Pravilo neto vrednosti za smernice za nakup avtomobila

Kazalo:

Pravilo neto vrednosti za smernice za nakup avtomobila
Pravilo neto vrednosti za smernice za nakup avtomobila

Video: Pravilo neto vrednosti za smernice za nakup avtomobila

Video: Pravilo neto vrednosti za smernice za nakup avtomobila
Video: Princes of the Yen | Documentary Film 2023, December
Anonim
13-letni Moose se mi je začel dati. Njegova križarjenje je pravkar umrla in začenjam skrbeti za varnost. To poletje sem porabil 800 $ na novi krmilni črpalki, časovni pas in 125.000 milj, zato je razočarano, da bi prišlo do druge težave.
13-letni Moose se mi je začel dati. Njegova križarjenje je pravkar umrla in začenjam skrbeti za varnost. To poletje sem porabil 800 $ na novi krmilni črpalki, časovni pas in 125.000 milj, zato je razočarano, da bi prišlo do druge težave.

Poleg tempomata ne delujejo, zavore so kašaste, zračne blazine niso bile servisirane pri 10-letni oznaki, kontrola vlečenja in ABS-luči so vključena, in nekaj pnevmatik 220 M + S so balding. Oh ja, CD predvajalnik tudi ne deluje in seveda ni bluetooth! Moj zanesljiv mehanik 12 let je dejal, da je Moose operativno v redu. Luči na armaturni plošči so ravno zaradi prekinjene varovalke, ki je nameščena globoko znotraj nadzorne plošče, zaradi česar ni vredno zamenjati. Še vedno pa imam svoje dvome.

Zdaj, ko nimam več službe, imam težje sprejemati moj 1 / 10th pravilo za nakup avtomobila. Pravilo sem uvedel tiste, ki so še vedno delali za življenje, da ne bi morali večno delati za življenje. Zdi se, da je pošteno, da bi nekdo, ki se je upokojil, moral preživljati več kot 1/10 svojega prihodka na avtomobilu, saj so lahko prečkali ciljno črto, ali ne mislite?

Na podlagi pravila 1/10 za nakup avtomobila lahko kupim nov kompaktni avtomobil. Problem je, želim najnovejši Range Rover Sport, ki stane 90.000 dolarjev! Ne vlečem nikamor blizu 900.000 dolarjev na leto, zato moram strategirati in spremeniti smernice za nakup avtomobila, ki ustrezajo mojim željam. Oglejte si, kako enostavno je upravičiti naše možnosti porabe?

Uvedba 5% čistega pravila za nakup avtomobila

Pravilo 1/10 velja samo za letni dohodek, ko se odloči, koliko naj porabi za avto. Morda je večji barometer za določanje porabe avtomobila vaša skupna neto vrednost. Navsezadnje, če lahko živite v 100-odstotnem znesku, ki se je izplačal na 5 milijonov dolarjev, in živi z 150.000 dolarjev na leto v razpoložljivem dohodku, si veliko bolje kot nekdo, ki zasluži 300.000 dolarjev na leto brez sredstev za govor.

Na podlagi mojega neto vrednost po dohodkovnem delovnem mestu, mora imeti 30 let starosti približno 2X svojo plačo v prihranku ali skupno neto vrednost, npr. 60.000 $ letni dohodek = 120.000 $ neto vrednosti. Zato, da se držim v skladu s pravilom 1/10 za nakup avtomobilov in moje neto vrednosti z izračuni dohodka, menim, da poraba 5% ali manj neto vrednosti za vozilo deluje zelo dobro (5% X $ 120.000 = 6.000 $ = 10% X 60.000 dolarjev). Pravilo neto vrednosti za nakup avtomobilov zajema tiste, ki so se upokojili, začasno niso zaposleni, so zakonski bivanje na domu, imajo zdravstveno stanje in ne morejo delati polnega delovnega časa in tako naprej.

Recimo, da ste delali že 40 let in nabavili neto vrednost v višini 1 milijon ameriških dolarjev do 65 let, in sicer s varčnimi prihranki in naložbami. Sedaj živite približno 60.000 dolarjev na leto iz socialne varnosti, dividend in pokojnine. Pravilo 1/10 pravi, da lahko kupite samo 6.000 avtomobilov, ki se zdijo preveč zahtevni za osebo, ki živi v vašem položaju. Čas je, da malo živimo! Pravilo o neto vrednosti je smernica za upokojenca, da namesto tega kupi do 50.000 avtomobilov.

Spodaj je vodnik po neto vrednosti po razpredelnici prihodkov za vaš pregled. Kot vidite spodaj, 50-letna oseba, ki znaša 200.000 dolarjev na leto in ima neto vrednost v višini 2.400.000 $, bi se morala počutiti udobno porabiti do 120.000 $ na sladkem Porsche 911 CS namesto samo 20.000 $ na Honda Civic. Ali je ali ne, je druga stvar. Če športim 2,4 milijona ameriških dolarjev in dohodka v višini 200 tisoč dolarjev, še vedno vozim avtomobil v višini 20 000 dolarjev, toda to je skromno.

Image
Image

PRIPOROČILA CARA Z NETO VREDNJI ZNESKI

Avtomobili so tako zabavni. Razumem vsakega izmed vas, ki slimijo najnovejšo športno vozilo ali SUV. Toda avtomobili so tudi največji denarni odpadki. Nihče ne potrebuje avtomobila, ki stane več kot 5000 dolarjev. Avtomobili, zgrajeni po letu 2000, so veliko bolj zanesljivi kot tisti, ki so gradili v sedemdesetih, osemdesetih in celo devetdesetih letih.

Denar, ki ga porabimo za avtomobile, bi lahko bil vložen v nepremičnine ali delnice, ki bodo super zaračunali našo neto vrednost. Želim, da vsak kupec avtomobila razmišlja o oportunitetni ceni, ko odloča o tem, katero vozilo bo dobil. Vsakič, ko razmišljam o tem, da bi na novi BMW zaslužil 50.000 dolarjev, sem zaskrbljen, da bi lahko razmišljal, kako se lahko pretvori v 100.000 dolarjev 10 let kasneje, če raste pri 7,2% letno.

Na podlagi odločitve o nakupu avtomobila za neto vrednost je dejansko težje kot odločitev, ki temelji na dohodku. Naša neto vrednost je življenjska doba, medtem ko je dohodek samo eno leto naenkrat. Ali smo res udobno porabili 1/20 let dela našega življenja na amortizacijski vozilu? Mogoče, to pa bi bilo zagotovo največje.

Image
Image

PRIPOROČILA

Znižajte stroške za avtomobilsko zavarovanje: Oglejte si spletno stran Esurance. Imajo nekaj najboljših načrtov z najnižjo stopnjo okoli zaradi nižjih režijskih stroškov. Za trenutek je treba porabiti nekaj minut, da izpolnite ponudbo in ugotovite, ali lahko prihranite nekaj denarja. Avtomobilsko zavarovanje je eden od največjih tekočih stroškov za lastnike avtomobilov. Esurance ima dobre popuste voznikov in popuste na več izdelkov.

Grow Your Net Worth s sledenjem brezplačno: Da bi optimizirali svoje finance, morate najprej slediti svojim financam. Priporočam, da se prijavite za brezplačna finančna orodja osebnega kapitala, tako da lahko spremljate svojo neto vrednost, analizirate svoje naložbene portfelje zaradi previsokih provizij in vodite svoje finančne podatke prek neverjetnega kalkulatorja za načrtovanje upokojitve.Tisti, ki prihajajo s finančnim načrtom, gradijo veliko večje bogastvo v daljšem časovnem obdobju kot tisti, ki jih ne! Videl sem svojo rast neto vrednosti za nekaj milijonov, odkar sem začel uporabljati osebni kapital v letu 2012.

Je vaša upokojitev na teku? Po povezovanju vaših računov preverite brezplačno
Je vaša upokojitev na teku? Po povezovanju vaših računov preverite brezplačno

Posodobljeno za leto 2018 in pozneje

Priporočena: