O pohlepu in hitrosti

O pohlepu in hitrosti
O pohlepu in hitrosti

Video: O pohlepu in hitrosti

Video: O pohlepu in hitrosti
Video: MINEBASE FULL PRESENTATION UPDATE 2023, Oktober
Anonim
Tukaj je vzorec, ki ga vidim veliko:
Tukaj je vzorec, ki ga vidim veliko:

1. Nekdo začenja nekaj 2. Poskuša zaslužiti 3. Potem poskuša postati dragocen in uporaben

Kakšen smešni način dela.

Zdi se, da so vsi v veliki maščobi, da bi zaslužili denar. To imenujem pohlepno, a ne v tradicionalnem pomenu besede. To je pohlepno, ker mislim, da to ne bi smelo biti prva stvar, ki bi jo imeli kdorkoli. Takšno razmišljanje je kratkovidno, pogosto samo-poražujoče in na koncu povzroči manj denarja.

Slabo pohlep Kdo lahko pozabi spat med našimi prijatelji v Desperate Housewives lani? Po petih svojih neverjetno uspešnih oddaj so bili povabljeni, da jih fotografirajo za naslovnico Vanity Fair. Toda igralke se je spopadlo s tem, kdo bi se osredotočil na to, kar je povzročilo veliko razstreljevanje za vse igralke.

Image
Image

To je pohlep. Ko postanete tako uspešni, da se borite proti tistemu, ki stoji, kje a Vanity Fair pokrivajo, ti si pohlepen.

Relativna pohlep V zalivu poznam hedge sklad, kjer so bili lani popolnoma besni zaposleni. Zakaj? Ker so bili njihovi bonusi le 30% - ne 50%, kot so njihovi prijatelji v drugih skladih.

Razburjen, ker si v zgodnjih 20-ih le "le" sestavil šest številk s relativno primernimi urami?

To je pohlepno.

Presenečenje pohlepa v osebnem podjetništvu, ali nehajte poskušati zaslužiti tako hitro! Videli ste AdSense v drugih blogih, kajne? To je Googlova oglasna rešitev, ki jo mnogi blogerji postavijo na svoje bloge, da bi zaslužili denar, ko ljudje kliknejo. To je inovativna, na videz rešitev za vse, ki jo ponujajo.

Toda meni, to predstavlja veliko, kar je narobe s kratkoročnim razmišljanjem in pohlepom blogerjev. Veš, zakaj nisem oglasil AdSense na moji spletni strani? Ker, prvič, nisem hotel uničiti izkušenj s strankami.

Drugič, vedel sem, da bom, ko bom dal oglase, osredotočil na optimizacijo oglasov in ne na ustvarjanje vsebine. Z drugimi besedami, bolj se osredotočil na poskušanje zaslužiti denar kot dejansko izboljšanje spletne strani.

In nazadnje, in kar je najpomembneje, sem hotel zgraditi nekaj dragocenega, preden sem šel okrog, ko sem poskušal izkoristiti to. Kraj, kjer bi lahko kupil veliko ljudi, da bi govorili o osebnih financah.

(Mimogrede, umazana skrivnost blogerjev in AdSense (ali drugih oglasnih rešitev) je, da večina blogerjev naredi zelo, zelo malo.)

Zato sem se že dolgo odločil, preden sem imel kar 100 bralcev, da sem bil popolnoma pripravljen le, če bom vsak mesec naredil več kot svojo najemnino. V nasprotnem primeru, v čem je smisel? Da vam pokažem, da mislim na podjetje, sem že pred časom pregledal IWillTeachYouToBeRich bralce o vaših mislih o videnju oglasov na tej strani. Presenečen? Tudi jaz sem. Toda ključno je, da sem to naredil po porabi veliko in veliko časa s poudarkom na ustvarjanju nekaj koristnega.

Ne, če bi poskušal zaslužiti prvo sekundo, ki bi jo lahko.

Naredite prave dolgoročne odločitve, ne tiste, ki vam dajejo $ 10 in nekaj gummi medvedov Naslednjič, ko boste imeli nekaj priložnosti, PREPRIČITE, KI JIH PRIČAKUJETE, KAKO PREKRITI MERJENJE NEVARNOSTI. PLEASE !!!!!!!!!

Ko sem začel študirati kot novinec, sem vodil podjetje in imel nekaj izkušenj, blah blah blah. Takrat sem dobil ponudbe za posvetovanje za 15 $ / uro, kar je bilo zame veliko denarja. Vzel sem nekatere od njih, ker so bili zanimivi in mislil sem, da so dragoceni v smislu srečanja z dobrimi ljudmi in odpiranje vrat za več priložnosti. Drugi so bili samo za denar.

Naj še enkrat rečem: ponudili so samo eno stvar - denar. Ne zanima me kaj več za denar. In tako sem rekel ne nekaterim.

Ko sem postal starejši, se je znesek povečal za 30 evrov, potem pa za 50 evrov, nato pa več. In kmalu sem začel razmišljati o stvareh na čuden, napačen način. Pogledal bi majico v trgovini in rekel "to je samo ena ura dela." In potem sem vedela, da se preveč osredotočim na denar in manj na ustvarjanje nekaj koristnega in dragocenega.

Morda se zdi čudno, da ga slišite od osebe, ki vodi spletno mesto, imenovano "Naučil vas bom bogat". Upam pa, da je jasno, kaj pravim: prosim, pomisli manj o denarju. Pomisli več o vrednosti.

Denar bo prišel. Prišla bo v kruh in kruh denarja, če ste (1) strasten glede tega, kaj počnete in (2) sta res dobra.

Izkazalo se je, da sem naredil nekaj dobrih odločitev in nekaj slabih. Nekateri so mi dali nekaj denarja, in to je bilo to. Te slabe odločitve menim, da so bili le dobri, ker so me naučili, kaj naj ne storijo. Resnično dobri so odprli vrata, ki jih nisem mogel nikoli odpreti. In sedaj se ozrem nazaj in hvaležen sem, da sem sprejel določene odločitve, saj sem lahko finančno in v smislu poznavanja ljudi in zanimivih izkušenj dobil več kot 20 ali 50 USD na uro.

Razmislite o ustvarjanju vrednosti. Ne denar. To bo prišlo.

Denar je lažje dobiti, kot si mislite. Sorazmerno je enostavno narediti $ 20 ali $ 50 / uro ali karkoli. Zelo težko je narediti nekaj koristnega in trajnega. Če imate skupnost okoli karkoli počnete, ali osebe, ki komentirajo vaš spletni dnevnik ali e-pošto od ljudi, ki so vam pisali, se vam zahvaljujemo ali vam postavljamo vprašanja, ali karkoli menite vrednost, to je ogromen korak v pravo smer. Potrebno je čas, potrpljenje in predvidevanje, da ustvarite vrednost, in vam bo lepo nagrajena, če ne boste prišli do majhne spremembe.

Spodnja črta Obljubil sem, da tega oddelka za osebno-podjetniško dejavnost ne bi deloval o VC in mandatnih listih. Gre za redne ljudi, kot smo mi poskušali narediti nekaj posebnega. Torej, tukaj mislim: zgradi nekaj super. Najprej naredite to. Bodite potrpežljivi in počasi spravljate ljudi, da pridejo na vašo spletno stran / trgovina / podjetje / pogovor / karkoli. Ne začni takoj poskušati prodati nekaj. Če ljudje ne pridejo, ugotovite, zakaj. Prilagodite in poslušajte.

Ne gre za denar, čeprav boste dobili veliko, ko ustvarite nekaj trajnega.

V moji seriji o osebnem podjetništvu obstaja še več teh in drugih idej.

Priporočena: