Prednosti in slabosti nakupa novega gradbenega doma

Kazalo:

Prednosti in slabosti nakupa novega gradbenega doma
Prednosti in slabosti nakupa novega gradbenega doma

Video: Prednosti in slabosti nakupa novega gradbenega doma

Video: Prednosti in slabosti nakupa novega gradbenega doma
Video: Grant Amato Killed His Family For A Cam Model - YouTube 2023, December
Anonim
Bili ste težko na delu, dobro upravljali in prihranili svoj denar. Imate dober kreditni rezultat, in ste nabrali dovolj denarja za plačilo v vašem prvem domu. Ali pa boste morda želeli prodati svojo trenutno stanovanje in nadgraditi na nekaj novih kopij.
Bili ste težko na delu, dobro upravljali in prihranili svoj denar. Imate dober kreditni rezultat, in ste nabrali dovolj denarja za plačilo v vašem prvem domu. Ali pa boste morda želeli prodati svojo trenutno stanovanje in nadgraditi na nekaj novih kopij.

Kakorkoli, morda boste menili, da razmišljate o novem gradbenem domu z dobrim razlogom. Novogradnje so dober načrt za mnoge kupce. Ampak tu so nekateri prednosti in slabosti, ki jih morate upoštevati, preden se odločite:

Prednosti

1. Novost (in garancije!):Predvsem pa je vse v novem domu novo. Tla, stropi, okna, streha, tiru … celotno devet jardov. Ena velika prednost tega, za katero malo ljudi šteje, je jamstvo.

Vsaka naprava, ki je vključena v vaš dom, bo verjetno prišla z večletnimi garancijami. Peč, grelnik vode, centralni zračni sistem in vsi kuhinjski aparati, ki prihajajo s hišo, bodo verjetno pokriti že več let pod garancijo proizvajalca. Verjetno je, da bo v prvih nekaj letih lastništva stanovanj prišlo do zelo malo stroškov za popravila.

2. Učinkovitost:Dodatna prednost novih domov je učinkovitost. Nove naprave porabijo manj energije kot njihove predhodnike. To pomeni nižje stroške energije.

Z drugimi besedami, boste verjetno porabili manj električne energije vsak mesec. Nadalje so novi gradbeni domovi bolje izolirani kot starejši domovi. To pomeni manjše račune za ogrevanje in hlajenje vašega doma. Nekatere nadgradnje učinkovitosti bi lahko celo znižale vaš davčni račun, zato se prepričajte, da pri svojem davčnem svetovalcu preverite, ali se kvalificirate.

3. Prilagodljivost: Če kupite stanovanje v fazi pred gradnjo, boste verjetno dobili veliko prilagodljivosti. Večino krat lahko prilagodite naprave, barve barve, tla in druge domače funkcije.

4. Popusti in dodatki:Builders lahko pogosto ponujajo popuste od nakupne cene ali pa jih lahko vrgel v dodano udobje. Pogosto vas bo domači gradnik predstavil s hipoteko.

Ampak zapomni si, graditelj nikoli ne more zahtevati, da uporabite svojega prednostnega posojilodajalca. Vedno si lahko sam izbereš. Nobenega škoda pri poslušanju ponudbe od vašega posojilodajalca, ki ga je izbral, vendar poskrbite, da boste primerjali svoje stopnje z drugimi posojilodajalci in vedno prebrali drobni tisk.

Slabosti

1. Ni popolno:Na žalost ne morete domnevati, da je nov gradbeni dom v popolnem stanju. Čeprav je dom sveže zgrajen, hočeš zagotoviti, da bo dom pred nakupom preveril dom. Invalidski inšpektor bo preveril, ali je pred prodajo pravilno zagotovljeno pravilno in v dobrem stanju.

2. Lokacija:Lokacija novih gradbenih domov je pogosto pomanjkljiva. Razvijalci pogosto gradijo vrsto domov na odprtem zemljišču. Z drugimi besedami, novi predmestni razvoj je običajno nekoliko odstranjen iz mestnih središč.

Tudi če je dom v povsem novi soseski, pred nakupom ne boste mogli občutiti občutka za svoje sosede. Ustanovljene soseske ponujajo kupcem možnost, da pred nakupom ocenijo značaj določenega območja.

3. Zamude:Nazadnje, ne pozabite, da mati narava lahko pride na način domače stavbe. Vedno obstaja možnost, da bo vaše stanovanje odloženo zaradi vremenskih razmer, kar bi lahko pomenilo potiskanje nazaj na potovanje v dnevu.

Če želite zaključiti, ravnajte z novim gradbenim domom z enakim zdravim skepticizmom, kot bi si želeli drug dom. Preverite, ali je vse v pravilni obliki. Poskrbite, da boste v soseščini zadovoljni.

In vedno kupujte za najboljše posojilo, ki vam je na voljo. Nakup okoli hipotekarnih obrestnih mer zdaj lahko pomeni prihodnjo nižjo obrestno mero in to pomeni nižja plačila v celotnem toku posojila.

Priporočena: