Več o tem, kako prodajati svoj dom brez davka

Kazalo:

Več o tem, kako prodajati svoj dom brez davka
Več o tem, kako prodajati svoj dom brez davka

Video: Več o tem, kako prodajati svoj dom brez davka

Video: Več o tem, kako prodajati svoj dom brez davka
Video: The Children Are Not Allowed Inside Their Abandoned Mansion In Georgia 2023, September
Anonim
Današnja tema je, kako prodati svoj hišni davek brezplačno.
Današnja tema je, kako prodati svoj hišni davek brezplačno.

Lansko pomlad, sem naredil podcast epizodo o tem, kako prodati svoj hišni davek brezplačno. To je tema, o kateri sem prejel veliko vprašanj, zato bi rad vzel nekaj trenutkov, da bi odgovoril na nekatera od teh vprašanj v današnji epizodi.

Poslušalec po imenu Ted je po elektronski pošti in vprašal:

Ali je 250-odstotna kapitalska dobička izključitev življenjska doba? To pomeni, da lahko v mojem življenju dobim pet, 50.000 dolarjev brez davka, kapitalskih dobičkov (razmaknjenih vsaj dve leti) ali je izključitev 250.000 USD za vsako transakcijo?

Kako deluje izključitev kapitala

V redu, začnimo s ponovnim omejevanjem, kako deluje izključitev kapitalskih dobičkov od prodaje vaše hiše. Ko prodajate svojo hišo, lahko izključite do 250.000 dolarjev dobička, če ste samski in do 500.000 dolarjev dobička, če ste poročeni in vložite skupaj, če ste v lasti in živeli v hiši za dve osebi prejšnjih pet let. Te omejitve veljajo za vsako transakcijo.

Uporabite ga toliko časa, kot vam je všeč

Ta izključitev je odlična davčna olajšava in jo lahko uporabite tolikokrat, kot želite. Preprosto ste morali živeti v hiši za dva od zadnjih petih let, da bi bili primerni za to. In dve leti ni treba zaporedno, zato je precej prožnosti.

Lahko bi na primer živeli v svoji hiši najmanj dve leti, potem ga izposodili in prodali do tri leta kasneje in izkoristili izključitev. Če je vaš dobiček manjši od 250.000 ali 500.000 USD zneska izključitve, ne plačujete davka na kapitalske dobičke, če prodate svojo hišo, dokler živite v njej za dva od zadnjih petih let.

Vaša starost ni dejavnik

Brad v Seattlu mi je poslal elektronsko sporočilo s tem povezanim vprašanjem. Je vprašal:

Ali obstaja pravilo, ki pravi, da lahko prodajate eno nepremičnino brez plačila davka na kapitalske dobičke, če ste stari 62 let ali več?

Odgovor je ne. Ni neobičajno, če pomislite, da lahko izključitev uporabite le enkrat v vaših zlatih letih, vendar to danes ni tako. Pred letom 1997 vam je bil dovoljen enkratni kapitalski dobiček v višini do 125.000 dolarjev, če ste bili stari 55 let ali več. Toda to pravilo ne obstaja več. Pravila so dejansko veliko boljša zdaj. Lahko prodajate svojo hišo, ne plačujete davka na dobiček do omejitev izključitve, in to lahko storite kolikokrat želite, ne glede na starost.

Ne pozabite, da je dve od prejšnjih petih let

In tukaj je eno zadnje vprašanje. Poslušalec po imenu Yousef je napisal:

Pred 11 leti sem kupil stanovanje kot primarno prebivališče in živel v njej malo več kot dve leti. Potem sem se preselil v večjo hišo in najem stanovanja za več kot osem let. Zdaj ga prodajam. Ali moram še vedno plačevati davek na kapitalske dobičke, odkar sem ga kupil kot primarno prebivališče in živel več kot dve leti?

Odgovor je, na žalost, da. Za svoj dobiček bi morali plačati davek na kapitalske dobičke in ne bi bili upravičeni do izključitve, ker v dveh letih niste živeli v hiši za dva od zadnjih petih let.

Lahko se odločite za plačilo davka na dobiček ali, če imate velik kapitalski dobiček in vam je to vredno, bi se lahko vrnili v cono za 24 mesecev in nato prodali, da izkoristite izključitev.

In ker ni omejitve glede števila krat, ko lahko uporabite izključitev, lahko prodajate svojo hišo, ne plačujete davka na dobiček, nato pa se premaknete v condo za 24 mesecev, jo prodajate in ne plačujete davka na ta dobiček bodisi.

Torej ne pozabite, lahko izkoristite dobiček pri prodaji svojega doma kolikor želite, dokler živite v hiši za dva od zadnjih petih let. V redu, saj je današnja epizoda o davčnih strategijah in lastništvu doma, dajem kopije Prodaja nepremičnin brez plačila davkov Tedu, Bradu v Seattlu in Yousefu. Čestitam! Cha-ching! To je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje. Kot vedno je položaj vsakega posameznika drugačen, zato se pred odločanjem o finančnih odločitvah posvetujte z davčnim ali finančnim svetovalcem. Ta podcast je namenjen le izobraževalnim namenom in ni namenjen nadomestnemu iskanju osebnega, strokovnega svetovanja. Pošljite vaša vprašanja ali pripombe na [email protected]. Bodite prepričani, da preverite druge velike hitre in Dirty Nasveti podcastov, kot so Legal Lad. Ta teden govori o razliki med odvetniki, tožilci in odvetniki. Oh, in še zadnja stvar. Prosimo, vzemite si trenutek, da vzamete Anketo poslušalca denarja na spletni strani Quickanddirtytips.com. Hvala za poslušanje! Sorodne povezave:

  • IRS Publication 523, "Prodaja vašega doma"

Agent Čestitam fotografiji iz Shutterstock

Več nasvetov iz denarja

Priporočena: