Milijonarji potrebujejo Love Too Ya Know

Milijonarji potrebujejo Love Too Ya Know
Milijonarji potrebujejo Love Too Ya Know

Video: Milijonarji potrebujejo Love Too Ya Know

Video: Milijonarji potrebujejo Love Too Ya Know
Video: 10 Warning Signs That Your Liver Is Toxic - YouTube 2023, December
Anonim

Eden mojih prijateljev diplomantov se je pred kratkim znašel brez službe. To je bila težka slog, vendar se je on in njegovi soustanovitelji odločili zaustaviti zagon in začeti nekaj novega. Nihče se ne bo res žalil Greg, saj se je Google pridružil letu, ko so šli na javnost, in v naslednjih štirih letih zbral na nekaj milijonov dolarjev.

Njegova $ 180.000 na leto plača ni bilo nič kihanja na obeh, ampak tudi nič preveč spektakularno v deželi 1 milijon dolarjev starter domov. Na kratko, Greg je tipična zgodba o uspehu v Silicijevi dolini, ki je razbila svojo rit, da bi napredovala, v mrežo kot nobena druga in v zadnjih nekaj letih postala žrtev nižje gospodarske menjave.

Obstaja dobesedno na tisoče milijonarjev 30-somethings v San Francisco Bay Area, ki so podzaposlene ali samo ne delajo, ker niso ugotovili, da je odlična ideja, ali ta premija družba fit še. Zakaj bi se trudili zapravljati čas podjetja in se prijaviti le, da bi odšli 6 mesecev na leto kasneje, ko se bo nekaj bolje zgodilo? To ni pošteno za družbo in tako naredijo pravo stvar in čakajo.

Ko sem vprašal milijonarja Grega o njegovih mislih o vladi, ki je podaljšala zavarovanje za primer brezposelnosti na 99 tednov, je izdal veliko "YIHAW!"Vidite, Greg zbral zavarovanje za primer brezposelnosti v zadnjih 16 tednih prek Kalifornije, in je zaskrbljen, da se bo Obama obrnil na ljudi, kot je on, ko bo zvezna oskrba začela brcati.

Milijonar se bo lotil zbiranja nezaposlenih kot milijonarjev

"Sam, plačal sem pošteno delitev davkov, a še vedno čutim, da me je veliki brat preganjal. Ko je v pošti prišlo prvo preverjanje brezposelnosti za 450 dolarjev, sem se počutil malo krivega, zato sem jo rešil. Ampak, čez nekaj časa sem spoznal, da sem preprosto dobil denar, ki sem ga v zadnjih desetih letih prispevala v sistem!"

"Ne sme biti razlike med tem, kdo lahko in ne more zbrati dajatev za brezposelnost. Morda bi delal nekoliko boljši od povprečne brezposelne osebe tam zunaj, vendar še vedno iščem delo, ki ga poznate. Kaj naredi revnejšo brezposelno osebo boljšo od bogate brezposelne osebe? Nič."

"Vsakdo v mojem položaju je navadno bolan, ker vlada uvede omejitve za mala podjetja in podjetnike. No, tvegal sem nekaj starih sodelavcev in mi smo uspeli. 200.000 $, ki sem jih vložil v podjetje, je pravi denar. Če vlada želi povečati davke na ljudi, ki naredijo stvari super, potem je prav, da dobimo nekaj denarja, ki smo ga dali vladi."

"Ne razumem, zakaj ljudje, kot sem jaz, ki tako trdo delajo, maščijo množice. Kaj smo jim kdaj naredili? Gospodarstvo je resnično dovolj veliko, da lahko vsi ustvarjamo bogastvo. Pred časom si moral v knjižnici preživeti nekaj ur, ko iščejo raziskave. Zdaj, vse, kar moraš storiti, je Google nekaj, naredi nekaj plagiatorizma in voila! Imaš svoj esej. Najlepši otroci na svetu bi se morali zahvaliti meni in vsem svojim bivšim kolegom v Googlu, ker jim omogoča, da delajo še manj!"

Plačil sem več kot povprečno osebo v zavarovanje za primer brezposelnosti, saj sem naredil več kot povprečna oseba. To je preprosta matematika. 10% krat 180.000 $ = 18,00 $ letno = 180.000 $ prispevkov v desetih letih, ki sem jih delal! Medtem je povprečna brezposelna oseba, ki dela 10 let na območju Bay, prispeval le približno 80.000 USD (80.000 X 10% X 10 let). Zaslužim denar, še posebej, ker je omejitev brezposelnosti omejena!

"450 $ na teden ni toliko Sam. Mislim, nocoj sem spustil 300 dolarjev za pijače za vse naše brezplačne bedake! Moram biti iskren, tudi jaz se želim pridružiti državi brezplačnega nakladanja, vendar se potem spomnim, da sem v sistem plačal 216.000 $ v zadnjih 10 letih! Vlada pričakuje, da bom preživel 150 dolarjev za preostalih 6 dni? Ena zrezek za dve osebi in moj tedenski proračun sta izbrisana. Daj mi mir!"

Po 5. pijači …

"Velika ironija je, da sem trdno sredstvo liberalcev / demokratov, ki so všeč mnogim, vse, da čim dolgo podaljšujem ugodnosti za brezposelnost, medtem ko delam. Tako čudno, da ko sem prenehal delati in začel zbrati, se bojim povedati kogarkoli, ki ga zbira. Liberalci sveta, združite se!"

"Je to dekle me gleda smešno? Upam, da ni resna republikanska."

"Ali mislite, da je v avgustu čez nekaj tednov preveč vroče v Prago?"

IN RAZLIČITE

Greg očitno verjame, da ne bi smel biti diskriminiran zaradi zbiranja brezposelnosti samo zato, ker je bogat. Greg prav tako ne verjame v diskriminacijo vaše rase, spola ali veroizpovedi. Greg je precej moderen človek, ali ne bi rekel?

Vaši prsti se lahko začnejo vrteti, par pa se lahko začne brati iz zgornjega dela glave, potem ko preberete njegove izjave, vendar se spomnite, da gre za zvočne ugrize iz zasebnega pogovora. Vprašajte se, kaj vam je, da Greg zbira denar od vlade? Morda boste ugotovili, da je problem z vami!

Greg ne bo šokantno razglasil vsem svojim prijateljem, da je več milijonarjev, ki v prihodnjih 99 tednih prejmejo 1800 dolarjev mesečno za zavarovanje za primer brezposelnosti. Ne, Greg se pretvarja, da je o njegovih zaposlitvenih perspektivah za svoje prijatelje in družino. Greg je bil zelo radodaren s svojimi nadomestili za brezposelnost to noč v baru. Zdaj, če se je odločil, da nam bo kupil pijače na dnu, to je še ena zgodba!

Bralci, kakšne so vaše milijonarji, ki zbirajo dajatve za brezposelnost in zakaj?

Ali bi morali davčno diskriminacijo dlje oddaljiti (progresivni davek) in prepovedati, da nekateri ljudje, ki nad določeno vrednostjo zbirajo zavarovanje za primer brezposelnosti?

Kdo pride na idejo, da je napačna za tiste 47%, ki ne plačujejo davkov za dvig davkov na ostalih 53%?

S spoštovanjem,

Sam @ - "Odrezavanje skozi skrivnosti denarja"

Sledite na Twitterju @FinancialSamura in se naročite na naš e-poštni ali RSS vir.

Priporočena: