Izpovedi iz staranja Aktivni vlagatelji: uspešnejši na nestanovitnem trgu!

Kazalo:

Izpovedi iz staranja Aktivni vlagatelji: uspešnejši na nestanovitnem trgu!
Izpovedi iz staranja Aktivni vlagatelji: uspešnejši na nestanovitnem trgu!

Video: Izpovedi iz staranja Aktivni vlagatelji: uspešnejši na nestanovitnem trgu!

Video: Izpovedi iz staranja Aktivni vlagatelji: uspešnejši na nestanovitnem trgu!
Video: ¿Cómo montar un negocio? 2023, Oktober
Anonim
Doslej v letu 2016 je bilo upravljanje lastnega naložbenega portfelja težavno. Se počutiš na enak način? Konec leta 2015, da je bolj obrambno, sem naredil nekaj pomembnega rebalansiranja z 40% obveznicami / 60% delnic iz 20% obveznic / 80% zalog. Ta premik ni bil dovolj, saj so NASDAQ popravili za 15% in S & P 500 za 10% v januarju in februarju.
Doslej v letu 2016 je bilo upravljanje lastnega naložbenega portfelja težavno. Se počutiš na enak način? Konec leta 2015, da je bolj obrambno, sem naredil nekaj pomembnega rebalansiranja z 40% obveznicami / 60% delnic iz 20% obveznic / 80% zalog. Ta premik ni bil dovolj, saj so NASDAQ popravili za 15% in S & P 500 za 10% v januarju in februarju.

Z najnovejšo dobičkonosnostjo na borzi sem še dodatno zmanjšal izpostavljenost iz naslova lastniškega kapitala in zdaj ima obveznice v višini 52%. 60% mojega portfelja je v segmentu "Makro stavke / defenzivne stave" z Gold Miners ETF kot mojim najboljšim izvajalcem YTD, kar je za 49%. Oglejmo si podrobnosti portfelja. Delil bom tudi svoje misli o aktivnem vlaganju in kako se je spremenil starejši.

MOTIF INVESTICIJSKI PORTFOLIO

Image
Image
Image
Image

Ključne misli

* Dosežek napredka. Od 7. marca 2016 se je moj portfelj Motif povečal za približno 0,5%. Z nižjo S & P 500 2% je to 2,5% večja uspešnost. Če sem bil profesionalni denarni upravitelj, je 2,5-odstotna večja uspešnost dejansko boljša od ostre palice v očesu, kar pomeni, da je uspešnost v prvem deciliju. Videli boste spodnji grafikon uspešnosti, ki v zelenem YTD ne prikazuje vrste sklada. Portfelj sem začel s 10.015 USD konec januarja 2015 in znaša približno 1,65%, s trenutno bilančno vsoto 10.168,90 USD. Na žalost niti jaz ne nadmoćim 5-letnega CD-ja, ampak tudi večina upravljavcev skladov. Ne gledajte na denar brez tveganja! Obstaja zagotovo kraj za zajamčene donose v vaši sestavi neto vrednosti.

* Aktivno vlaganje zahteva strast. Aktivno vlaganje je namenjeno ljudem, ki radi sledijo trgom in izvajajo naložbene odločitve. To sem bil jaz 20 let. Če niste navdušeni nad otvoritvenim zvoncem ob 9.30 uri EST in ne berite vsak dan naložbenih novic, aktivno vlaganje verjetno ni za vas. Stres upravljanja denarnih sredstev drugih ljudi je razlog, zakaj ne delam v poslovanju z denarjem, čeprav lahko ubijete, ko upravljate z zadostno količino sredstev. Preveč sem kriv, da ljudje izgubim denar, zato prosim ne sledite mojim poslovam. Med najslabšim popravkom se je ta portfelj znižal za približno 5%.

* Iskrivo, da objemi indeks. Ne vem, koliko časa bom lahko nadlegoval, ne da bi porabil več časa po trgih in sprejemal odločitve o naložbah, ki bi lahko ali ne. Del mene želi prodati vse pozicije in kupiti SPY, S & P 500 ETF in zakleniti pri 2,5% večji preostanku do konca leta. Toda večji del mene verjame, da bomo letos videli nekaj popravkov. Ker se z mojim 1,4% napovedjo S & P 500 za leto 2016 držim, bi moral moj portfelj še naprej nadvladati S & P 500, če se moja napoved uresniči. Nisem šel 100% gotovine, ker sem morda narobe, in verjamem, da bom lahko nadlegoval (ego / zaupanje / izumljanje).

* Izkoriščanje nizkih cen energije. Všeč mi je avto in letalske družbe, saj igra nizka cena nafte. V zadnjih četrtletnih objavah o prihodkih opazujete rezultate nižjih stroškov vhodnih stroškov. Oglejte si Hawaiian Airlines za 141% v zadnjih 13 mesecih. Kdo bi si mislil? Fiat / Chrysler je bila bomba zame, zato sem se tega psa znebila konec leta 2015. Na trenutnih ravneh sem tudi kupec energetskih zalog. Zato sem dolgo Exxon Mobile in Icahn Holdings.

* Tech / internet velikani za rast. Zadržujem se z največjimi imeni tehnologije za zgornje meje na Facebooku, Baidu, Netflixu in Amazonu (novi položaj). Popravili so 20% + in če se stvari resnično slabijo, bodo ti fantje preživeli v nasprotju z mojo prejšnjo naložbo v GoPro, ki mi je dala ogromno zgornje blazinico za brado, ki je padel za 50% +, potem ko je bil že popravljen za 30%. Renren je špekulativni derivat VC, saj ima v lasti velike deleže v podjetju SoFi in Motif Investing. Toda vrednotenje zasebnega kapitala se je letos zrušilo, torej kdo ve. Sumim, da je odkup upravljanja / privatizacija v določenem trenutku glede na Renrenov NAV verjetno vreden več kot njegov sedanji tržni kapital.

* Gradnja denarnega salda. 3% mojega salda Motifa je v gotovini, podobno kot, kako lahko drugi veliki aktivno vodeni vzajemni skladi peljejo do 5% gotovine, če želijo v primeru drugega popravka zadržati nekaj streliva. Načrtujem, da se denarna bilanca poveča z izplačili dividend v tekočem letu. Pričakujem, da bo junija - oktober grozen čas za borzo. Denar lahko definitivno štejemo za naložbo. Ne dovolite, da vam kdo drug govori drugače.

* Pot najmanjšega upora. Večina nas obremenjuje, ko staramo, ker je lažje jesti veliko prepricane hrane, kot je omejitev vnosa kalorij in dnevno tri milje. Enak trend je namenjen vlaganju. Raziskovanje izkazov denarnih tokov podjetja, razumevanje makroekonomskega okolja in pridobivanje klicev za upravljanje podjetij je potrebno delo. Lahko ga pokrijemo s kupovanjem tisto, kar zveni dobro, vendar verjetno ne bi dosegli zelo dobrih donosov, razen če smo na trgu divjih volkov ali zelo srečni. Hlapni trg vodi k večjim pasivnim indeksnim vlaganjem. Vsaj ko se položaj zmanjša, bolje se kriviš indeks, namesto sebe. Toda nikoli ne boš našla tvoje unicorn, če ne narediš nekaj kapitala v lov na multi-baggers.

Noben ameriški delniški sklad ali sklad za dodeljevanje sredstev ni v skladu z Morningstar.
Noben ameriški delniški sklad ali sklad za dodeljevanje sredstev ni v skladu z Morningstar.

AKTIVNO VS PASIVNO VLAGANJE

Doslej približno 30% mojih naložbenih sredstev zasluži denar, ker jih aktivno upravljam. Ta Motif portfelj je odraz večjih aktivnih portfeljev (Rollover IRA, SEP IRA, Solo 401 (k) in račun za upravljanje premoženja z mojo glavno banko). To pomeni, da 70% mojih naložbenih sredstev izgubi denar, ker so indeksirane na trgu.

Glede na moje ozadje in uspešnost, morda bi moral aktivno upravljati več denarja. Toda moja strast do investiranja se je zmanjšala. V letu 2012 sem pustil naložbeni svet, da vodim spletno medijsko podjetje, kjer je korelacija z napori in nagradami močna. Ponovno uravnotežujem moje aktivno upravljane portfelje enkrat na četrtino, včasih pa celo preveč.

Starejši dobim, bolj sem sposobna plačati pristojbino, da nekdo vlaga svoj denar 24 ur na dan. Pojav svetovalcev za digitalno bogastvo, kot je Wealthfront, ne zaračunava ničesar za prvih 15K pod vodstvom in 0,25% letno za ostalo. Vsi ti popravljajo, da se lahko osredotočite na nekaj drugega. Želel bi plačati nekoga do 1% pristojbine letno za 90% mojega portfelja, če bi lahko stalno zagotavljali 5-odstotno neto donosnost za vedno.

Če ste varna oseba z močnim denarnim tokom, boste sčasoma naleteli na težavo, kjer boste imeli preveč denarja, da bi vedeli, kaj storiti z njo. Ključno je, da imate ustrezno razporeditev sredstev, ki temelji na vaši toleranci za tveganje in sledite načrtu prispevkov. Dodelite kapital, kjer mislite, da boste dobili najboljšo donosnost. In predvsem, bodi discipliniran s svojimi prispevki.

Srednjeročno posodobitev leta 2018. Saj sem dobro in nadpovprečno S & P 500 za približno 4% zaradi mojega težkega portfelja.

Priporočena: