Money Girl Q & A: Kaj je denarna bilanca za upokojitev?

Money Girl Q & A: Kaj je denarna bilanca za upokojitev?
Money Girl Q & A: Kaj je denarna bilanca za upokojitev?

Video: Money Girl Q & A: Kaj je denarna bilanca za upokojitev?

Video: Money Girl Q & A: Kaj je denarna bilanca za upokojitev?
Video: Mündliche Prüfung deutsch B1 | Gemeinsam etwas planen/Dialog | 10 wichtige Themen | sprechen Teil 3 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Q. Kaj je načrt za upokojitev v gotovini? Slišal sem za njih, vendar nisem prepričan, kako se primerjajo z 401 (k).

A. Delodajalci lahko uporabijo načrte za upokojitev denarnih sredstev, vendar se zelo razlikujejo od 401 (k) s. Da bi razumeli njihove razlike, morate biti seznanjeni z 2 glavnimi vrstami upokojitvenih načrtov na delovnem mestu: definiran prispevek in določena korist.

A program z določenimi prispevki daje korist zaposlenemu, ki je odvisen od tega, koliko je prispevala k načrtu v preteklih letih, poleg naložbenih dobičkov ali izgub na računu. Tako deluje načrt 401 (k) ali 403 (b).

A program z določenimi zaslužki zagotavlja posebno vrednost za vsakega upravičenega delavca ob upokojitvi, ki temelji na dejavnikih, kot so vaša plača in čas na delovnem mestu. Na primer s tradicionalnim pokojninskim načrtom boste morda prejeli 1000 dolarjev na mesec za življenje. Zaposleni nima naložbenega tveganja, ker nikoli ne prispevajo k načrtu.

Vendar je načrt denarnega salda vrsta vrste z določenimi zaslužki, ki zagotavlja posebno stanje na računu za vsakega upravičenega delavca ob upokojitvi. Na primer, boste morda prejeli 250.000 $, če se boste odločili, da se boste upokojili pri starosti 65 let. Lahko se odločite, da boste sredstva vzeli kot pavšalni znesek ali določili rento, ki vsako leto plača fiksni znesek.

Na delodajalcu se lahko odloči, ali naj ponudi upokojitveni načrt in kakšno vrsto. Čeprav je najpogostejši upokojitveni načrt na delovnem mestu tradicionalen 401 (k), se prepričajte, da boste sodelovali v katerem koli načrtu, ki vam je ponujen. Tudi če boste morali prevzeti naložbeno tveganje, so upokojitveni načrti pameten način za zbiranje zdravega gnezdenega jajca v prihodnosti!

Druge povezave, ki vam bodo morda všeč: Kaj je Backdoor Roth IRA? 10 stvari, ki jih morate poznati glede 401 (k) načrtov 25+ Najboljša orodja za upravljanje in produktivnost denarja Komplet za preživetje kreditnih točk - brezplačna večpredstavnostna vadnica s strategijami za zvišanje bonitetnih ocen!

Pridobite knjigo denarnih deklet!

Iščete več denarja ali velikega darila? Dvignite kopijo (ali več!) Smart Girl's pameten premakne, da raste bogat. Povedal vam je, kaj morate resnično vedeti o denarju, ne da bi vas bogastili s tem, kar vam ni. Prenesite ebook različico ali papirno kopijo v vaši najljubši knjižni knjigi danes!

Image
Image

Torba s pokojninskim načrtom podjetja Shutterstock Več nasvetov iz denarja

Priporočena: