Ni načrta za upokojitev delodajalcev?

Kazalo:

Ni načrta za upokojitev delodajalcev?
Ni načrta za upokojitev delodajalcev?

Video: Ni načrta za upokojitev delodajalcev?

Video: Ni načrta za upokojitev delodajalcev?
Video: Поразительное заброшенное поместье солдата Второй мировой войны - Капсула времени военного времени 2023, September
Anonim

Današnja tema je, kaj morate storiti, če vaš delodajalec ne ponuja načrta upokojitve.

Poslušalec z imenom Tiffany je vpra šal s tem vprašanjem:

Hi Money Girl. Moje ime je Tiffany in kličem z vprašanjem. Moje vprašanje je, če že imate IRA in vaše podjetje ne ponuja 401 (k), kaj je naslednji najboljši način za začetek varčevanja za upokojitev? Hvala vam.

Hvala za vprašanje, Tiffany.

IRA je kraj za začetek

Ker vaš delodajalec ne ponuja upokojitvenih načrtov, je pametno narediti odtujitev denarja v IRA, še posebej, če ste upravičeni do brezplačnega davka Roth, ali davčnih odbitnih prispevkov tradicionalnemu IRA. Pametno je, da uporabite te ugodne načine za naložbe v upokojitev.

Sedaj, v vašem primeru Tiffany, zveni, kot da že prispeva največ na IRA, kar je super. Kje bi torej morali izgledati naslednji?

Shrani zunaj davčnega načrta

Za razliko od IRA, ki ima prednost pred davki, boste želeli prihraniti in vlagati prek rednega borznega računa. Medtem ko ne boste dobili davčnih ugodnosti, ki ste jih dobili z 401 (k) ali IRA, boste imeli na voljo široko paleto možnosti za naložbe in še vedno lahko vlagate na davčno učinkovit način.

Preden začnete vlagati z borznoposredniškim računom, se prepričajte, da v nujnem skladu najprej odstranite vsaj tri do šest mesecev življenjskih stroškov. Upoštevajte tudi druge finančne cilje in kako se vaš upokojitveni načrt ujema z večjo sliko. Morda boste morali za upokojitev uravnotežiti z drugimi cilji, kot so varčevanje za plačilo v hiši. Prihodnja epizodica denarnega denarčka bo namenjena vam pomagati pri odločitvi, ali želite investirati ali plačati dolg, zato vas prosimo, da ga preberete še več o tem.

Pri vlaganju je pomembno, da pazite na nagrado. Varčevanje z davki je pomembno, vendar ni vse. To pomeni, da je ena vrsta naložb, ki je precej davčno učinkovita, indeksni skladi.

Davčno učinkoviti skladi

Indeksni skladi sledijo določen tržni indeks, kot je S & P 500, ki ga sestavlja 500 velikih podjetij. Z indeksnim skladom upravitelj skladov preprosto kupi in ima iste zaloge, ki so v indeksu. Upravljavske provizije so navadno izredno nizke. In ker upravitelj ne opravlja veliko trgovanja, so obdavčljivi dobički, ki se razdelijo delničarjem, običajno precej manjši od tistega, kar bi doživeli pri aktivno upravljanem skladu.

Pravzaprav sploh ne dobite slabega davčnega dogovora, ko vlagate izven IRA ali 401 (k), ki je upravičen do davkov. Na rednem borznem računu boste plačali davek na dividende, vendar številne delnice sploh ne plačujejo dividend. In če imate več kot eno leto zalogo ali vzajemni sklad, boste ob prodaji plačali davek na kapitalske dobičke po relativno nizki stopnji 15%.

Prenesite svojo varčevalno silo na avtopilot

In tukaj je še en zadnji nasvet: ne glede na vrsto računa, ki ga želite shraniti za upokojitev, dajte prispevke na avtopilot. Odločite se, koliko želite shraniti in vlagati vsak mesec. Dober cilj je 10% zaslužka. Ta znesek se samodejno prenese v vaš pokojninski račun. Lahko ga nastavite tako, da se denar uporabi za avtomatsko nakupovanje delnic določenega vzajemnega sklada. Presenečeni boste nad tem, kako hitro se lahko ti majhni, redni prispevki zbirajo.

V epizodi naslednjega tedna bom odgovoril na nekaj več vprašanj o vlaganju za upokojitev. Danes bom dal kopijo Kako biti bogat J. Paul Getty. In zmagovalec je Diana B. Čestitamo in se prepričajte, da si ogledate e-pošto za navodila. Cha-ching! To je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje. Kot vedno je položaj vsakega posameznika drugačen, zato se pred odločanjem o finančnih odločitvah posvetujte z davčnim ali finančnim svetovalcem. Ta podcast je namenjen le izobraževalnim namenom in ni namenjen nadomestnemu iskanju osebnega, strokovnega svetovanja. Če imate vprašanje ali komentar, ga pošljite na e-pošto [email protected]. Tudi jaz bi res cenil, če si vzamete trenutek, da objavite pregled v iTunes. Ta teden Modern Manners Guy govori o tem, kdaj naj rečem "pardon me" in "oprostite." Hvala za poslušanje! Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: