imaš zame?"

V preteklih nekaj dneh sem prišel do nekaj zamisli in sem jo postavil. Takoj, ko so besede iz mojih ušes, sem lahko rekel, da je konec. Ni reakcije. Rekla je: "Kot veste, naše občinstvo vključuje ljudi, kot je Bill Gates … kako bi se to pritožilo?" Moj odziv je bil tako šibek in bolan kot ruska siroča. Ko me je izstopila, ni rekla: "Povej mi, kdaj imaš boljšo idejo." Namesto tega je rekla: "Lepo te je spoznati. Hvala, ker ste prišli."

Ni bila njena krivda. Bilo je MINE. Nisem opravil svoje normalne ravni priprave, in to je pokazalo.

UGH

Neuspeh # 2 - Brutalno zavrnjen v baru

Zadel sem ženo v baru, samo da ugotovim, da ji ni bila zainteresirana. Evo zakaj.

Neuspeh # 3 - izdelek IWT, za katerega še niste slišali

V začetku tega leta sem prišel do neverjetne ideje za nov tečaj. Moje modeliranje je pokazalo, da bi ustvarilo več kot 1 milijon USD na leto. To bi bilo povsem novo, toda iz podjetja genialnega poslovnega modela, izumljenega pred desetletji. In to bi bilo množično prilagodljivo.

3 mesece sem preživel svoje raziskave, nato pa sem ga vznemiril na skupino izdelkov IWT. Povedal sem jim, naj jih preučijo in zgradijo, kar sem prvotno naredil.

Vrnili so se približno 2 meseca kasneje z eno priporočilo: NIKOLI NE TUDI.

To se je zgodilo prej. V naši ekipi imamo lepo ravnovesje med "iracionalno optimističnim" (me) in "izjemno varovanim in zaskrbljenim zamislim o zamahu Ramitovih" (moja ekipa). Vendar pa se navadno srečam z njimi in konča z delom.

Tokrat so spustili nogo. Pokazali so mi 10 različnih razlogov, zakaj to nikoli ne bi delovalo. Pokazali so mi bolj izpopolnjene modele od mojega. In pokazali so mi nekaj točk, za katere nisem mislil.

Nazadnje, ko sem investiral 6 mesecev težkih raziskav, z močnim srcem (samo šalim, nimam srca), sem ubil projekt. Imeli so prav. Motil sem se.

Ni zgodovinskega zaključka zgodbe. To je to! Nisem se obrnil in postal dobrodelni dodatek, ki je pomagal revnim korejskim otrokom. Pravkar smo porabili $ 50,000 + in naša raziskava je zdaj odložena, verjetno nikoli ne vidimo svetlobe dneva. Prekleto, da je zanič.

Zakaj delam te napake z vami

Kot se morda spomnite, moje napake vodijo v mapo Gmail. Nisem se danes zbudil in načrtujem deliti svoje napake s 500.000 bralci. Sranje, rad bi ves dan ves čas pisal o tem, kako super sem. Bi ne?

Toda tudi jaz sem se naučil, da so najuspešnejši ljudje nasprotno najbolj odprti glede njihovih slabosti.

Na primer, če vprašate vrhunskega izvajalca: "Kakšne so vaše slabosti?" Se bodo smejali in rekli: "Koliko časa imate?"

Potem bodo resnično pošteni nad dejanskimi pomanjkljivostmi, ki jih imajo: imajo težave pri dajanju prednostnih nalog. Bojijo se z ravnotežjem med poklicnim in zasebnim življenjem. Težijo k hitenju stvari, ko postane stresno.

Upoštevajte, da bodo manj izkušeni ljudje instinktivno skušali skriti svoje slabosti. Kot da jih ne moremo opaziti od milje proč.

Zakaj skrivamo naše napake

Kot fant, ki je postal strokovnjak pri skrivanju mojih slabosti ("Skinny Indian guy …" "Ali se mi bo všeč, ker imam lase na prsih?" "Najvišja matemika uvrsti v moj razred … znova …"), razumem, Ne želim deliti.

Spominjam se na enega izmed mojih najljubših govorov iz West Winga, kjer predsedniški kandidat Santos govori o tem, kako smo vsi zlomljeni.

In še sčasoma sem prišel do LJUBEZNICE in SEKAJ OUT neuspeh.

Ker vsakič, ko nisem uspel, sem se naučil nekaj novega. In z vsakim neuspehom sem zlomil majhno pregrado, ki mi je kumulativno pomagala doseči mojstrstvo.

Brez dvoma, 3, 100-krat, nisem mogel biti uspešen. Pravzaprav še vedno nimam več kot 50% novih pobud. In dobro sem v tem, kar počnem!

Želim vam pokazati eno tehniko, ki je bila bistvena v mojem življenju, ko se soočim s strahom zaradi neuspeha ali celo presojami drugih ljudi.

Opozorilo: ta tehnika je preprosto preprosta, vendar lahko popolnoma spremeni svoje razmišljanje.

Kako ravnati z strahom od neuspeha in sodbe

Ko se soočamo z možnostjo neuspeha, naši umi gredo v stotine različnih smeri, da bi nas poskušali prepričati, da bi drugačno pot. Z notranjo kritiko lahko pomirite s pomočjo tehnike "Kaj če sem bila popolna?".

Če želite to narediti, obvladate svoj um z razmišljanjem o tem, kako bi lahko ta položaj rešil popolna, sposobna in samozavestna oseba.

Na primer …

  • Lahko bi rekli: "Nisem prepričan, ali je to delo nekaj, kar želim storiti do konca svojega življenja." Ste dvomili, da se prijavite, nato pa se odločite, da tega ne storite, nato pa ostati nesrečen pri svojem trenutnem delu … in zamudite potencialna sanjska priložnost.
  • Z uporabo tehnike "Kaj bi bilo popolno?" Bi si lahko sami rekli: "Vem, da ta odločitev ni trajna in z lahkoto bi lahko spremenila smer, če ta ni primeren zame." Prijavljate se in morda ne Ne delaš, ampak morda je in najdete novo službo, ki jo imaš rada.

To novo tehniko lahko uporabite VSAKO. Vaše ljubezensko življenje (sprašujete nekoga), vaše delo (približevanje šefu o povišanju) ali vaše družabno življenje (v tem novem slikarskem razredu, tudi če ne poznate nikogar).

Ta tehnika vam bo pomagala, da se boste zavedali svojih mentalnih ovir in jih premagali, preden vas bodo zadržali nazaj.

Vaš izziv: preizkusite "Kaj, če bi bil popoln?" Tehnika, da premagate strah pred neuspehom

Zdaj pa želim, da razmislite o eni stvari, ki jo želite preizkusiti ta mesec … vendar tega še niste storili, ker ste prestrašeni. Povejte mi, kako se boste navadno odzvali, nato pa navedite, kako bi lahko uporabili tehniko »Kaj, če bi bila popolna?«.

Začel bom s tistim, ki se mi je zdelo že več let, prireditev dogodkov:

Tipičen pristop: "Kaj če zadržim ta dogodek in nihče ne prihaja? To bi bilo neprijetno. Pozabi. Morda bom naslednje leto gostil zabavo, ko bo moje občinstvo večje."

WIIWP: "To bom naredil kot neuspešni dogodek. Tudi če komaj kdo pride, ljudje, ki se bodo morda pogovarjali več mesecev."

Ti si na vrsti. Pustite komentar spodaj z enim načinom, kako uporabiti tehniko »Kaj če sem naredil«, nato preverite, kaj drugi ljudje imajo povedati. Oglejmo si, koliko primerov lahko pripravimo.

Priporočena: