Kaj je primerjana najemnina?

Kazalo:

Kaj je primerjana najemnina?
Kaj je primerjana najemnina?

Video: Kaj je primerjana najemnina?

Video: Kaj je primerjana najemnina?
Video: BUTRINT IMERI - DISKOTEKA 2023, Oktober
Anonim

Če živite samo v delu apartmaja v mesecu, lahko le dolgujete delno najemnino.

Pri iskanju stanovanja ste verjetno iskali najemno stopnjo, ki se je zdela pravična za en mesec stanovanj. Kaj pa če se premaknete na 15.? Ali 25.? Popolna najemnina morda ne bo poštena za delček meseca. To je tisto mesto, kjer je narejena najemnina.

Ugoden najem je, kako najemodajalci in najemodajalci obravnavajo delna plačila najemnine. Tukaj je točno to, kar je in kako deluje.

Kaj je najemnino?

Ugodna najemnina je del najemne stopnje, ki ustreza katerem koli delu meseca, do katerega ima najemnik dostop do nepremičnine. Torej, če vam ni dovoljeno, da se premaknete v stanovanje do desetega 30-dnevnega meseca, bi vaša najeto najemnina verjetno znašala dve tretjini celotne stopnje najema. Če se vaš lastnik zahteva, da se premaknete pred zadnjim dnem v mesecu, ali če boste morali v naslednjem mesecu ostati dodaten dan ali dva, bi se lahko določila dolgovani znesek.

Kdaj lahko zahtevate najemnino?

Če se preselite v stanovanje na katerikoli dan, razen prvega v mesecu, ali pa se izselite iz katerega koli drugega dne, kot je zadnji, boste morda želeli najemati najemnino. Nekateri najemodajalci bodo proaktivno ponudili, da vam bodo ponudili najemnino. Včasih bo vaš najem podrobno opisal vse situacije, v katerih bi bila najemnina lahko zaračunana in kdaj ne bo. Včasih ga boste morali vprašati. Ne glede na to ali ne bi morala sprašuje se, da se običajno izognete temu, kar je pošteno za vas in lastnika.

Če boste lahko ostali v vašem stanovanju do konca meseca, vendar se odločite, da se boste zgodaj premaknili, je verjetno pravično plačati celoten znesek. Po drugi strani pa, če se drugi najemnik premakne zgodaj, ker odhajate, je pošteno prositi, da se najemnina zaračuna. Navsezadnje bo najemodajalec verjetno zaračunal naslednjemu najemniku za te dodatne dni.

V določenih situacijah za najemodajalce ni posebne zakonske zaščite v državi. Ampak obstaja veliko državnih in lokalnih zakonov glede stanovanj in najemnin. Če menite, da imate pravno zadostno plačilo najemnine, pokličite Ministrstvo za stanovanjski in urbanistični razvoj ali preverite pri lokalni organizaciji za pravice najemnikov.

Kako naj zahtevate najemnino?

Če boste zahtevali najemnino, naj to storite na pravi način: pisno in vljudno. Če se preselite v kraj sredi meseca, v svoje pismo vključite, koliko se veselite najema stanovanja in k prijateljskemu in pošten odnosu z najemodajalcem. Potem naredite svoj primer.

Upoštevajte, da zahteva proporcionalna najemnina ne zagotavlja, da se bo to zgodilo. Če vprašanje ni obravnavano v najemni pogodbi ali zakonu, je najemodajalec svobodno odločiti, kaj bo zaračunal najemnino v delnem roku. Zaradi tega je dobro, da pred podpisom najema dobro nastavite datum prehoda in poravnate morebitne povezane težave z najemnino.

Koliko najemnine plačate?

Izračun zaračunanega najema je na splošno enostaven - ne glede na odstotek meseca, do katerega imate dostop do svojega stanovanja, plačate enak odstotek vaše najemnine. Ampak obstaja nekaj zapletenih dejavnikov. Konec koncev, vsak mesec nima enakega števila dni. Včasih je 15. točno pol meseca, vendar ne vedno.

  1. Določite dnevno najemnino. Glede na mesec je malo drugačen. Če želite to ugotoviti za mesec, ki ga potrebujete za ponoven zagon, vzemite mesečno najemnino in ga razdelite glede na število dni v mesecu.
  2. Povečajte pristojbino za dnevno najemnino po številu dni, ki jih dolgujete za ta mesec. Skupno je vaša najemnina.
  3. In tukaj je konica: Čeprav v februarju manj dni kot v drugih mesecih, zaradi tega ne pričakujte, da bodo dobili najemnino. Vaša mesečna najemnina je vaša mesečna najemnina, februar pa mesec, ne glede na to, koliko dni je.

Izračunana najemnina je lahko velika varčevalna za najemnike. Tudi če se prvič premikate, je odlična ideja, da pred podpisom vašega najema zaprosite za pisno politiko vašega lastnika. Potem, tako ali drugače, se boste izognili presenečenj in konfliktov kasneje.

Priporočena: