Psihologija denarja: zadnja milj za varčevanje

Psihologija denarja: zadnja milj za varčevanje
Psihologija denarja: zadnja milj za varčevanje

Video: Psihologija denarja: zadnja milj za varčevanje

Video: Psihologija denarja: zadnja milj za varčevanje
Video: Я работаю в Страшном музее для Богатых и Знаменитых. Страшные истории. Ужасы. 2023, September
Anonim
Pred nekaj tedni, medtem ko sem bil na konferenci v DC, sem bil na panelu o e-marketingu, ko je nekdo vzgajal svojo roko in postavil vprašanje o oglaševalcih in CPM v primerjavi s CPA. Če ste bili kdaj na tech konferenci in čakali na obdobje Q & A, je to, ko začnete razmišljati o različnih načinih samomora, vključno s preoblikovanjem konferenčnega programa v šiv, da se držite v srcu. Ljudska vprašanja so tako slaba.
Pred nekaj tedni, medtem ko sem bil na konferenci v DC, sem bil na panelu o e-marketingu, ko je nekdo vzgajal svojo roko in postavil vprašanje o oglaševalcih in CPM v primerjavi s CPA. Če ste bili kdaj na tech konferenci in čakali na obdobje Q & A, je to, ko začnete razmišljati o različnih načinih samomora, vključno s preoblikovanjem konferenčnega programa v šiv, da se držite v srcu. Ljudska vprašanja so tako slaba.

Toda ta je bil dober. Zelo dobro. Po panelu sem stopil v stik s spraševalca in ugotovil, da smo e-poštno pošiljali eno leto. Amanda Steinberg je ustanovitelj časopisa Dailyworth, namenjen ženskam in osebnim financam. Da, ženske in denar se razlikujejo od moških. Tako je bilo osvežujoče videti nekoga, ki je odkrito priznal, da in za njih piše ciljno gradivo.

Sem vprašal Amando in njenega partnerja, poslanca Dunleaveyja, da napišeta delovno mesto o tem, kako v naši strategiji varčevanja naredimo veliko kognitivno napako. Prešli bomo skozi ogromen kognitivni proces, da se ne bomo kaj kupili ali se pogajali za plačilo … in potem ne bomo zadnje milje.

Danes nas MP pokaže, kako dokončati to zadnjo miljo - in zakleniti pri naših prihrankih.

* * *

Psihologija denarja: zadnja milj za varčevanje

Od MP Dunleavey, uredniški direktor podjetja DailyWorth

DailyWorth je dnevno e-poštno sporočilo o financiranju (odlično dopolnilo iwillteachyoutoberich) za ženske, ki dajejo praktične nasvete o samopostrežni vrednosti, neto vrednosti in vse, kar je vmes.

Torej ste zmanjšali zavarovanje avtomobila, se dogovorili o nižji obrestni meri na vaši kreditni kartici - ali pa ste se lotili novega televizorja. Čestitate sebi, ker ste pametni varčevalnik in hranite več svojega težko zasluženega denarja v žepu.

Ne tako hitro. Niste dejansko prihranili denarja … dokler ne položite dejanskega denarja v banko.

Lahko bi rekli: "No, duh." Toda Peter Tufano, profesor za potrošniško financiranje na Harvardovi poslovni šoli, pravi, da mnogi ljudje zmedejo znižano stopnjo (pri avtomobilskem zavarovanju) ali dobijo popust (25% popusta na televizijo) z varčevanjem denar. "To ni prihranek, dokler ga ne shranite," pravi.

Moraš spremeniti številke v realno denar Sliši se preprosto, vendar ni. Prepričajte se, da so v vašem računu duševni prihranki v oprijemljivem gotovini eno področje, kjer vaši možgani niso najboljši finančni prijatelj. Lahko se zahvalite psihološkemu pojavu, ki so ga ekonomisti poimenovali v duhovno računovodstvo."

Mentalno računovodstvo stoji v nasprotju s številnimi dejanji. Če prenesete 100 evrov od preverjanja do varčevanja, na primer obstajajo jasni koraki, ki jih morate sprejeti, od prijave na svoje račune, izbiro možnosti prenosa, izpolnjevanja polj itd.

Kako vaš možganec upravlja z denarjem

Vaši možgani potrebujejo bolj fleksibilen, včasih prosti pristop. Predstavljajte si, da ste pravkar kupili televizijo v prodaji, označen s 900 $ na 800 $. Ali recimo, da ste se dogovorili za 100 $ off premije zavarovanja avtomobila. Vaši možgani zdaj verjamejo, da ima 100 dolarjev za igranje:

"Hmm, pravkar sem prihranil 100 $. Rezultat! To pomeni, da bom naslednji teden preživel malo več na Jackovi moški zabavi. Ali pa bi ga lahko odnesla v prihranke. Pravzaprav mislim, da bom opravil dodatno plačilo proti svoji kreditni kartici. Seveda, Jillov rojstni dan prihaja …"

V resnici je denar, ki ste ga "shranili" na televiziji ali premium, še vedno teoretičen. Na tej stopnji zaradi mehke narave mentalnega računovodstva in ker vsako znižanje cene ali provizije preprosto pomeni, da plačujete manj, ne da bi prihranili več, je potrebno, da se to pretvori v varčevanje.

Kako?

Vzemite te korake, da se prihranite

Na tej točki morate narediti tri korake:

  1. Odločite se, kako želite ravnati s "prihranki": kot enkratni ali ponavljajoči dogodek.
  2. Odločite se, koliko lahko shranite in kdaj, nato po potrebi nastavite opomnike.
  3. Izberite, kam želite shraniti, na podlagi vaših ciljev.

Ne pogovarjajte se pred varčevanjem

Če ste pri nakupu televizorja ali pri 25% popusta na par čevljev prihranili 100 evrov, si prizadevajte prihraniti nekaj ali vse te dobičke. To lahko zahteva pogajanja.

Prvič, morda trdite, da ste izdelek kupili z popustom, ker je to postavil v cenovno paleto. Nikoli ne bi plačali polne cene, zato vam ni treba dodatno prihraniti.

Dober poskus. Študije kažejo, da ima večina ljudi v mislih, ko preživijo. TV-sprejemnik dobite za 800 USD, vendar ste verjetno pripravljeni plačati do 850 USD.

Recimo, da greste za velik dobiček 100 evrov; to je en sam nakup, zato ga boste obravnavali kot enkratni dogodek. Kako boste to spremenili v resnične prihranke?

Zadnji korak je pogledati svoje cilje. Prenesete lahko na varčevalni račun (osebni, izredni, poroki, potovanja), ga napolnite na dolg (npr. Kreditno kartico, študentsko posojilo, hipoteko itd.) Ali pa ga dodajte na svoj račun za upokojitev.

Dva načina za shranjevanje ponavljajočega se zneska

Če se pogajate o zmanjšanju v višini 25 USD v računu za mobilni telefon, recimo, postopek je podoben.

Bodite pozorni na prikrito duševno obračunavanje: navdušujoče je verjeti, da je bil vaš račun znižan, zato vam sedaj ni treba storiti ničesar. Levo na svoje naprave, ta 25 $ bo sedela v vašem računu za preverjanje in GROW.

Oprostite.Če ste "prihranili" 25 evrov na mesečni račun, bodisi vsak mesec dodajte ta znesek avtomatskim prenosom prihrankov - bodisi krepko in dodajte za leto ($ 25 X 12 = $ 300) in prenesite ta pavšalni znesek na enega od svoje cilje.

Ko ste ukrepali in dejanska denarna sredstva gradijo, zdaj lahko sedite in čestitate sebi, morda celo hvalite. Ne samo, da si prihranil nekaj prihrankov, si šel naprej in jo rešil.

Priporočena: