Vredno optimizacijska vaja: ne zanemarjajte dragocenih sredstev

Kazalo:

Vredno optimizacijska vaja: ne zanemarjajte dragocenih sredstev
Vredno optimizacijska vaja: ne zanemarjajte dragocenih sredstev

Video: Vredno optimizacijska vaja: ne zanemarjajte dragocenih sredstev

Video: Vredno optimizacijska vaja: ne zanemarjajte dragocenih sredstev
Video: Вязание спицами. Пинетки с косами /// Knitting for beginners. Booties with braids 2023, Oktober
Anonim
Moji najemniki to ne vedo, ampak uživam pri prihajajočem obešanju. V hiši delam od 6.00 do 10.00 vsako jutro, zato je užitek, ko pravi ljudje doživijo, ali lahko pogledam problem. Medtem ko sem tam, sem rad prosil, da vidim, kako delajo.
Moji najemniki to ne vedo, ampak uživam pri prihajajočem obešanju. V hiši delam od 6.00 do 10.00 vsako jutro, zato je užitek, ko pravi ljudje doživijo, ali lahko pogledam problem. Medtem ko sem tam, sem rad prosil, da vidim, kako delajo.

Eden 26-letni najemnik mi je povedal, da je samo sovražil svojo službo, ni mogel podpreti svojega mikromanagerja in si želel biti brezplačen. No, kaj veš! Enako tukaj, ko sem bil tvoj prijatelj. Mesec dni kasneje je dejansko zapustil svojo službo, da postane globoki morski ribič na Aljaski. Je kdo hotel iti? Imam pištolo.

Bližje razmerje, s katerim se lahko razvijejo pri najemnikih, manj verjetno, da me bodo zavili. Ali vsi najemniki ne želijo samo preživeti čas s svojimi lastniki v sobotnem jutru? Seveda ne! Malo sem tako nor, ker vedno iščem zgodbo, ki jo bom odkrila, da bom delila z vami. Kot nekakšen raziskovalni novinar ali čip, iz Cable Guy.

Poleg vedenja, kako sam popraviti stvari, obstaja velik razlog, zakaj sem vedno dol, da obiščem svoje najemnine. Počutim se slabo porabo, tako malo časa, ko sem razmišljal o svojih najemnih lastnostih, ki so sorazmerne z njihovo vrednostjo. Ja, sam sem se ubil, ko sem bil mlajši zaradi privilegija, da bi tvegal. Toda, ko pridete na pravo stran inflacije, bogastvo gradnje postane lažje na dolgi rok.

Najem nepremičnine predstavlja okoli 30% mojega neto vrednosti (40%, če vključite moje primarno prebivališče), vendar pogosto pozabim, da imam celo najemne nepremičnine, ker večino časa ni treba posvetiti pozornosti. Šele, ko dobim najemnino ali besedilo, da popravim puščen ventil pomivalnega stroja, se zavedam: "Oh ja! Imam nekaj najemnin. Sladko!"

Net Worth Optimization Exercise

Želim, da vsi navedejo svoje premoženje od najbolj dragocenih kot delež neto vrednosti, ki je najmanj dragoceno. Zdaj določite odstotek časa, ki ga porabite za razmišljanje, vzdrževanje ali pridobivanje pametnega sredstva razreda sredstev na teden, mesec ali leto. Na koncu vzemite čas, ki ga porabite za vsak razred sredstev in odštejete njegov odstotek skupne neto vrednosti. Kjerkoli ste kratki, razmislite o porabi več časa za ta razred sredstev.

Tukaj je primer moje optimizacije za neto vrednost, z ustreznimi mislimi.

Image
Image

Nepremičnine (30% kratke): Nepremičnine je velik del moje neto vrednosti, ker je nepremičnina razred premoženja, ki sem ga najbolj posvečala kopičenju v mojih dvajsetih in tridesetih letih. Glede na apreciacijo od recesije in odločitev o nakupu fiksirnega aparata leta 2014 je skupna teža na zgornji meji udobnosti. Približno 30% kratko je velika širina, ki jo je treba zožiti, še posebej, ker smo doslej do okrevanja.

Načrtujem, da bom več časa razmišljal o tem, kako bolje lahko obvladam tveganje med recesijo, hkrati pa diverzificiram svoje nepremičninske deleže na cenejša, višja donosna območja v središčnem delu območja, ki jih prinašajo nepremičnine. Zaenkrat sem redno plačevala najvišjo hipotekarno obrestno mero, hkrati pa tudi gradila gotovino. Cene so slabe v SF, in želim biti pripravljen, da bi morda kupil drugo lastnino pred drugim večjimi IPO.

Spletno poslovanje (30% več): Večino svojega časa porabim za spletno poslovanje, saj je najbolj zabavno in ima najkoristnejše. Če ne bi verjel v potencial na strani, bi bil čas, ki ga porabim skoraj 30%. Vendar pa je blogging najboljša poslovna dejavnost na svetu z visoko korelacijo z napori in nagradami. Kakšne druge poslovne dejavnosti so stroški, ki so tako majhni za vožnjo, lahko storite kjerkoli na svetu in vam ne zahtevajo, da bi morali kaj prodati? Trdno verjamem, da bo moj trud vsako leto prinesel večji donos kot vsak drug razred premoženja.

Javni delniški (6% več): Več časa sem porabil za razmišljanje o javnih delnicah, ker nisem na zalogi. S & P 500 je drago in dvomim, da bo Trump lahko izpolnil vse svoje obljube glede zdravstvenega varstva in davčne reforme. Zato sem bil zaposlen poskuša skrbno zmanjšati izpostavljenost, čeprav so zaloge majhen odstotek moje neto vrednosti (~ 12%). Zdaj imam ~ 48% uteži v delnicah mojega javnega naložbenega portfelja.

Stalni javnofinančni prihodek (enako): Od 0% mojega časa sem porabil za fiksni dohodek z 0% izpostavljenostjo porabi 10% svojega časa in 10% moje neto vrednosti v fiksnem prihodku od predsedniških volitev leta 2016. Všeč mi je, da bom vrnil zelo verjeten 4% - 6% bruto donosnosti do zapadlosti, saj je moj rast neto vrednosti le 4% na leto. Da bi zaslužil višji donos v primerjavi z mojimi hipotekami, je fantastična arbitraža, ki sem jo pripravljena igrati čim dlje. Vsak teden iščem nove občinske obveznice iz Kalifornije za nakup. Povezano: Primer nakupa obveznic

Eden od več modelov dodeljevanja zalog / vezi. Kliknite, če želite videti več.
Eden od več modelov dodeljevanja zalog / vezi. Kliknite, če želite videti več.

Zasebne naložbe (4% kratke): Po porabi veliko časa za raziskovanje vsakega zasebnega lastniškega ali zasebnega naložbenega sklada, preden investiram, sem vseeno pozabila, dokler ni četrtletna posodobitev uspešnosti. Ker ne morem storiti ničesar o sredstvih zaradi 5-10-letnega zaklepanja, preživim svoj čas na stvareh, ki jih lahko nadzorujem, kar je predvsem moje spletno poslovanje. Verjetno bi moral malo več časa razmišljati o novih zasebnih naložbah, saj ustrezajo mojim željam, da se zaščitim pred sabo.

CD-ji (2% kratki): Včasih sem ljubil CD-je, saj so plačevali 4% +, pred 7 leti. Zdaj najboljši zgoščenki plačajo le 2,5%. Z višjo raven obrestnih mer bi se morali zvišati, vendar niso davčno učinkoviti kot občinske obveznice, ki že prinašajo višje stopnje. Preživljam več časa, ko razmišljam o prerazporejanju kapitala, ko minejo CD-ji. Sorodni: CD Naložbene alternative

Eden od številnih modelov dodeljevanja neto vrednosti. Kliknite, če želite videti več.
Eden od številnih modelov dodeljevanja neto vrednosti. Kliknite, če želite videti več.

Nikoli ne zanemarjajte vašega najdražjega premoženja

Ni vam treba poiskati paritete z vrednostjo vašega premoženja in časom, porabljenim za vsako sredstvo. Prepričati se morate, da je dodelitev sredstev tveganju primerna. Če imate en razred premoženja, ki prevladuje nad neto vrednostjo, potem je dobra zamisel, da porabite več časa, da postanete pametni glede tega, kaj se dogaja, še posebej, ker so časi tako dobri. Ko so časi slabi, je morda prepozno.

Jaz sem velik zagovornik sledenja vaši vrednosti zaradi zanemarjanja. Ko imamo otroka za vzgojo, starejše starše, ki skrbijo, delo, da trpijo, podjetje, ki teče, ali svet, ki ga vidijo, je lahko izgubiti sledi našega bogastva. Enkrat v četrtletju opravite analizo neto vrednosti in časa, porabljenega za vsak razred sredstev. Morda ne boste ukrepali, vendar se boste vsaj bolje zavedali, kaj imate.

Sorodni: Povprečna neto vrednost za nadpovprečno osebo

Priporočilo za gradnjo stavbe

Upravljajte svoj denar na enem mestu: Prijavite se za Osebni kapital, spletno brezplačno orodje za upravljanje premoženja na spletu, da boste bolje upravljali svoje finance. Poleg boljšega nadzora nad denarjem lahko svoje naložbe upravljate s pomočjo nagrajenega orodja za preverjanje naložb, da natančno ugotovite, koliko plačate v honorarjih. Plačal sem 1,700 $ letno v pristojbinah, za katere nisem vedel, da plačujem.

Ko povežete vse svoje račune, uporabite svoj kalkulator za načrtovanje upokojitve, ki potegne vaše prave podatke, da vam omogoči čisto oceno vaše finančne prihodnosti z uporabo Monte Carlo simulacijskih algoritmov. Vsekakor preverite, kako se oblikujejo finančna sredstva, saj je brezplačna. Osebni kapital uporabljam že od leta 2012 in v tem času vidim, da se je neto vrednost povečala zaradi boljšega upravljanja z denarjem.

Image
Image

Priporočena: