Zaščita, ki jo ponuja korporacija za zaščito vlagateljev

Kazalo:

Zaščita, ki jo ponuja korporacija za zaščito vlagateljev
Zaščita, ki jo ponuja korporacija za zaščito vlagateljev

Video: Zaščita, ki jo ponuja korporacija za zaščito vlagateljev

Video: Zaščita, ki jo ponuja korporacija za zaščito vlagateljev
Video: 🔴Каждое слово - ЗОЛОТО! Ничего лишнего, настолько мудро! Цитаты из Жизни! 2023, September
Anonim
Z nedavnim pretresom na finančnih trgih smo več slišali o SIPC ali Corporation Securities Investor Protection Corporation. V današnji epizodi bom razpravljal o tem sistemu, ki pomaga zaščititi ameriške investitorje.
Z nedavnim pretresom na finančnih trgih smo več slišali o SIPC ali Corporation Securities Investor Protection Corporation. V današnji epizodi bom razpravljal o tem sistemu, ki pomaga zaščititi ameriške investitorje.

Kaj se SIPC ščiti?

SIPC je neprofitna družba, ki jo je leta 1970 ustanovil Kongres. SIPC si prizadeva, da investitorje vrne denar, zaloge, obveznice in druge vrednostne papirje v mejah, ko njihova borznoposredniška družba zapira in jim še vedno dolguje denar. Nekatere naložbe niso upravičene do zaščite SIPC. Te vključujejo naložbe, kot so blagovne terminske pogodbe in fiksne rente, ker niso registrirane pri Komisiji za vrednostne papirje in borzo (SEC).

SIPC ni podoben FDIC

Pomembno je razumeti, da SIPC ne deluje kot FDIC ali zvezna zavarovalnica za zavarovanja depozitov. Če niste seznanjeni z zavarovanjem FDIC, je to tema, o kateri sem nedavno govoril. Prosimo, pojdite nazaj in poslušajte prikaze 85 in 86, če želite več podrobnosti.

SIPC se zelo razlikuje od FDIC, ker ne zagotavlja zavarovanih sredstev. SIPC pomaga vlagateljem, ko je njihov denar ukraden ali ogrožen, če njihovo posredovanje ne bo delovalo. Ne vlagajo investitorjev iz slabih naložb. Na trgu naložb preprosto ni jamstva za izgube ali goljufije.

Vendar pa je od ustanovitve do decembra 2007 SIPC pomagala približno 625.000 vlagateljev, ki si prizadevajo za 15,7 milijarde dolarjev sredstev! Da bi to naredili, razpršijo sredstva iz rezervnega računa v višini več kot 1 milijarde dolarjev, ki jo financirajo posredniki člani.

Kdo ponuja zaščito SIPC?

Torej lahko samo posredniki, ki so člani SIPC, ponujajo to zaščito svojim strankam. Veste, da se ukvarjate s posrednikom članom SIPC, ko na svoji literaturi, znaku ali spletnem mestu vidite besede "Članica za zaščito investitorjev za vrednostne papirje držav članic" ali "članica SIPC" ali logotip. Pojdite lahko tudi na Spletna stran SIPC na spletnem mestu sipc.org, da jih iščejo baza članov za določena podjetja.

Proces zahtevka SIPC

Torej, kaj se zgodi v groznem dogodku, s katerim izginejo vaše posredniške družbe in denar? Če je posredovanje likvidirano, boste prejeli obrazec zahtevka od pooblaščenca, ki ga imenuje sodišče.

Obstajajo strogi roki za vložitev zahtevkov, zato se prepričajte, da se držite vseh rokov, ki jih prejmete z stečajnim odpovednim rokom. Če je obrazec za zahtevek SIPC prejet po roku, ki ga določi stečajno sodišče, lahko pride do drugega roka. Zvezna zakonodaja dovoljuje vložitev zahtevkov za šest mesecev od datuma javnega stečaja. Vendar pa se teh poznih terjatev ne bo obdelalo tako hitro in ne smejo povzročiti popolnega povračila.

Če je vaš posrednik v težavah, je možno, da se lahko vaš račun prenese na drugo borznoposredniško podjetje, preden se zavedate, da obstaja težava. V primeru prenosa vam še vedno priporočamo, da datoteko obrazca zahtevka SIPC vložite. To lahko zaščiti vaše pravice v primeru morebitnih napak pri poročanju med prenosom denarja.

Če je neuspešna evidenca o posredovanem računu goljufija ali je bil denar nenatančno prenesen, bi morali biti sposobni dokazati računovodsko napako. Zato je dobro, da shranite kopije potrdil o trgovini in najnovejšo mesečno ali četrtletno izjavo o računu.

Kako so izpolnjeni zahtevki

Cilj SIPC je zamenjati dejanske vrednostne papirje v lasti vsakega kupca. Kupujejo vrednostne papirje na odprtem trgu. Zato so se lahko naložbe povečale ali zmanjšale v vrednosti, ko so bile vrnjene vsaki stranki.

Če v računih strank ni dovolj denarja, da bi izpolnili vse terjatve, se rezervni skladi SIPC uporabijo za določitev razlike. Najvišji znesek, ki ga bo SIPC plačal iz rezerve na stranko, je 500.000 dolarjev. To vključuje največ 100.000 $ za denarne terjatve.

Ko prejmete zahtevek, lahko večina kupcev pričakuje, da bodo sredstva vrnila v enem do treh mesecih. Če gre za goljufijo in se finančna evidenca podjetja šteje za netočno, lahko traja več časa, da se razvrstijo slabe knjige. Za več podrobnosti o Postopek zahtevka SIPC, Bom vključil povezavo v zabeležke.

Zavedajte se, da SIPC ne varuje sredstev katere koli stranke, ki je v veliki meri odvisna od lastništva zaprtega posredništva. To bi vključevalo na primer splošne partnerje, uradnike, večinski lastniki ali direktorje.

Upam, da vam nikoli ne bo treba vložiti zahtevka. Vendar je dobro vedeti, da je SIPC vrnil naložbe v 99% tistih, ki so upravičeni do njene zaščite.

Upravno

Imam knjigo, da damo naslednji osebi, da predloži pregled prireditve v iTunes. Pošljite samo e-poštno sporočilo [email protected] s svojim iTunes uporabniškim imenom, tako da lahko potrdim vaš pregled. Potem vas bom poslal Informirani investitor Frank Armstrong, III. Njegova knjiga je brezplačen vodnik za gradnjo trdnega finančnega portfelja. Vesel sem, da poslušaš.

Chi-Ching, to je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje.

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: