Pripravite svoje mesto za ekstremne vremenske razmere

Kazalo:

Pripravite svoje mesto za ekstremne vremenske razmere
Pripravite svoje mesto za ekstremne vremenske razmere

Video: Pripravite svoje mesto za ekstremne vremenske razmere

Video: Pripravite svoje mesto za ekstremne vremenske razmere
Video: Следствие ведут ЗнаТоКи. Дело № 6. Шантаж (1972) / Советский детектив 2023, Oktober
Anonim

Prihaja zima - in tako so zamrznjene temperature in morebitne snežne razmere. Sledite tem navodilom in jih pripravite.

Odraščal sem, mislil sem, da so bili moji starši najbolj brez strahu. Nikoli se niso bali, da bi vzeli impromptivno vožnjo v Toronto, se izgubili okoli jezera Tahoe ali obiskali ultrafančni nakupovalni center Los Angeles, The Grove, med počitnicami. Izzivi se jim ni nikoli pretresel - razen dežja.

Takoj, ko se bo začela nalivati, bi bila moja mama in očka poslana v polpski način nad kletjo mojega otroštva v Queensu v New Yorku. V podzemeljskem delu hiše je bila nagnjena k poplavljanju velikega časa, bodisi od lahkega dojk, hudourniškega kapljica ali mehurja. Ko sem postal starejši, sem spoznal, da je ta panrika več o rusenju, da bi preprečila drugo ogromno bazo vode in še en klic Roto-Rooterju kot vremenu.

Njihova taktika preprečevanja - vključno s črpalko za pretok vode - so v preteklih letih popolnoma popuščala poplave. Toda, ko dežuje, še vedno obstaja majhen košček družinske anksioznosti. Konec koncev, stare navade trpejo.

Priprava vašega doma na zimski ekstremni mraz, puhast bel snež ali kostno hlajenje, bi morala postati vaša najnovejša navada.

1. Zagotovite vodo

Za soočenje z zimskimi hladnimi temperaturami, mnogi strokovnjaki poudarjajo, da bi morali pripraviti cevi. Voda se razširi, ko se zamrzne in ko se led odmrzne, bi cevi okoli nje lahko pukle, poplavile in vodile do plesni (bruto, kajne?).

Vodovodar je nekoč povedal nepremičninski agent Denise Baron iz Pennsylvania in New Jersey, da bi popolnoma izklopil vodo, če bi pozimi več kot sedem dni odšla stran. Ampak, če ste doma in ne želite izklopiti svojega H2O, še vedno lahko preprečite katastrofe, povezane s cevmi, tako da so zunanje cevi in pipe prazne.

"Izolirajte cevi v prostorih in podstrešju vašega doma, saj so izpostavljene cevi najbolj dovzetne za zmrzovanje," pravi Robert Weitz, ustanovitelj skupine za okoljska okolja RTK. "Odprte pipe, ki so občutljive na zmrzovanje; naj počasi kapljajo. Z vodo lahko preprečite zmrzovanje cevi in nočnega termostata ne spuščate ponoči ali ko zapustite dan - nenadne padce temperature lahko povzročijo, da se cevi zamrznejo."

2. Ohranite sistem HVAC

Ogrevanje, prezračevanje in klimatizacija - splošno znano kot HVAC - je pomembno neviden, a pogosto občutljiv del vašega doma. In čeprav ga ne vidite vsak dan, morate še vedno skrbeti za to.

"Sistemi HVAC so podobni avtomobilom in zahtevajo letno prilagajanje in servisiranje," pravi Brandi Andrews, ustanovitelj National Air Warehousea. "Brez rednega vzdrževanja se operativni stroški sistema povečajo za približno 5 odstotkov na leto."

Strokovnjaki pravijo, da morate pogosto preverjati sistem HVAC, da se prepričate, da je v delovnem stanju in da redno spreminjate / čistite filtre. Baron priporoča, da klimatske naprave odstranite iz oken (če je mogoče), da preprečite vstop hladnega zraka v ta semiopen okna. Če najdete morebitne razpoke ali osnutke, strokovnjaki v celoti podpirajo odstranjevanje vremenskih vplivov in tesnjenje.

3. V notranjosti segrejte toplo

Večina ljudi se osredotoča na ohranjanje hladnega zraka zunaj, vendar pa bi morali premakniti nekaj vašega osredotočanja na ohranjanje sob v notranjosti toasty. Imate kamin? Pojdite naprej in gorite ta ogenj, vendar ne pozabite zapreti blažilca, ko je plamen zunaj. Odprt ali puščen blažilnik lahko pusti veliko hladnega zraka v notranjosti.

Nimate kamina za zapisovanje jula dnevnika? Toplota lahko še vedno napolni vaš dom z ventilatorjem. "Ob ventilatorju, ki je vklopljen v prostor, lahko dejansko povečate porabo grelca, tako da enakomerno porazdelite toploto skozi celotno sobo," pravi Dan Traversi, podpredsednik podružnice ARS Air Conditioning, ogrevanje in notranja kvaliteta.

Celo nekaj, kar je enostavno kot premikanje vaših rastlin, dreves, grmovja ali karkoli drugega, da blokirate svoja okna, bi lahko ohranilo več toplote v notranjosti. "Presenečeni vas bodo, kako toplejše bo vaše počutje," pravi Erin Davis, glavni oblikovalec z Mosaik Design & Remodeling.

Biti toplo in toasto se počuti dobro, ko je zunaj napeto, vendar se morate zavedati, da se bo vsa ta toplotna dobrota sušila. Traversi predlaga uporabo vlažilca, da bi po potrebi dodali nekaj vlage v vaš dom.

Priporočena: