Prednosti in slabosti vložitve davčne razsežnosti

Kazalo:

Prednosti in slabosti vložitve davčne razsežnosti
Prednosti in slabosti vložitve davčne razsežnosti

Video: Prednosti in slabosti vložitve davčne razsežnosti

Video: Prednosti in slabosti vložitve davčne razsežnosti
Video: Болгария Август 2022! Плюсы и минусы жизни! КАК ПОЛУЧИТЬ ВНЖ? | Bulgaria August 2022! 2023, Oktober
Anonim

Ta epizoda se bo osredotočila na to, kako in zakaj bi lahko razmislili o vložitvi razširitve na vaše davke. Kot bonus, vam bom dal nekaj nasvetov v zadnjem trenutku o pregledu vašega vračila.

Dejstva o vložitvi

Denarnica tukaj. Najprej, če pričakujete vračilo denarja, je pametna ideja, ki jo želite vložiti 17. aprila ali pred 17. aprilom, da boste kmalu dobili denar. Zapomnite si, da če ste dobili vračilo, ste brezplačno posojilo Stricu Samu. Če želite izvedeti, kako prilagoditi zadržanje, da ga v letu 2007 ne boste brezplačno posojali, poslušajte epizodo 8 mojega podkasta. Če potrebujete več časa za pripravo davčne napovedi, lahko hitro in preprosto vložite razširitev. Če želite vložiti podaljšanje, boste za dokončanje svoje davčne napovedi kupili še dodatnih šest mesecev. Če do 17. aprila ne vložite podaljšanja ali davčne napovedi in dolgujete davke, pazite! IRS vam lahko zaračuna kazensko napako v višini 5% od dneva, ki ga morate plačati za vsak mesec, do katere je prišlo do zamude v višini do 25%. Torej, če dolgujem in vem, da ne morete pravočasno vložiti vračila, se prepričajte, da podaljšate do 17. aprila, da bi se izognili tej kazni. Če boste dobili vračilo, po drugi strani pa ni nobene kazni za vložitev zamude. Ne pozabite, da pridobivanje razširitve podaljša datum samo za vložitev vaše povračila, ne pa datuma dejanskega plačevanja davkov. Tudi če vložite podaljšanje, morate plačati oceno davkov, ki jih dolgujete ali pred 17. aprilom, da se izognete plačilu kazni in obresti. Kazen za plačilo davkov z zamudo, v nasprotju s tem, da ni vložil prošnje za podaljšanje, pravzaprav ni tako strm - to je 0,5% za vsak mesec, katerega davek dolguje od roka za vložitev prijave aprila. Poleg tega boste morali plačati obresti za davke, ki jih plačate prepozno. Obrestna mera se spreminja četrtletno in je trenutno 8%.

Ali obstajajo ugodnosti za vložitev prošnje?

Čeprav je pravočasno, na splošno je dober način in dobra praksa, ko gre za vaše davke, dejansko obstaja nekaj prednosti za podaljšanje in vložitev zamud.

Za predjed, boste dobili še šest mesecev, da pripravite vašo vrnitev! Pridobitev dodatnega časa je dobrodošla rešitev, če jo potrebujete. Drugič, če uporabite strokovnjaka za pripravo davkov, boste verjetno dobili boljše storitve, če boste pozneje poslali. Po rokah za vložitev prijave v aprilu je čas za davek na davek za davčne strokovnjake. Ugotovili boste, da bodo manj nagnjeni in vam bo bolj verjetno, da bodo imeli kakovosten čas z njimi v sezoni "off peak". Tretjič, vaše možnosti za pridobitev revidiranja so lahko manjše, če zavrnete vašo davčno napoved. Zakaj pa je to? Nekateri davčni strokovnjaki verjamejo, da IRS izbere večino donosov za revizijo poleti od zbirke poročil, ki so bile pravočasno vložene. Če beležite jeseni do roka 15. oktobra, je IRS morda že dosegel svojo kvoto za število povračil za revizijo. Če se vložijo čim prepozno, se lahko zmanjšajo možnosti za revizijo. Toda zapomnite si, da je najboljši način za zmanjšanje možnosti revizije čim bolj natančen z vašimi davčnimi napovedmi.

Kako hitro povrniti davčno olajšavo

Končno, tukaj je nekaj osnovnih davčnih nasvetov za zadnjo minuto, ki veljajo za vse vlagatelje, ki želijo čim hitrejšo povračilo davka:

  1. Podpiši vse. Po IRS je najpogostejša napaka, ki ima za posledico odloženo povračilo davka, ta, da ljudje pozabijo podpisati svoj vračilo ali preverjanje. Natančneje, se prepričajte, da se vi in vaš zakonec prijavite, če se prijavljate skupaj. To velja tudi, če vaš zakonec ni zaslužil dohodka.

  2. Razmislite o e-vložitvi. Program za elektronsko prijavo vas bo opozoril, če ste pozabili izpolniti vse dele svojega vračila. Ovojnica, ki ji boste vrnili papir, ne bo tako v pomoč. Tudi če je vaš prilagojeni bruto dohodek 52.000 USD ali manj v letu 2006, lahko e-datoteko svoje zvezne davčne napovedi brezplačno prek programa IRS "Free File". IRS ocenjuje, da je za ta program upravičenih 70 odstotkov vseh davkoplačevalcev, 95 milijonov davkoplačevalcev.

  3. Zelo pazljivo preglejte vse vzdrževane osebe, ki jih zahtevate. Na primer, se je vaš otrok morda preselil iz države v kolidž in tam ustanovil bivanje. Če je tako, ta otrok morda ni več odvisen od vas.

Izvedite vse čeke in denarna naročila v "Ministrstvo Združenih držav Amerike".

Cha-ching! To je vse za zdaj, ljubezen Money Girl in Legal Lad.

Upravno

Pošljite vaša vprašanja ali pripombe za denarnico na [email protected]. Za Legal Lad, pošljite jih na [email protected]. Upoštevajte, da to ne bo ustvarilo odnosa odvetnika in odjemalca, temveč bo uporabljeno samo v tem podcastu. Money Girl in Legal Lad so del omrežja Quick and Dirty Tips. Oglejte si še druge uporabne podcaste Quick and Dirty Tips, kot so Modern Manners Guy in The Mighty Mommy. Hvala za poslušanje!

Davčni čas sliko iz Shutterstock Več nasvetov iz denarja

Priporočena: