Vzajemni skladi - koliko je preveč?

Vzajemni skladi - koliko je preveč?
Vzajemni skladi - koliko je preveč?

Video: Vzajemni skladi - koliko je preveč?

Video: Vzajemni skladi - koliko je preveč?
Video: HOW MANY Kids He REALLY Got? All Children Of Dubai Ruler Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum 2023, Oktober
Anonim

Fan Girl Money po imenu Chris R. sprašuje:

"Moje podjetje je nedavno spremenilo 401 (k) ponudnike in moram izbrati nove vzajemne sklade. Obstajajo sredstva s ciljnim datumom s koeficientom odhodkov 0,16%, vendar se zaloge in obveznice zaračunavajo za 0,12%. Je to pomembna razlika za nekoga, ki je približno 35 let od upokojitve?" Ne dobivate brezplačnega novic o denarju? Prijavite se za denarne nasvete in nasvete!

Razmerje med izdatki za vzajemne sklade je merilo, kaj investicijska družba stane za upravljanje sklada. To je odstotek sredstev sklada, ki se porabijo za upravljanje sklada vsako leto.

Koeficienti odhodkov sklada se močno razlikujejo glede na vrsto sklada in stroške, ki jih mora investicijska družba plačati - kot so upravni stroški, skrbniške storitve, davki, stroški postopka in upravljanje.

Čeprav razmerje med odhodki sklada ni edini dejavnik, ki ga je treba upoštevati pred nakupom ali odločitvijo za ohranjanje naložbe, ima velik vpliv na vašo vrnitev skozi čas.

Tipično razmerje za aktivno upravljani vzajemni sklad je približno 1,5%, nizka pa približno 0,25%. Torej, sredstva v Chrisu 401 (k) so zelo poceni, kar je čudovito! Razlika med razmerjem 0,16% in 0,12% je zanemarljiva in ne sme vplivati na njegovo izbiro.

Ker ima Chris dolgo 35-letno časovno obdobje, preden bo moral preživeti svoje jajce za upokojevanje, bi moral agresivno vlagati. Na kratko, to pomeni dodelitev večine njegovih 401 (k) prispevkov bodisi v poceni sklade skladov bodisi v ciljna sredstva, ki jih je omenil.

Če želite več informacij o pobiranju naložb, se prepričajte, da preberete Kako vlagati v odličen portfelj.

S pomočjo orodja FINRA's Fund Analyzer lahko ugotovite razmerje med stroški več kot 18.000 vzajemnih skladov, skladov, s katerimi se trguje na borzi, in menjalniških zapisov. Ocenjuje vrednost sredstev in pokaže, kako bi takse in odhodki vplivali na donosnost naložb.

Drugi členi in viri, ki jih morda potrebujete: Naj plačam hipoteko ali investiram? Ali lahko vzamem 401 (k) umik za nakup domov? Naredite kvantni preskok v vaših osebnih financah Nasveti za vlaganje: kako in kje vlagati enostaven način

Niste naročeni na brezplačni podcasti Money Girl na iTunes? Kliknite tukaj, da se naročite!

Image
Image

Vlaganje kock fotografija iz Shutterstock Več nasvetov iz denarja

Priporočena: