Kako uporabljati osebno blagovno znamko na vseh področjih življenja

Kazalo:

Kako uporabljati osebno blagovno znamko na vseh področjih življenja
Kako uporabljati osebno blagovno znamko na vseh področjih življenja

Video: Kako uporabljati osebno blagovno znamko na vseh področjih življenja

Video: Kako uporabljati osebno blagovno znamko na vseh področjih življenja
Video: The Secret Reason We Eat Meat - Dr. Melanie Joy - YouTube 2023, Oktober
Anonim
Osebno blagovno znamenje je eden od teh zvokov, kot so "razjasnitev vaše vizije" in "prilagajanje vašega poslanstva." Sliši se lepo, vendar nihče ne ve, kaj mislijo in kako to storiti.
Osebno blagovno znamenje je eden od teh zvokov, kot so "razjasnitev vaše vizije" in "prilagajanje vašega poslanstva." Sliši se lepo, vendar nihče ne ve, kaj mislijo in kako to storiti.

V skladu z drugimi spletnimi stranmi se postopek osebnega blagovne znamke začne takole:

Image
Image

Ne vem, kaj to pomeni.

Vendar pa sem s sodelavci na tisoče študentov pri ustanavljanju podjetij, iskanju svojega sanjskega dela in življenja bogatega življenja odkril, da je dekloiziranje, ki ga izstopate, ključnega pomena in da je to bistvo blagovne znamke.

Kmalu boste odkrili, da na tej spletni strani ne delamo nejasnega nasveta. Torej, kako ustvarite osebno blagovno znamko? Obstajajo tri področja, na katera se bomo osredotočili danes:

 • Vaša osebna blagovna znamka v poslu
 • Vaša osebna blagovna znamka v svoji karieri
 • Vaša osebna blagovna znamka v življenju (vaš ugled)

Vaša osebna blagovna znamka v poslu

Preveč ljudi v podjetju se boji, da bodo znane po eni stvari. Bojijo se, da če se osredotočijo na nekaj posebnega, zapirajo vrata na druge stvari.

Toda, ko se poskušamo pritožiti vsem, postanemo dobrina. Oglejte si slavnega fotografa Chaseja Jarvisa in razpravljam o tem, kako močno je mogoče specializirati, zlasti v konkurenčni kreativni industriji:

Kaj se lahko naučite od tega, če niste fotograf?

Ta pojav je enostavno zavrniti kot "neprimerno" za vašo industrijo, vendar velja za splošno. Tukaj je še nekaj primerov:

 1. Če ste mršavi moški, ki išče mišice (kot sem bil jaz), bi raje obiskali trenerja, ki je specializiran za "začetnika v razsutem stanju" ali trener, ki dela z novimi mami, fantje, ki želijo izgubiti težo, in starejši državljani ?
 2. Če iščete nakup Corvette redkih kolektorjev, boste šli na splošno rabljeno avtomobilsko serijo ali prodajalca specialitete?
 3. Če želite izvedeti obdelavo lesa, se boste naučili od obrtnika ali handi?

Pomislite na vsako od možnosti, ki sem jih predstavil. Kateri ljudje iščejo? Kje porabijo več denarja? Seveda, specialist.

Specializing ima tudi bonus, ki vam omogoča delo z ljudmi, s katerimi imate radi delati. To je moč blagovne znamke.

Vaša osebna blagovna znamka v svoji karieri

Zgoraj nasvet lahko uporabite tudi za specializacijo v svoji karieri, še posebej v vašem povzetku.

Vaš povzetek je lahko močan del trženja … ali seznam dejstev, ki je neprebrano.

Najboljši način za izstopanje je ustvarjanje pripovedne ali osebne blagovne znamke in vključiti le podrobnosti, ki odražajo to.

Tukaj je kratek videoposnetek o tem, kako deluje blagovna znamka v svojem nadaljevalnem delu:

Ali vidite, kako ustvarjanje pripovedi o tem, kaj lahko ponudite, je tako drastično oddaljen od večine nadaljevanj, ki jih pristanejo na krovu menedžerjev?

Vprašanje št. 1 o vašem zaposlovanju je, kdo ste in kaj lahko storite zame? Toda nihče ne razmišlja o takšnih nadaljevanjih. Razmišljajo o oblikovanju. Ujeti so v razpravi o nesmiselnih taktičnih manevrih in minutah.

Resnično odličen povzetek je mogoče zmanjšati na eno sporočilo. Jaz sem _, ki vam lahko pomaga _. Kakšna je tvoja pripoved?

Vaša osebna blagovna znamka v življenju (graditi ugled)

Priredba, ki jo izberete za svoje poslovanje in kariero, je pomembna. Enako pomembno je živeti to pripoved s svojimi dejanji.

Močan način za to je neusmiljeno reči "ne" na stvari, ki se ne ujemajo z vašo blagovno znamko - ne glede na to, kako dobičkonosne so.

Potreben je neverjeten pogum, da rečeš "ne" svetu, ki vas potisne vanilije.

To so nekatere od odločitev, ki sem jih sprejela:

 • NE ljudem z dolgovami s kreditno kartico: Prepovedam ljudem z dolžniškimi kreditnimi karticami, da se pridružijo mojim vodilnim programom, odločitev, ki IWT krije več kot 2 milijona dolarjev na leto. To bi bilo enostavno zbrati in sedeti nazaj, srečno. Ampak to ni prava stvar. Ker vem, da bom tu že več let in let, podarjam najboljše nasvete o brezplačnem odplačevanju dolga. In ko enkrat naredijo, potem so pripravljeni vlagati v rast. Zato dam 98% mojih brezplačnih in premijskih cen za 2%. Vem, da nobena druga družba, ki bi se tako izognila milijonom dolarjev.
 • NE ljudem, ki zahtevajo pisanje krajših objav. Ne pišem za skimmerje ali ljudi, ki svoje gradivo obravnavajo kot intelektualno zabavo. Prav tako mi je všeč, ko mi ljudje rečejo, da nehate uporabljati krivde, kot če bi užalost imela moč. Ironično, če storite tisto, kar te ljudje prosijo, bodo izgubili zanimanje za vas. Svet želi, da si vanilija. Prezrite te ljudi.
 • NE skeptiki in dvomiti: Pomisli, ko ste nazadnje poskušali nekaj novega. Kako so se ljudje okoli vas odzvali? Spomnim se, ko sem se najprej začel truditi obleči bolje. Slišal sem stvari, kot so: "Kaj si ti, gej?" "Koga hočete vtisniti?" (Enako, ko začnete upravljati svoj denar - "Ugh, kdo želi tako misliti? Rad bi za danes" ali fitnes - "Ni vam treba več delati, jeste kot ptica!") Mislim na te ključne trenutke, ko ste nervozni in nezanesljivi, da bi poskušali nekaj novega. V teh trenutkih se odločite, ali se boste vrnili nazaj v vaniljo … ali pa se pomaknili na naslednjo stopnjo.
 • NE, da sprostimo vse, kar ne ustreza našim standardom. Nekoč sem zaprl program, ki je ustvarjal tisoče dolarjev mesečno v dobičku, ker nisem bil zadovoljen z rezultati mojih študentov. V celoti smo zaključili tečaje, ki bi ustvarili milijone dolarjev. Vendar ne izpolnjujejo našega standarda IWT. Kot rezultat, sedijo v zasebnem trezorju in ne bodo nikoli sproščeni. Ampak, kot sem povedal svoji ekipi, smo eden od nas od nekoga, ki se odjavlja od nas. To pomeni, da mora biti vsaka posamezna komunikacija najboljša. Če ne, ga ne bomo poslali. Enako velja za vas. Kaj pa e-poštna sporočila, ki jih pošiljate na delovno mesto? Kaj pa poročila, ki jih dostavljate? Kaj bi se zgodilo, če bi vzel še en teden, da bi jih naredili svetovnega razreda?

Danes želim, da razmišljate o tem, kaj lahko rečeš ne.

Kako začnete graditi svojo osebno blagovno znamko?

Z vašo zgodbo lahko začnete komunicirati svojo blagovno znamko. Kako to govoriš?

V mojem premijskem tečaju, Kako govoriti s kogarkoli, Delim močan okvir za uvedbo sebe v vsaki situaciji. Prvi vtis, ki ga naredite - bodisi na intervjuju za službo, datumu ali dogodku v industriji - lahko takoj oblikujejo, kako vas ljudje zaznavajo.

V samo 9 minutah bom razkril:

 • Kateri restavracijski sladice vas lahko naučijo o blagovni znamki sami [1:30]
 • Izredno vprašanje, ki ga je moj mentor vprašal, da je spremenil način, na katerega sem se srečal z ljudmi [2:15]
 • Kako me vnese moj prijatelj Julie (to je bolje, kot se lahko predstavim) [2:55]
 • 3 najpogostejša vprašanja, ki jih ljudje vprašajo, ko se srečajo (in kako odgovoriti) [4:27]
 • Preprosta strategija, ki me zadržuje, da bi zmešala moje predstavitve [6:40]
 • "Izziv na terenu", da takoj poučite o svojem življenju [7:40]

Samo povej mi kje naj pošlje video, in to je tvoje takoj.

Priporočena: