Najbolj radodarna stvar, ki sem jo dolgo slišal

Najbolj radodarna stvar, ki sem jo dolgo slišal
Najbolj radodarna stvar, ki sem jo dolgo slišal

Video: Najbolj radodarna stvar, ki sem jo dolgo slišal

Video: Najbolj radodarna stvar, ki sem jo dolgo slišal
Video: Чайки СОВСЕМ не безобидные 🤯 2023, December
Anonim
Ena od mojih najljubših zgodb o velikodušnosti prihaja iz Steve Wynn, hotelirja, v tem članku iz New Yorkerja.
Ena od mojih najljubših zgodb o velikodušnosti prihaja iz Steve Wynn, hotelirja, v tem članku iz New Yorkerja.

Steve se je odločil prodati sliko, ki jo je kupil, Picasso, za sto trideset devet milijonov dolarjev. (Da, 139 milijonov dolarjev za sliko, "najvišja cena, ki je bila plačana za umetniško delo.")

Od New Yorkerja:

"Ta vikend, Wynn je imel nekaj prijateljev, ki so obiskali iz New Yorka … so bili, kot to pogosto počivajo, v hotelu in igralnici, Wynn Las Vegas. V petek zvečer so zvečer skupaj z večerjo povedali Wynn o prodaji. "Dekleta so rekla:" Jutri jo morava videti ", se je prejšnji teden spomnil Wynn. "Tako sem rekel:" Jutri bom delal. Samo pridi do urada. «"

Gosti so prišli pri petinštiridesetih, Wynn pa jih je speljal noter. Na steni na levi in desni strani sta bili več slik, med njimi Matisse, Renoir in Le Rêve. Ostali trije steni so bili stekli, zaprti vrt. Začel je pripovedovati zgodbo Picassovega izvora. Ko je govoril, je imel hrbet na sliko. Nosil je kavbojke in srajco za golf.

Wynn trpi zaradi očesne bolezni, pigmentoze retinitisa, ki vpliva na njegov periferni vid in zato občasno tudi njegovo interakcijo s bližnjimi predmeti in, ne da bi se to zavedal, podprl korak ali dva, ko je govoril. »Tedaj sem z mojo desno roko naredil gesto,« je rekel Wynn, in moj desni komolec je zadel sliko. Prečkalo je sliko. "Prišlo je do izrazitega zvokov. Wynn se je ob spodnjem desnem kvadrantu slike ob robu Marie-Thérèsa Walterjevega leve roke obrnil in videl "rahlo punkcijo, dve drobno raztrganino. Vsi smo se pravkar ustavili. Rekel sem: "Ne morem verjeti, da sem ravno to storil. Oh, sranje. O moški.'"

Wynn se je znova obrnil. V luknjo je postavil svojo pičko in opazil, da je bila potisna plošča potisnjena nazaj.

Povedal je svojim gostom, " No, vesel sem, da sem to storil in ne ti."

To je ena izmed najbolj presenetljivih in gracioznih stvari, o katerih sem kdaj slišal, da nekdo govori.

Namesto da bi preklinjal ali postal jezen, je preprosto rekel: "Vesel sem, da sem to storil in ne ti." Z drugimi besedami, bolje je naredil to od tebe - vsaj si lahko privošči.

Ko pomislim na bogato življenje, ne razmišljam samo o tem, da nosim lepo obleko ali najlepše stanovanje. Mislim, da sem velikodušen s svojim časom in denarjem. Pravzaprav lahko včasih malo pomagajo roka, ki presega 10.000 $.

Komentar Steve Wynn me je veliko naučil o velikodušnosti. Kot mladenič, nisem dobil velikodušnosti. Pomislil sem na "plačevanje mojega pravičnega deleža", vendar nisem naredil velikodušnosti eno od mojih temeljnih vrednot, kot je zdaj. Na primer, vem, veliko mladih fantov, ki se nagibajo, da morajo plačati datume, ker niso "enaki." Pravi so - ni enako. In vendar, življenje ni pošteno. Nič ni bolj neprivlačnega kot poceni človek.

Spominjam se malih stvari, ki so me naučile, da sem radodaren.

Spominjam se, ko sem bila študentka, da sem se poslovna ljudstva in direktorji srečala z mano za kosilo, vedno so plačevali. 100% časa. Čeprav jaz je bil tisti, ki jih je spraševal, so se poškodovali na kolidž in plačali. Nikoli ne bom pozabil. Kadarkoli se srečam z mladim kolegovim fantom, vedno plačujem.

Spomnim se, da dobim majhno darilo - samo preprosto ročno napisano kartico - od nekoga, ki sem mu pomagal pri nekaterih poslovnih stvareh. Vedno se bom spominjal. Spominjam se tudi, da pomagam nekoga, da se zaposlijo v New Yorku in le nekaj mesecev kasneje pozanimam od nekoga drugega. Ko me je spet prosila za drugo uslugo, sem jo ignorirala.

In se spominjam veselja, da ljudem pošljem majhna darila in vidim njihovo reakcijo. Včasih je knjiga, ki jo najdem na Amazon ali fotografija smešnega znaka na podzemni železnici. To je darilo, da ljudje vedo, da razmišljate o njih.

Ironično, bolj radodaren sem postal, bolj uspešen sem postal. Včasih je povezava očitna: nekoga pomagam, predstavim in nenadoma se vabim na nacionalno TV-oddajo. (To se je zgodilo.)

Drugi časi, velikodušnost se vrne na nepričakovan način. Pred nekaj leti sem bil v klubu s prijatelji in moja jakna je izginila - jakna za 1000 dolarjev. Prijatelj mi je pomagal, da jo iščem in čutil sem, da je to strašno potonilo v jami svojega trebuha, ko ni bilo okrog naše mize.

Potem sem skomignil z ramenom in rekel: "Bolje, kot je kdo drug." Moj prijatelj ni mogel verjeti. "To vam ne moti?" Seveda me je motilo. Ampak vem, da lahko dobim še enega. Zmožnost, da bi bil miren na nekaj, kar bi bilo finančno ogromno pred nekaj leti, je nekaj, za kar sem zelo hvaležen.

Velikodušnost zdaj pomeni, da brez prijateljev pošljem darila svojim prijateljem. Všeč mi je, da prevzamem ček. To sem storil, preden sem imel denar in to zdaj delam.

Pomisli na načine, kako si lahko velikodušen. Ni treba, da je drago.

Si videl kaj na ulici, ki vas spominja na svojega prijatelja? Zakaj ne bi poslali pic v besedilo in rekli: "Razmišljate o tebi"?

Če vidite knjigo, ki jo želi vaša mama, ji pošljite in na naslovni strani napišite »Ljubim te«.Kakšno zdravilo, ki bi jo prejela.

Nekoč nisem mogel ugotoviti, kako čipke na določen način čipkam, zato sem vprašal očeta. Izstrelil se je, potem pa mi pokazal. Naslednjič, ko sem jih ujela, sem mu poslala sliko in se mu zahvalila. Predstavljajte si, kako to čuti, da ga dobite od svojega sina.

Velikodušnost prihaja tudi iz povezovanja ljudi. Eden od mojih prijateljev, Nick, me vabi v svojo hišo za dogodke z drugimi zanimivimi ljudmi. Druga prijateljica mi je dala vrsto, ko sem pisal za New York Times: "Poveži se s toliko prijatelji, kot si lahko." Razširite ljubezen.

Rekel sem, da je ta denar le majhen del bogatega življenja. Resnično mislim. Ne želim si samo razmišljati o tem, kako doseči največji dvig ali začeti najbolj donosno poslovanje.

Vse te lahko pokažem, potem pa kaj? Šla sem od fanta, ki je bil v celoti osredotočen na dosežke in številke, da bi razmišljal o mehkejši strani tega, kar sem si želel, da bi bile moje temeljne vrednote. In velikodušnost je ena izmed tistih, na katere sem najbolj ponosen.

Nimam ničesar, da bi te prodal. Nimam poziva k ukrepanju. Hočem samo, da razmišljate o tem, kaj bi vaši prijatelji rekli o tebi. Ali bi bil "velikodušen" v svojih treh besedah? Želite, da je to?

Premisli. Če želite deliti svoje misli, mi pošljite e-pošto. Poskrbel bom, da bodo zasebni med vama in teboj.

Hvala za branje, in tu je Rich Life.

-Ramit

Priporočena: