Have a Net Worth cilj pred otrokom: Kako približno 1 milijon dolarjev

Kazalo:

Have a Net Worth cilj pred otrokom: Kako približno 1 milijon dolarjev
Have a Net Worth cilj pred otrokom: Kako približno 1 milijon dolarjev

Video: Have a Net Worth cilj pred otrokom: Kako približno 1 milijon dolarjev

Video: Have a Net Worth cilj pred otrokom: Kako približno 1 milijon dolarjev
Video: Prva seja Strateškega sveta za digitalizacijo #DigitalnaSlovenija 2023, September
Anonim

Zdaj, ko sem 41-letni oče, sem razmišljal o tem, ali so bili finančni cilji, ki sem jih postavil v svojih dvaindvajsetih letih, potrebni za otroke. Imam nekaj prijateljev, katerih družine so bile uničene, ker so bili vedno pod denarnim stresom.

Vsi vemo, da so otroci dragi. Proračunska pot za vsakega otroka je ~ $ 250.000 za 18 let. Dražja mestna pot je blizu 1.000.000 dolarjev. Če vaš otrok gre štiri leta na kolidž, dodajte še 100.000 - 400.000 $. Nadalje, če vaš otrok pričakuje, da boste za svoje BMW in starter doma plačali kot odrasli, morate dodati še še 200.000 $ - 2.000.000 $!

Tukaj so bili cilji pred otroki:

  • Imeti 1 milijon ameriških dolarjev
  • Posedajte tri spalnice, dve kopalnici v varnem okolju
  • Bodi v stabilni karieri do 30 let ali vsaj na pravi poti

Jasno sem se spomnil, da sem imel te cilje, ker mi je prijatelj na prvi zaposlitvi povedal o svojem cilju v višini 1 milijon dolarjev, preden so imeli otroke. Bil je star 24-letni prvoliški analitik v Goldman Sachsu, ker so ga njegovi starši vrnili eno leto nazaj. Odšel je v draga predšolska šola in se nato udeležil Yala.

Za njega je potreboval vsaj milijon dolarjev, preden se je počutil pripravljen, da bi bil oče, ker je hotel, da bi njegovi otroci hodili na isti izobraževalni poti kot predšolska šola, zasebna univerza. Kar se tiče mene, nisem vedel, kaj sem hotel. V tistem času sem vedel, da sem v svoji karieri dobil veliko denarja, če bi preživel.

Kot vtisljivi mladenič, ki je živel v Manhattnu, mi je dobro zvrstilo milijon dolarjev, zato sem šel z njo.

Preveč agresiven cilj

Ker sem imel cilj v višini 1 milijon dolarjev, sem se logično osredotočil na mojo kariero, varčevanje in vlaganje. Ni bilo časa za družino. Ne spomnim se, da sem v svojih dvaindvajsetih mislil, da želim imeti otroka. Vse, kar sem pomislil, je, kako velik bo moj bonus na koncu leta in ali sem na poti, da bi se napredoval v Associate, podpredsednika, direktorja in nazadnje na generalnega direktorja. Nikoli nisem prišla na MD, ker sem odšla kot direktorica tretjega leta pri 34. letu starosti.

Zdaj, ko sem oče, mislim, da bi bilo noro, če bi imel svojega sina. Želim, da se nisem močno osredotočil na mojo kariero, da bi ga lahko prej imel prej - idealno tri leta prej. Glede na vašega otroka bo eden izmed ljudi, ki vam najbolj ustreza v svojem življenju, seveda boste želeli, da bi ga imeli za večji odstotek svojega življenja.

Moj cilj neto vrednosti je bil eden od razlogov, zakaj sem se odložil poročiti, dokler nisem imel 31 let, čeprav sem od svoje 22. leta poznal svojo ženo. Nisem se počutil finančno dovolj stabilen, da bi podprl družino, ki je imela otroka in ne delavni zakonec. Ni šans, da bi šel v zakonsko zvezo brez močnega občutka finančne varnosti.

Zapomniti si moraš, da sem v starosti 28 let prevzel veliko hipoteko v višini 1.300.000 dolarjev, ker je to v letu 2005 v San Franciscu (cilj št. 2) končno kupil tri spalnice, dve in pol kopališke hiše. Kot drugo leto podpredsednika sem tudi prevzel veliko večjo odgovornost odjemalca, kar je pomenilo veliko več stresa za izvedbo. Potem, seveda, finančna kriza me je prizadela kot cunami.

Ampak to je smešno, ker smo se poročila sredi finančne krize. Mislil sem, da sem dovolj dolgo čakal in izgubil veliko bogastva, zaradi česar sem želel zadržati tistega, ki je bil tam že od začetka. Pomnilnik, ki najbolj trpi zaradi finančne krize, je naša 16-oseba poročna zabava na naši najljubši plaži Oahu.

Image
Image

Imeti razumen cilj, vreden neto vrednosti

Če pogledamo nazaj, ima cilj, ki je vreden 1 milijon USD, preden so bili otroci nepotrebni. Moji starši so vzgojili sestro in mene, ne da bi bili milijonarji. Zakaj za vraga sem mislil, da potrebujem 1 milijon dolarjev za pristojnega očeta?

Odgovor: pritisk vrstnikov in visoki stroški poskuša doseči srednji razred življenjskega sloga v dragem mestu. Bodite previdni, da pustite, da drugi ljudje vplivajo na svoje, vključno z mojo!

To je reklo, verjamem, da je vaša finančna hiša v redu, preden ima otroke, saj je vzgoja otroka resnično ena od najtežjih stvari, ki jih boste kdajkoli storili. Boste nenehno utrujeni, zaskrbljeni in poudarjeni. Izgubili boste "me čas" in nekaj romance.

Veliko parov se ločuje po otrocih, čeprav srečno živita skupaj, je najbolje za ljudi, ki so jim najbolj všeč. Razmislite o teh ljudeh. Zaradi svojih otrok niso mogli razrešiti svojih razlik.

Glede na to, da verjamem, da je idealna starost za otroke, ki temelji na bioloških in gospodarskih razlogih, v zgodnjih tridesetih letih (32 natančno), oglejmo si moj cilj, ki je primeren za neto vrednost, po starostnih grafikonih, da bi ugotovili, preden imaš otroke.

Image
Image

Z drugimi besedami, predlagana neto vrednost med 2-3X vaš bruto dohodek pred otrokom danes zveni prav. Če želite, da so otroci prej in lahko kopičijo 2-3X vaš bruto dohodek v mlajši starosti, potem čudovito.

Če sta dva od vas 50.000 dolarjev letno in živita v San Antoniju, imate kombinirano neto vrednost med 200.000 in 300.000 ameriških dolarjev, vam bo dala nekaj prostora za dihanje, če bi eden od staršev želel odpreti tri do pet let, da bi skrbel za otroka pred - šola ali vrtec. Mediana cenah doma v San Antoniu v Teksasu je 205.000 dolarjev.

Če boste dve osebi letno ustvarili 150.000 dolarjev in živeli v San Franciscu, v kombinaciji s 600.000 do 900.000 ameriškimi kombiniranimi neto vrednostmi v zgodnjih tridesetih letih boste lahko razmislili o plačevanju 20.000 $ letno za osnovno šolo v primeru, da se vaš otrok ne postavi na vašo lokalno javna šola zaradi sistema loterije za socialni inženiring za večje dobro človeštva. Mediana cenah doma v San Franciscu v Kaliforniji je 1.500.000 $.

Če ste enostarševski družinski član, ki znaša 250.000 dolarjev na leto in živi v Manhattnu, bi bil morda potreben neto vrednost 500.000 $ - 750.000 $, ker boste morali najeti veliko pomoči. To ali vaši starši se lahko približujejo, da zagotovijo brezplačno podporo. Stanovanjski stan v srednji ceni v Manhattnu je 1.300.000 $.

Želite več kot en otrok? Potem nadaljujte z večkratnimi bruto prihodki v grafikonu. Najmanj, kar potrebuje, da ima še en otrok, je običajno vsaj eno leto. Če se ne počutite dovolj fiskalno odgovorne, da bi pred otroki imeli neto vredno tarčo, potem premislite o selitvi v središče Amerike, kjer so življenjski stroški toliko bolj dostopni.

Stabilnost je ključna

Ob otroku pomaga še bolj kristalizirati vrednost lastnine. Ko v šoli imaš otroka, ne želiš biti na milosti usmiljenega gospodarja. Predstavljajte si, kako bi lahko bil travmatičen, da bi bil vaš otrok odstranjen iz varnega in znanega okolja.

Imeti denar in hišo je stabilnost. Bolj stabilno okolje, manj verjetnosti za konflikt in razvezo. Denar bo vedno eden najpomembnejših stresnikov v razmerju. Toda splošno pomanjkanje stabilnosti bo neizogibno torpedo celo najmočnejšo vez.

Gotovo lahko izposodite in imate nižjo neto vrednost, preden boste imeli otroke toliko ljudi. Samo poskušam zagotoviti finančno vodilo za pomoč pari, ki želijo otrokom boljše možnosti za preživetje kaosa.

Zagotavljanje družine in sedanje starševstvo je že dovolj težko. Ne dodajmo prekomernih denarnih skrbi v enačbo.

Povezani:

Povprečna neto vredna nad povprečno zakonsko zvezo

Dan v življenju dveh družinskih članov, ki tudi delajo

Priporočilo za gradnjo bogastva

Upravljajte svoj denar na enem mestu: Prijavite se za Osebni kapital, spletno brezplačno orodje za upravljanje premoženja na spletu, da boste bolje upravljali svoje finance. Poleg boljšega sledenja neto vrednosti, izvedite svoje naložbe s svojim nagrajenim orodjem za preverjanje naložb, da natančno ugotovite, koliko plačate v honorarjih. Plačal sem 1,700 $ letno v pristojbinah, za katere nisem vedel, da plačujem.

Ko povežete vse svoje račune, uporabite svoj kalkulator za načrtovanje upokojitve, ki potegne vaše prave podatke, da vam omogoči čisto oceno vaše finančne prihodnosti z uporabo Monte Carlo simulacijskih algoritmov. Definitivno vodite svoje številke, da vidite, kako delate. Osebni kapital uporabljam že od leta 2012 in v tem času vidim, da se je neto vrednost povečala zaradi boljšega upravljanja z denarjem.

Priporočena: