Poroka in davki

Kazalo:

Poroka in davki
Poroka in davki

Video: Poroka in davki

Video: Poroka in davki
Video: Арабская Свадьба в Ливане . Дабка ( Народный Танец ) 2023, September
Anonim

Današnja tema je zakonska zveza in davki

Poslušalec z imenom Jason mi je poslal to vprašanje:
Poslušalec z imenom Jason mi je poslal to vprašanje:

To prihodnje leto se bom poročil! Vedno sem se šalil s svojim zaročencem, da se ne bi nikoli poročili zaradi "davčne kazni". Čeprav sem se šalil, se zdi, da je nekaj resnice. Trenutno je z nizkimi dohodki št pomembne odbitke (poleg IRA), zato je pri davčni napovedi prevzela standardni odbitek. Medtem sem z visokim dohodkovnim zaslužkom z veliko odbitkov in zato razčlenjen na mojo davčno napoved. Ko se letos poročimo, bo neločeni dobiček resno prizadel mojo razčlenjeno vrnitev, ko bomo vložili skupaj? Kaj pa prijava poročena, ampak ločeno? Bo to pomagalo? Če ne, ali lahko kaj storimo, da se zaščitimo?

Najprej, čestitam na tvojem prihajajočem zakonu, Jason! Pameten je razmišljati o davčnih posledicah za vas in vašo ženo, saj lahko zakon lahko spremenite vaš davčni račun za boljše ali slabše!

Brez romance v davčnih tabelah

Zakonska kazen je, na žalost, eden od bolj neomajnih delov razporeda zveznih davčnih stopenj. Zakonska kazen je nastala leta 1969, ko se je Kongres poskušal prilagoditi davčni ugodnosti, ki je obstajala za poročene pare v primerjavi s posamezniki. Kot rezultat, nekateri - vendar nikakor ne vsi - poročeni pari plačajo več davka, kot bi, če bi bili samski.

Toda davčna zakonodaja v zadnjih letih je dejansko odpravila zakonsko kazen za davčne zavezance v nižjih davčnih okrožjih. Torej, tukaj je dobra novica: ni všteta nobena vzajemna kazen v razporedu davčne stopnje v 10% in 15% davčnih oklepajih. Za vračila iz leta 2007 se zakonska kazen ne vrača, dokler obdavčljivi dohodek poročenega para ne presega 128.500 dolarjev.

Pri skupnem dohodku nad tem zneskom bi zakonski par padel v 28-odstotni davčni razred, medtem ko bi dve singli, ki zaslužita 77.100 ameriških dolarjev (za višji skupni dohodek), še vedno v 25-odstotnem davčnem obdobju. To je zakonska kazen. V višjih davčnih okrožjih morajo nekateri poročeni pari plačati več davkov kot dva posameznika, ki zaslužita isti skupni dohodek.

Pari z različnimi prihodki lahko dobijo bonus

Vendar pa lahko dejansko obstaja zakonska zveza, če poročeni par ima razlike v dohodku. Recimo, na primer, dva posameznika bomo poklicala Freda in Gingerja. Če je Fred zaslužil 30.000 dolarjev, Ginger pa je v letu 2007 zaslužil 70.000 dolarjev, v skupnem davku na dohodek pa bi plačal le nekaj več kot 18.000 dolarjev (temeljilo samo na davčnih stopnjah za leto 2007 in ne faktoring v odbitkih, drugih vrst dohodkov ali kaj drugega). Če pa sta se Fred in Ginger med seboj poročali in vložili skupaj, bi plačali nekoliko manj davkov: plačali bi 17.848 $ za svoj skupni 100.000 $ prihodkov. Torej bi Fred in Ginger dobil malo zakonsko zvezo.

V nižjih davčnih brlogih ni nobene zakonske kazni … za zdaj

Davčna zakonodaja, ki je odstopila od zakonske zveze za nižje razrede, velja do leta 2010, kongres pa jo bo treba odobriti v letu 2011. (1) Če plačate manj davka zaradi tega in želite nadaljevati, po elektronski pošti svojega kongresnika, da jih obvesti! Da bi bilo to preprosto, tukaj je povezava, če želite izvedeti, kako lahko pošljete e-pošto kongresniku.

Uporabite metodo odbitka, ki vam daje največji odmik

V redu, zdaj za trenutek govorimo o odbitkih. Kako zakon vpliva na odbitke? Standardni odbitek za poročenega para je dvakrat več za eno osebo, kar je precej pošteno in kvadratno. Za leto 2007 se vrne, to je 5.350 $, če ste samski in 10.700 $, če ste poročeni vložiti skupaj.

Zdaj, tukaj je nasvet: Vedno uporabite metodo odbitka, ki vam daje največji davčni premor. Če zmanjšate svoj davčni račun z razčlenjevanjem svojih odbitkov, razčlenite. Če pri standardnem odbitku prihranite več pri davkih, upoštevajte standardni odbitek. Če imate, denimo, 10.000 $ v odbitku in vaš zakonec ima $ 5.000, si vsekakor želite razčleniti, saj je vaša skupna $ 15.000 v odbitku več kot 10.700 ameriških dolarjev za poročene pare za leto 2007. Ampak, če imate, recimo, 7.000 dolarjev v odbitku in vaš zakonec ima 3.000 dolarjev, vam ne bo prikazan, ker vam je bolje, da vzamete standardni odbitek.

Druge davčne kazni Married Couples May Face

Poleg zveznih davčnih oklepaj obstajajo tudi druge morebitne davčne kazni, s katerimi se lahko sooča zakonski par.

Na primer, ena oseba, ki aktivno sodeluje pri najemu nepremičnin, lahko odbije do 25.000 dolarjev izgub glede na njihov zasluženi dohodek, če je njihova prilagojena prilagojena bruto dohodek 100.000 ali manj, kar je grozen davčni prestop. Odbitne faze za spremenjene prilagojene bruto dohodke med 100.000 in 150.000 dolarjev. To je zmanjšalo 50 centov za vsak dolar, vaš dohodek presega 100.000 $. Torej, če bi spremenjeni prilagojeni bruto dohodek znašal 125.000 dolarjev, bi bili na primer upravičeni do odbitka 12.500 $ od najemnin za nepremičnine iz vašega zasluženega dohodka. Če je vaš dohodek 150.000 dolarjev ali več, niste več upravičeni do odbitka. V redu, tako da tukaj vstopi zakonska kazen na sliko: ta odbitka je enako za poročenega para, kot je za eno osebo - kar pomeni, da se ne podvojite, kot menite, da bi bilo pošteno. Torej, če bi bili Fred in Ginger posamezni investitorji v nepremičnine, bi lahko vsak od njih odšteli do 25.000 dolarjev od svojega zasluženega dohodka za skupni odbitek do 50 dolarjev,

Drugi primer možne davčne kazni za poročene pare je način obravnave presežnih kapitalskih izgub. Enkratna oseba lahko odvečne kapitalske izgube odbije do 3.000 dolarjev, vendar se znesek ne sme podvojiti do 6.000 dolarjev za poročenega para - ostane 3.000 dolarjev.

To sta le dva primera kazni po zakonu, ki presegajo tisto, kar je vgrajeno v višje davčne okvire zveznih davčnih tabel.

Ocenite, kaj pomeni zakon za vaše davke

Kot vidite, obstajajo različni dejavniki, ki vplivajo na to, ali boste dejansko plačali več ali manj davčne ostanke ali se poročili! Če želite razumeti davčne posledice poročanja o vaši določeni situaciji, je najbolje, da ocenite, kolikšen davek boste vi in vaši soproge plačali samske, poročene prijave skupaj in poročene prijave ločeno. Če želite začeti, tukaj je povezava s časovnim razporedom davčne stopnje za leto 2008. Uporabite lahko tudi programsko opremo, kot je TurboTax, da vidite, kako bi spreminjanje statusa prijave vplivalo na znesek davka, ki bi ga vi in vaša sladica plačali (ali pa se samo nanašate na denar Deklica o statusu prijave!).

Kot splošno pravilo, poročeni parov običajno plačujejo manj davčne vložitve skupaj kot ločeno. In, seveda, teh ocen ne potrebujete, če ne želite. Lahko jih najamete za vas.

Če imate srečo, boste morda odkrili, da boš dobil obojestransko blaženost in davčni bonus! In če odkrijete, da boste plačali zakonsko sankcijo, se prepričajte, da vaši mami znajo, da v vaših mislih ni dvoma, da je on vreden!

Upoštevajte, da se bo vaša finančna slika in davčna koda spreminjala in razvijala sčasoma, zato tudi, če boste vi in vaši zakonci plačali več davkov, ki so zdaj poročeni, kot bi si, če bi bili samski, pa to morda ni nujno primer v prihodnosti. Današnji zmagovalci knjig so Jason in njegova žena. Čestitam, Jason! Prejeli ste kopijo Pametni pari konča bogato David Bach. Cha-ching! To je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje. Kot vedno je položaj vsakega posameznika drugačen, zato se pred odločanjem o finančnih odločitvah posvetujte z davčnim ali finančnim svetovalcem. Ta podcast je namenjen le izobraževalnim namenom in ni namenjen nadomestnemu iskanju osebnega, strokovnega svetovanja. Oh, in res bi se rad zahvalil, če si vzel trenutek za objavo mnenja na iTunesu. Pošljite vaša vprašanja ali komentarje [email protected]. Hvala za poslušanje! (1) Zakon o davčnih olajšavih za delovno družino iz leta 2004 je standardni odbitek za poročenega para dvakrat višji za eno osebo. Prav tako je dosegel razpon prihodka za 10% in 15% davčnih oklepov za poročene pare, ki skupaj vložijo dvakrat toliko kot za posamezne davčne zavezance. Te določbe bodo veljale do leta 2010, kongres pa jih bo treba odobriti še naprej. Povezane povezave:

  • Kako poslati vašega kongresnika
  • Urnik za zvezno davčno stopnjo za leto 2008
  • Urnik davčne stopnje za leto 2007

Stresed Couple slike, ki jih je uporabil Shutterstock Več nasvetov iz denarja

Priporočena: