Zaščitite svoj denar pred tožbami

Kazalo:

Zaščitite svoj denar pred tožbami
Zaščitite svoj denar pred tožbami

Video: Zaščitite svoj denar pred tožbami

Video: Zaščitite svoj denar pred tožbami
Video: ОЧЕНЬ БОЛЬШИЕ ДЕНЬГИ 💰💰💰 ВРАТА КАТХА ЮПИТЕРУ 2023, Oktober
Anonim
Današnja tema je zaščita vašega denarja od tožb.
Današnja tema je zaščita vašega denarja od tožb.

Želim si, da to ni tako, vendar živimo v svetu, kjer lahko oseba toži in zmaga za potovanje po tresku na pločniku, ki se spušča s strehe, se pere s vročo kavo in nešteto drugih stvari. Glede na to realnost je pametno sprejeti previdnostne ukrepe za zaščito vašega denarja pred tožbami. Eno enostavno spregledati, a razmeroma poceni previdnost je krovno zavarovanje.

Ko se bo zmanjkalo, boš srečen, da imaš krov

Verjetno že imate določeno stopnjo zaščite odgovornosti prek vaših avtomobilskih in homeowners zavarovalnih polic. Pravilniki o avtomobilskih in lastniških stanjih običajno vključujejo $ 100,000 do $ 500,000 v zaščito odgovornosti. Čeprav se vam morda zdi veliko, kritje odgovornosti, ki ga dobite v domači ali avto-politiki, ni dovolj, ker (1) vas lahko tožijo iz razlogov, ki niso povezani z vašo hišo in vašim avtomobilom, in (2) zneske, ki so veliko večji od omejitev odgovornosti vašega doma in avtomobilskih pravilnikov.

Recimo, na primer, da delavec pade s strehe vaše hiše med čiščenjem dežnih žlebov in razbije nogo. In recimo, odgovornost vašega lastnika stanovanj je 300.000 $. Na vaše presenečenje in užitek vam delavec toži za 400.000 $, kar pomeni, da ste sami, ko gre za razliko v višini 100.000 $.

Razen, seveda, imate krovno politiko. Krovne politike poberejo, če vaše druge kritje zapustijo, tako da vam zagotavljajo dodatno zaščito odgovornosti nad in zunaj, kar je ponujeno s politiko avtomobilov in lastnikov.

Lot zaščite z majhnimi stroški

Dobra novica je, da je krovno zavarovanje odgovornosti poceni. Za zelo malo stroškov lahko dobite veliko zaščite. Zaščita odgovornosti, višja od milijona dolarjev, ki presega zaščito odgovornosti, ki jo ponujajo vaše druge politike, običajno stane manj kot 250 dolarjev na leto.

Da bi dobili grob občutek, koliko zaščite odgovornosti, ki jo potrebujete, ugotovite, koliko bi izgubili, če bi vas za vse to tožili. Pametno je imeti zadostno zaščito odgovornosti, da pokrijete svojo neto vrednost in znesek, ki ga načrtujete, ki ga boste v prihodnosti dodali v svojo neto vrednost. [AdMiddle]

Večina ponudnikov krovnih politik bo zahtevala, da boste ohranili določeno stopnjo odgovornosti v domači in avtomobilski politiki. Potem se vaša krovna politika prevzame, če te omejitve odgovornosti zaostajajo.

In tukaj je nasvet: če primerjate nakupovanje za krovno politiko, preverite pri domačih in avto-zavarovalnih prevoznikih. Morda boste lahko dobili boljšo stopnjo, če imate več pravilnikov z istim prevoznikom.

Za več o zavarovanju, prosimo, preverite epizodo Money Girl, na kateri so zavarovalne police bistvenega pomena. In zdaj imam knjigo, ki jo bom dal. Zmagovalec tega tedna je Mike v Daytonu, OH. Čestitam, Mike! Prejeli ste knjigo Zaščita sredstev: celoten vir za varno upravljanje premoženja Jay Adkisson. Cha-ching! To je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje. Kot vedno je položaj vsakega posameznika drugačen, zato se pred odločanjem o finančnih odločitvah posvetujte z davčnim ali finančnim svetovalcem. Ta podcast je namenjen le izobraževalnim namenom in ni namenjen nadomestnemu iskanju osebnega, strokovnega svetovanja. Pošljite vaša vprašanja ali komentarje [email protected]. Hvala za poslušanje!

Stotine dolarjev Bill slike s pomočjo Shutterstock Več nasvetov iz denarja

Priporočena: