Denarnica Q & A: Kdaj lahko preusmerim svoj 401 (k) upokojitveni načrt?

Denarnica Q & A: Kdaj lahko preusmerim svoj 401 (k) upokojitveni načrt?
Denarnica Q & A: Kdaj lahko preusmerim svoj 401 (k) upokojitveni načrt?

Video: Denarnica Q & A: Kdaj lahko preusmerim svoj 401 (k) upokojitveni načrt?

Video: Denarnica Q & A: Kdaj lahko preusmerim svoj 401 (k) upokojitveni načrt?
Video: ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Q. Moj delodajalec je prekinil naš načrt 401 (k). Ali moram počakati, dokler ne zapustim podjetja, da ga preklopi v Roth IRA ali pa lahko zdaj storim?

A. Na splošno ne morete vzeti denarja iz 401 (k), dokler ne pride do ene od naslednjih situacij:

  • Dobiš 59 let
  • Imate finančne težave
  • Umreš ali postanete invalidi
  • Prenehate z zaposlitve
  • Načrt preneha in vaš delodajalec ne določi zaporednega pokojninskega načrta

Torej, če vaš delodajalec ne namerava nadomestiti vašega 401 (k) z drugim kvalificiranim pokojninskim načrtom, vam lahko dovolite, da opravite prevračanje, medtem ko ste še zaposleni. Toda ne morete premakniti sredstev pred davkom 401 (k) neposredno v Roth IRA po obdavčitvi.

Vaš prvi korak je odpreti tradicionalno IRA. Potem popoln dokumentacijo za odobritev skrbnika 401 (k), da opravi preusmeritev v nov račun. To vam omogoča nadaljevanje odloga davka na vaše gnezdo jajca do upokojitve.

Ko so vaša sredstva v tradicionalni IRA, imate možnost, da jih pretvorite v Roth IRA. Vendar pa boste dolžni davek za vse zneske, ki prej niso bili obdavčeni.

Če želite imeti Roth IRA, vam ni treba narediti pretvorbe iz tradicionalne IRA. Lahko preprosto odprete novo Roth IRA in začnete prispevati k temu, da gre naprej.

Dovoljeno vam je, da v istem letu prispevate tako tradicionalni kot tudi Roth IRA, dokler skupni prispevki obeh ne presegajo zgornje meje za leto 2013, kar je 5.500 ali 6.500 dolarjev, če ste stari 50 let ali več.

Vendar pa obstajajo omejitve dohodkov, kdo lahko prispeva k Roth IRA. Preberite svoj vodnik do Roth IRA, 1. del, da ugotovite, ali ste upravičeni do Roth IRA.

Druge povezave, ki vam bodo morda všeč: Kaj je Backdoor Roth IRA? 10 stvari, ki jih morate poznati glede 401 (k) načrtov 25+ Najboljša orodja za upravljanje in produktivnost denarja Komplet za preživetje kreditnih točk - brezplačna večpredstavnostna vadnica s strategijami za zvišanje bonitetnih ocen!

Pridobite knjigo denarnih deklet!

Iščete več denarja ali velikega darila? Dvignite kopijo (ali več!) Smart Girl's pameten premakne, da raste bogat. Povedal vam je, kaj morate resnično vedeti o denarju, ne da bi vas bogastili s tem, kar vam ni. Prenesite ebook različico ali papirno kopijo v vaši najljubši knjižni knjigi danes!

Image
Image

Kovanca in ameriški dolar iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: