Hipotekarna prodaja na kratko

Kazalo:

Hipotekarna prodaja na kratko
Hipotekarna prodaja na kratko

Video: Hipotekarna prodaja na kratko

Video: Hipotekarna prodaja na kratko
Video: Говорят, что не уступает в надёжности японцам. Так ли это? Geely Atlas Pro | Подержанные автомобили 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Danes na "Denarnica" bom razpravljal o terminu, ki ga bodo mnogi od nas morali vedeti … hipotekarna prodaja na kratko. Imate težave z izdelavo hipotekarnih plačil ali poznate nekoga, ki je? Bližina zaprtja, vendar upam, da se bo izognila in iskala drug način? No, niste sami. Danes s padcem stanovanjskega trga, upočasnjenim gospodarstvom, plinom pri 4 dolarjih na galono in velikimi odpuščanji delovnega mesta, je veliko ljudi na robu izgubljanja svojih domov. Vsak dan na stotine poštenih in trdo delujočih ljudi, ki so vedno plačevali račune pravočasno in so živeli v ameriškem Dreamu, se odločijo, da se bodo spakirali in odšli. Dokaz je v pudingu, saj vemo, da je zaprtje vedno večje. In še slabše je, da bodo v letu ali dveh, ko se bodo stanovanjski trg začeli izogibati, tisti, ki so zapustili svoje domove, ostali z slabimi krediti in se ne morejo kvalificirati za posojilo za nakup novega doma.

Hipotekarna kratka prodaja alternativa

Ampak, morda obstaja boljša alternativa. To je tisto, kar se zdaj imenuje hipotekarna prodaja na kratko. V bistvu je kratka prodaja, ko finančno razočarani homeowner, ki še vedno dolguje precej glavnice na svoje posojilo, se strinja s posojilodajalcem, da proda hišo za manj kot preostanek posojila. Prihodki od prodaje se nato uporabijo za odplačilo posojilodajalcu. Ugodnost je, da posojilojemalec dobi hišo in ne plača nič več, posojilodajalec pa je zadovoljen, ker bi verjetno izgubili več denarja, če bi hiša šla na status zapiranja. Kratka prodaja so pogosto zadnji napor pred predpostavko zaprtja. Na tej točki se vse dogaja precej hitro in dejansko je bil dolg izbrisan. Malo … morda … Ne pozabite, posojilodajalec se mora strinjati, da bo prodal. Ne morete preprosto prodati svojega stanovanja za manj, kot je neporavnana hipoteka, in da bi posojilodajalec sprejel manj, kot je bilo zaradi njih. Kratkoročno transakcijo je treba skleniti, preden se hiša dejansko proda. Zdaj, se zavedajte, da obstajajo krati, da hipotekarni posojilodajalec ne bo sprejel predloga kratke prodaje. Če obstaja posojilojemalec, ki bi lahko vrnil stanje, posojilodajalec morda želi poskusiti, da se vrne, preden razmisli o kratki prodaji. Če posojilodajalec oceni premoženje in verjame, da bi bilo cenejše, da bi ga bilo mogoče ponovno uporabiti, popraviti in preprodati - to lahko poteka. Če posojilodajalec ima privzeto veliko preostalih drugih lastnosti, morda ne počutijo, da si lahko privoščijo zadetek za to določeno lastnost. V teh primerih bo nepremičnina verjetno zavrnjena za kratko prodajo in potem boste morali poiskati zunanjo kupca ali če ne boste mogli opraviti mesečnega plačila, boste neizpolnjeni in bodo imeli premoženje onemogočeno.

Kratkoročne prodaje hipotek in vaši dohodnine

Obstaja ena pomembna GOTCHA, ki jo morate poznati, če razmišljate o kratkoročni prodaji hipoteke. Razlika v znesku, ki je bil prvotno posledica zneska, ki je dejansko plačan, se šteje kot dobiček za davčne namene. Torej, če dolgujete 200.000 dolarjev na hipoteko in ste kratkoročno prodajo za 100.000 $, boste ob koncu leta prejeli 1099 $ za 100.000 $ (razlika), ki bo obdavčen kot navaden dohodek. Dejansko ste del svoje dolžniške obveznosti plačali banki, do davka, ki ga plačujete zvezni vladi.

Kratka prodaja za vlagatelje v nepremičnine

Na vsaki enačbi sta vedno dve strani … Torej, na nasprotni strani in če iščete vlagati v nepremičnine, je kratka prodaja lahko v vaši ulici. Hitro, lahko dobite nepremičnino za tržno vrednost, ki je nižja, in mnogi od teh domov so v dobrem stanju. Obstaja več načinov, kako ugotoviti kratke prodajne lastnosti. V razvrščenih oglasih si lahko ogledate oglase »must sell«, «motivirani prodajalci« in »prosti«. Lahko celo razmislite o vožnji po iskanju znakov »Za prodajo po lastnikih« v sprednjih dvoriščih. Včasih obstajajo znaki, objavljeni vzdolž avtocestnega križišča, blizu nakupovalnih centrov in drugih področij, ki pravijo "kupim hiše" in telefonsko številko. To lahko objavite s svojo telefonsko številko na področjih, ki jih želite kupiti. V dolgem času na njihovi sreči in moteči domači lastniki vas bodo morda poklicali na več informacij o tem, kaj ste pripravljeni ponuditi. Uporabite poklicne stike, ki jih imate, kot so hipotekarni posredniki, računovodje, zavarovalni zastopniki in odvetniki. Nazadnje lahko svojim prijateljem, družini, sosedom in vsem storitvam (vrtnar, upravljalec, zatiranje škodljivcev, vodovodar itd.) Ponujate pristojbino za referenco, vendar nikoli ne veste, kdo ima lahko uspešne vodnike.

Končna beseda o hipotekarnih kratkih prodajah

Kratka prodaja ustvarja priložnosti za ljudi, da se izognejo finančnim težavam ali izkoristijo šibek trg. Ne glede na vaše finančne cilje je kratka prodaja možna možnost z veliko koristmi na obeh straneh.

V kasnejši epizodi bo Money Girl primerjala zaprtja in stečaj, da bi ugotovila, katera možnost bi bila lahko manjša od dveh zlorab za vsakogar, ki je težko plačal hipoteko.

Cha-Ching … in to je vse za zdaj. Vljudnost Andrewja Horowitza, uspešnega vlagatelja in gostujočega gosta nasvetov denarnice za bogatejše življenje. Hvala, ker ste nastavili na "Money Girl". Dvignite kopijo moje knjige, Disciplined Investor - Essential Strategies for Success, ki je zdaj na voljo na audiobook na audible.com in iTunes. Kot vedno je položaj vsakega posameznika drugačen, zato se pred odločanjem o finančnih odločitvah posvetujte z davčnim ali finančnim svetovalcem. Ta podcast je namenjen le izobraževalnim namenom in ni namenjen nadomestnemu iskanju osebnega, strokovnega svetovanja. Hvala za poslušanje!

Mortgage Image courtesy of Shutterstock Več nasvetov iz denarja

Priporočena: