Denar in otroci: nasveti za poučevanje otrok o financah

Kazalo:

Denar in otroci: nasveti za poučevanje otrok o financah
Denar in otroci: nasveti za poučevanje otrok o financah

Video: Denar in otroci: nasveti za poučevanje otrok o financah

Video: Denar in otroci: nasveti za poučevanje otrok o financah
Video: MARKO JUHANT: Kako otroka naučiti koncentracije? 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Danes imamo zelo posebno epizodo. Mighty Mommy, Cheryl Butler, je prišla k meni z nekaterimi vprašanji, ki jih je imela o otrocih in financah. Z Cherylovim mladičem 8 let obstaja veliko priložnosti za finančne uspehe (in napake). Zato danes odgovorim na 5 Cherylovih vprašanj, da bi vam in vaši otroci pomagali ustvariti trdno finančno prihodnost. Sponzor: Audible.com, vodilnega ponudnika avdicijskih knjig z več kot 100.000 prenosljivimi naslovi v vseh vrstah literature, vključno s fikcijo, nefikcijo in periodičnimi publikacijami. Za brezplačen audiobook po vaši izbiri pojdite na Audiblepodcast.com/moneygirl.

Kliknite tukaj, da se naročite na tedenski avdio podcast podcast-a je brezplačen!

Mighty Mommy: V kakšni starosti lahko začnemo poučevati svoje otroke o denarju in kako lahko olajšamo proces, na katerega se lahko nanašajo?

Denarnica: Takoj, ko otroci začnejo branje ali obiskovati predšolsko vzgojo, je popoln čas za začetek poučevanja ABC-jev denarja. Obstajajo fantastične knjige, igre in kompleti, ustvarjeni za otroke, starejše od 4 let. Ker je vsak otrok drugačen, poskusite z različnimi viri, da vidite, na katere se otrok odzove ali se najbolje zanima.

Robin Yang je avtor nagrajene ilustrirane serije knjig, imenovanih Začarani ovratnik, ki mladim otrokom poučuje lažje poučevanje o denarju, kot so varčevanje, bančništvo in proračun. Otroci se bodo zabavali, medtem ko se bodo naučili, kako pomembno je biti odgovoren z denarjem.

Še ena odlična knjiga, Kako je bil Moonjar izdelan, prihaja iz družbe, imenovane Moonjar. Ustvarjajo zabavne izdelke, ki so enostavni za uporabo, kot so knjige, denarnice in igre, ki mladim otrokom naučijo finančne koncepte, da bi ustvarile svoje sanje. Preverite jih na moonjar.com ali pri katerem koli spletnem prodajalcu knjig.

Mighty Mommy: Imamo starejše otroke, stare od 10 do 14 let, ki še niso veliko naučili o vrednosti denarja. Kakšni so nekateri predlogi, da bi dobili pozitivne odnose z denarjem?

Denarnica: Starejši otroci običajno želijo vedeti, kako zaslužiti denar, da lahko kupijo darila za svojo družino ali prijatelje ali si kupijo stvari zase. Otroci plačujejo gospodinjska opravila jim pomaga povezati koncept dela in denarja. Začeli so razumeti, da je denar vir, ki ni vedno enostavno.

Poleg tega, ko otroci zaslužijo denar ali jih prejmejo kot darilo, je pomembno, da jih starši naučijo, kako ga rastejo, tako da ga dajo v varčevalni račun in si prislužijo zanimanje. Ko otroci razumejo, da denar lahko zasluži denar samo po sebi, bodo imeli spodbudo, da bi prihranili, namesto da bi to takoj porabili.

Mnoge banke dajejo otrokom ture, da pojasnijo, kaj je banka, in celo pustiti, naj vstopijo v trezor. To je odličen način za vključitev otrok in navdušenje nad odprtjem svojega prvega varčevalnega računa.

Mighty Mommy: Govorimo o dodatkih. Nekatere družine se odločijo za to, da svojim otrokom omogočijo učenje koncepta varčevanja in financiranja - ali imate predlagano smernico za dodelitev dodatka?

Denarnica: Ne glede na to, ali otroke redno daš denar ali jih prosite, naj to zaslužijo z opravljanjem nalog, je dober moto, da jih naučite Shrani, porabi in delite. Otrokom lahko dovolite, da izberejo, kako si želijo deliti svoj denar. Otroci so pogosto velikodušni in želijo deliti ves svoj denar.

Ker otroci postanejo starejši, bi se starši pogovarjali z njimi, kako dodeliti denar na podlagi njihovih posebnih ciljev in idealov. Vendar se morajo mladi navaditi na idejo, da prihranijo najmanj 10% do 15% svojega dohodka, ker je to vstopnica za doseganje pomembnih dolgoročnih finančnih ciljev, kot je upokojitev, kot odrasli.

Mighty Mommy: Današnji otroci imajo zelo močan faktor upravičenosti, kjer vidijo najnovejšo elektroniko ali drago oblačilno blagovno znamko in se počutijo, kot da imajo svojo lastno pravico, da jih posedujejo. Ali imate predlog ali formulo, ki bi jo lahko družine pomagale svojim otrokom, da razumejo vrednost takih predmetov z visoko karto in kako otroci lahko prispevajo k nakupu takih ekstravagantnih stvari?

Denarnica: Eden od prednosti plačevanja otrok pri opravljanju gospodinjskih opravil je, da jim daje način, kako ceniti denar. Na primer, recimo, da plačate otroku 5 dolarjev, da premaknete dovoz ali polžite polet.

Če želijo kupiti iPod Shuffle, ki stane 50 dolarjev, razumejo, da je potrebno 5 ur dela, da bi prihranili dovolj. Če hočejo iPod Nano za 150 dolarjev, bodo morali opraviti 15 ur dela. Nič ni narobe, če bi otroci želeli ali kupovali drage stvari, dokler so ga zaslužili ali pa imajo dvorišče, da bi cenili prispevek svojih staršev.

Za uvedbo otrok, starih 10 let in do koncepta oblikovanja proračuna, obstaja nekaj odličnih spletnih finančnih programov in vaj. Eden mojih priljubljenih je Družinska meta, ki ponuja program usposabljanja na podlagi delovne knjige, ki je zasnovan tako, da traja 2 meseca, zato starši lahko preživijo čas z otroki, ki jim postopoma pomagajo oblikovati dobre finančne navade.

Family Mint ponuja tudi spletno programsko opremo, ki otrokom omogoča, da upravljajo svoj denar s prijavo v vse svoje transakcije. Ni povezana z resničnim bančnim računom, ampak otrokom omogoča, da upravljajo denar na podoben, pameten način.Starši delujejo kot banka z vzpostavitvijo ponavljajočih se depozitov za dodatke ali otrokom, ko želijo umikati denar. Lahko dobite 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje in vidite, kako zabavno je naučiti otroke o sledenju denarja, določanju ciljev, pripravi proračuna in pridobivanju zanimanja familymint.com.

Mighty Mommy: Kdaj naj uvedemo idejo kreditnih in kreditnih kartic za naše otroke?

Denarnica: Ker je kredit bolj napredna finančna tema, priporočam, da se pogovorite s starejšimi otroki, starejšimi od srednjih šol. Velik koncept, ki ga je treba naučiti, je, da stane denar za izposojanje denarja. Uporaba kreditne kartice se ne razlikuje od izplačila posojila, ki ga je treba vrniti.

Dober način, da prepričate otroke, kako draga je lahko kreditna, je, da jim pokažete račun za dolgove s kreditno kartico, na primer tiste na računu Bankrate.com ali Dinkytown.com. Dinkytown Stroški dolga Kalkulator vam pove, koliko obresti boste morali plačati glede na to, koliko dolgujete in koliko časa ste vzeli, da bi ga izplačali.

Vzemite preprost primer, kot je nakup novega računalnika za 2.000 $ na kreditni kartici, ki zaračunava 18% obresti na leto. Če boste le plačevali le minimalna plačila, bo odplačala več kot osem let, vi pa boste morali dodatno plačati več kot 1.000 ameriških dolarjev. Tako se cena računalnika poveča za več kot 50%.

Če ste starš ali želite biti nekoč nekega dne, upam, da vam ta epizoda nudi vire in ideje, da bo vaše otroke zabavalo, da se naučijo o denarju. Čim prej poučite otroke o dobrih finančnih navadah, bolje je njihova življenjska doba finančnega uspeha.

Get More Money Girl!

Če želite izvedeti, kako priti ven iz dolga, prihranite denar in zgradite bogastvo, dobite kopijo moje knjige Denarnica, Smart se premika za bogatijo. Povedal vam je, kaj morate vedeti o denarju, ne da bi vas bogastili s tem, kar vam ne. Na voljo je v vaši najljubši knjigarni v tiskani obliki ali kot e-knjiga za vaše Gorljivi, Nook, iPad, PC, Mac ali pametni telefon. Lahko celo prenesete 2 brezplačna poglavja knjige na SmartMovesToGrowRich.com!

Mala deklica podobo iz Shutterstock. Več nasvetov iz denarja

Priporočena: