14 najbolj priljubljenih barv (barve naredijo sobo videti večje!)

Kazalo:

14 najbolj priljubljenih barv (barve naredijo sobo videti večje!)
14 najbolj priljubljenih barv (barve naredijo sobo videti večje!)

Video: 14 najbolj priljubljenih barv (barve naredijo sobo videti večje!)

Video: 14 najbolj priljubljenih barv (barve naredijo sobo videti večje!)
Video: #скребок - щётка для шерсти 2023, Oktober
Anonim

Praktično razširite svoje kvadratne posnetke s temi priljubljenimi odtenki.

Obstaja nekaj trdih in hitrih pravil, ko gre za notranje oblikovanje. Jedilniki lestenci morajo viseti od 60 do 66 cm od tal. Nikoli ne ujemajte barve sten z barvo v eni od vaših tkanin. Hang zavese vse do stropa, da se zgornje meje zdijo višje. Toda, ko gre za izdelavo prostora - še posebej majhnega - poglejte in počutite večje, resnično nima pravega odgovora.

Torej, ali iščete barvo barve, s katero želite živeti nekaj časa, ali tisti, ki naredi majhno tretjo spalnico v vašem domu za prodajo v Sarasoti, FL, poglej le smidge večje smo se posvetovali z oblikovalci, barvnimi podjetji, kot so PPG Barve in slikarji, ki so pripravili te 14 barvnih barv, ki jih morate upoštevati pri naslednjem projektu. Na Pinterestu jih shranite na svojo domovsko inspiracijo in preberite nasvete, kako jih najbolje izkoristiti.

Image
Image

Najboljše vsestranske barve, da se prostor počuti večje

Svetle barve in nevtralci so vedno klasična možnost za majhne prostore, vendar to ne pomeni, da se morate odpovedati krepkim barvam, če želite, da se soba zdi večja. Preprosto vzemite izrezek od oblikovalca Anne Miller iz Miller House Interiors v Charlotte, NC, in izberite mehkejše tone za vašo dodatno opremo in opremo. "Všeč mi je nasičena barva barve in spodbuditi stranke, da se ne bojijo uporabe enega," pravi. "Ključ je, da ne pozabite uravnotežiti te barve z mehke nevtralne, tako da soba ni prevladujoča."

1. PPG Barvni vrtinasti dim

Swirling Smoke je za Lee Crowderja, barvila z Darling Homes v Dallasu, TX. "Moram se ustaviti, da bi to preveč uporabljal, ker je to samo odlična barva. Svetlo je s sivim odtenkom in je zelo pomirjujoče."

2. Benjamin Moore Cloud White

"Barve stropov bele barve in uporabite svetlejše barve, da bi se prostor povečal," pravi Dan Schaeffer, lastnik pet zvezdne slike v Austinu, TX. "Razmislite o svetlih sivih, bluesih in drugih nevtralnih barvah. Lahko uporabite tudi jajčni luknjiček ali saten konča, da bi odražali svetlobo."

3. Benjamin Moore Hale mornarica

Hale Navy ima mesto na seznamu najboljših modnih odtenkov Benjamin Moore - in z dobrim razlogom. "To je najljubša, da bi se prostor počutil svetel," pravi Sean Juneja, soustanovitelj Décor Aid. "Izenačim svetlost s svežino, Hale Navy je zelo svež in čist."

4. Farrow & Ball Skylight

"Skylight je tudi neverjetna barva; čisto, svetlo sivo-modro, "dodaja Juneja. "Na splošno so hladne barve sveže in svetlejše kot tople. Tople barve zbujajo intimnost in mehkobo. Hladne barve me spominjajo na svetle dneve in vetrove ter ostrino, ki jo lahko zajamete samo z bluesom in zelenjavo."

Dizajner trik: Barve stene in trim iste barve

Oblikovalec Charlotte Lucas iz Charlotte Lucas Interior Design v Charlotte, NC, barve stene in obloge, da se ujemajo v tesnih prostorih in v prostorih brez veliko naravne svetlobe: "Več prehodov imate v sobi, bolj ko se oko ustavi na teh točkah - na primer pri oknu, vratu ali oblogi ohišja. Ta trik pomaga tudi pri nizkih stropih. Če imate na vašem stropu šest centimetrov bele kronske stene in vaše stene so sive, se vaše oči ustavijo na sivih, pogosto 6 cm manj od stropa. Z barvanjem sten in obrezovanjem iste barve barve se zdi, da so zgornje meje višje, saj v predelu ni nobenih prekinitev!"

5. Obalna megla Benjamin Moore

"Pred kratkim sem slikal družinsko sobo - stene, trim, krono in vgrajene - obalna megla Benjamin Moore. V tej sobi je bilo toliko oken, francoskih vrat in vgrajenih, čutilo je tako čudno, da je obalna megla na malem stenskem prostoru in belo oblogo povsod drugje, «pravi Lucas. "Z barvanjem sten in obloge [iste barve] je ustvaril povsem drugačen prostor in spremenil in moderniziral tradicionalno sobo."

6. Benjamin Moore Navy Masterpiece

Točka ujemanja sten in trimov deluje tudi z globokimi odtenki (vendar pazi, da je sijajna konča). "Sem naredil to isto tehniko s temnejšimi barvami, kot tudi, slikanje formalne dnevne sobe Benjamin Moore Navy Masterpiece," dodaja Lucas. "Temnejša barva ustvarja bolj prijetno in prijetno okolje. Predlagam uporabo satena ali semiglossa … višji sijaj, bolj nepropustna barva je!"

7. in 8. PPG barve Gejzir in kolonialna voda

Lee Crowder predlaga naravne odtenke za ta trend od tal do stropa. "Čiste barve, kot so celadon ali morsko steklo, vedno naredijo prostor občutek svetlobe in svetlosti," pravi. "PPG Barve Geyser in Colonial Aqua so odlične izbire za ta občutek."

9. PPG barve Stonehenge Greige

"Splošno pravilo je, da je svetlejša barva, večja in svetlejša bo soba," pravi Geoff Sharper, lastnik Sharper Impressions Painting Company. "Stonehenge Greige by PPG Paints je zelo priljubljena barva, ki je dovolj lahka za povečanje prostora, vendar vam še vedno ponuja nekaj sodobnih in modnih kolkov, ki so zdaj trendi."

Barvne poudarke s kvadratastimi posnetki

"V nasprotju s priljubljenimi prepričanji, svetle barve ne naredijo [vedno] tanjših prostorov prostorne," pravi Jessica Geller, vodja oddelka za oblikovanje ID 810 v New Yorku v New Yorku. "Namesto tega objemite majhne kvadratne posnetke in pojdite po globokih [odtenkih], ki ustvarjajo intimne in udobne sobe, ki so v bližini."

10. & 11. Benjamin Moore Chelsea Gray in Valspar Indigo Streamer

"Počutite se nori z nasičenimi barvami na omarici za takojšnjo posodobitev na zastarele omare", dodaja Geller. "Temni sivi kot Benjamin Moore Chelsea Gray in barve mornarice, kot je Valspar Indigo Streamer, jih hitro pripeljejo v leto 2016."

12. Benjamin Moore oranžen cvet

"Oranžna siva toplota in ustvarja srečo, ne glede na to, ali je to nežen, romantičen odtenek ali živahen in energičen. Različni odtenki so zelo osebni in subjektivni, vendar je ena stvar zagotovo: uporaba oranžne je vedno krepko in vzpodbudno gibanje, «pravi Amy Courage, soustanovitelj in oblikovalec notranje opreme DesignBar v Chicagu, IL. "Benjamin Moore Orange Blossom je eleganten in prefinjen odtenek, ki omogoča sproščeno energijo, potrebno, da postane prostor lažji in svetlejši."

Ustvarite iluzijo večjega prostora

Številčni faktor, ki ga je treba upoštevati pri izbiri barve barve? Po Sharperju je to, koliko naravne svetlobe vstopi v prostor. "Splošno pravilo je, da je svetlejša barva, večja in svetlejša bo soba," pravi. "In manj naravne svetlobe, ki jo vnesete v prostor, svetlejša barva barve, na katero bi se morali nagniti." Če torej resnično upate, da boste povečali videz vesoljske kvadrature, se odločite za svetlejše odtenke z vrednostjo odbojnosti svetlobe zgoraj 50, ki odbijajo več svetlobe kot absorbirajo.

13. Sherwin-Williams Alabaster

"To je njihova" Barva leta ", in predlagal sem jo stranki, ki želi odpreti sobo," pravi Melinda Peters Elliot iz Fine Designs & Interiors Ltd. v Londonu, OH. "Izgleda posebej dobro, če je veliko oken in oblog okrog oken je bela."

14. Sherwin-Williams Hazel

"To je tako mirna in pomirjujoča barva," pravi Alice Chiu iz Miss Alice Designs v San Franciscu, CA. “Lahko naredi manjši prostor večji, ker naravno raztegne sobo s svojo živahnostjo. To je kot biti sredi ekspanzivnega morskega oceana v lepi mešanici bluesa in zelenja."

Kakšne so vaše najljubše barve barve za majhne prostore? Delite svoje priljubljene v komentarjih!

Priporočena: