Ustvarjanje zmede za delo lahko te stane

Kazalo:

Ustvarjanje zmede za delo lahko te stane
Ustvarjanje zmede za delo lahko te stane

Video: Ustvarjanje zmede za delo lahko te stane

Video: Ustvarjanje zmede za delo lahko te stane
Video: ОРХИДЕИ! ЧТО ВАЖНЕЕ ВСЕГО? БЕЗ ЧЕГО ОРХИДЕЯ ТОЧНО СМОЖЕТ ОБОЙТИСЬ! ВИДОВОЙ ФАЛЕНОПСИС И УХОД ЗА НИМ! 2023, Oktober
Anonim

Ta epizoda je o zmedenosti, ki so jo mnogi izrazili o davčnem odbitku "Making Work Pay". Tukaj je vprašanje, ki sem ga prejela od Amyja v Cincinnatiju:

Živijo, Laura. Moja družba plačilne službe nedavno, kot bi morali, spremenila tabele zadrževanja, da se prilagodi počasno dribling stimulirajočega denarja v mojo plačo. Sprememba je v skladu s predsednikovim računom za spodbujanje dala približno 15 dolarjev na mojo plačo za plačilo na teden. Moj mož tudi dela in videl, da se je isto zgodilo tudi z njegovo plačo. Če pravilno razumem situacijo, bi bili upravičeni do 800 USD skupaj. Ne nameravamo dovolj denarja, da bi spodbudni denar postopoma zapustili in imamo samo eno delovno mesto. Moje vprašanje je, da bi po stopnji 30 dolarjev na teden udarili 800 dolarjev v približno 26 tednih. Ker je denar začel priti na svojo pot v začetku aprila, naj pričakujem, da se bo denar za spodbudo v mojem plačilu ustavil nekje v septembru? Ali bi moral drugače predvideti, da bi služba za plače v mojem podjetju stare tabele vrnila v službo v tistem času?

Ali matematiko za davčne kredite

Kot večina veste, je na milijone Američanov opazilo majhno povečanje plače zaradi davčne olajšave "Making Work Pay", ki je začela veljati v začetku tega leta. Če niste seznanjeni s to davčno olajšavo, poskrbite, da boste poslušali prikaz 116, kjer bom podrobneje razložil. Toda, kar je Amy rekla, je pravilna - posamezni davkoplačevalci so upravičeni do kredita do 400 dolarjev, poročeni pari, ki vložijo skupaj, lahko dobijo do 800 dolarjev. Vendar, če boste porabili preveč denarja, bo vaša korist odpravljena, kar pomeni, da ne boste dobili polne koristi. In niste upravičeni do kredita sploh, če ste posameznik, ki je ustvaril več kot 95.000 dolarjev ali pa nekaj, ki zasluži več kot 190.000 dolarjev.

Razlog za to, da so moji ljudje, kot Amy, praskanje glave je, ker so naredili matematiko in se ne dodajajo. Večina zaposlenih je začela pridobivati dodaten stimulativni denar v začetku aprila. Od 1. aprilast do 31. decembrast v letu je 39 tednov. Če pomnožite dodatek, ki ga prejmete vsak teden za 39 tednov, ki ga boste prejeli leta 2009, je lahko večja od dovoljene omejitve. Sprva se to lahko zdi fantastično, dokler razočarana resničnost ne potopi v ta dragi stari stric Sam, bo želel nazaj svoj denar.

Preobrat Fortune

Torej, odgovori na vprašanja Amy so "ne". Dražljaj se ne bo ustavil v septembru. Pipa za "počasno driblenje" (kot je Amy tako rekla) ne bo izklopljena do konca leta, saj je tako dolgo, da morajo delodajalci uporabljati nove tabele za prikrivanje. Morda se sprašujete, ali je to kruta šala, ki jo vlada igra na nas, da bi zdaj zaslužila dodaten denar, samo pozneje pozneje? Na žalost se v mnogih primerih to točno dogaja in večina ljudi tega ne ve. Toda zato poslušaš podcast iz denarja, kajne? Povedal vam bom, kako preprečiti nepričakovano davčno obveznost, ki bi lahko bila resnična nesreča!

Tukaj je dogovor: nove tabele za odpis davka na IRS bi lahko povzročile, da milijoni davkoplačevalcev preplačujejo več sto dolarjev. Nekateri ljudje so bolj ogroženi zaradi tega preobrata sreče kot drugi.

Ali to vpliva na vas?

Razložil bom dva scenarija, ki bi lahko povzročili premajhne davke. Zavedajte se, da to niso edini primeri, ko lahko pride do preplačila. Verjetno imate tveganje, če:

  • poročena si, tako kot Amy, in oba delate
  • ste samski in imate več kot eno službo

Torej, kaj je problem?

Ključni razlog, zakaj bi ljudje v teh situacijah lahko na koncu imeli premajhne davke, zadržane iz svojega dohodka, je, da je vsak delodajalec podoben otoku. Delujejo neodvisno in se morajo držati novih tabel pri odplačevanju plač, ne glede na druge delodajalce. Vsak bo domneval, da je odgovoren za celoten znesek davčnega dobropisa, razen če jih drugače obvestite.

Zdaj pa govorimo o teh dveh scenarijih. Če ste poročeni skupaj, bo vaš delodajalec uporabil izračun odtegljaja, ki vam bo omogočil 800 USD. Toda delodajalec vašega zakonca bo naredil isto stvar. Delodajalec ne bo vedel, da oba zakonca delata in zato kot par lahko preprosto dvakrat plačate.

IRS je ujela to glavno napako in posodobila tabele zadrževanja, da bi poskušala popraviti to situacijo za poročene osebe. Toda rezultat je, da lahko vsak zakonec še vedno na koncu s približno 600 dolarji, za skupno skupno 1200 $. To je preplačilo 400 dolarjev. Sprejmi Amyjevo situacijo: ona in njen mož dobivata dodatnih 15 evrov na teden. Ta čas pomnožite s 39. tedni od aprila do decembra in znaša 1170 dolarjev. Torej, če Amy ne spremeni zadržanosti, bo ona in njen mož prejela približno 370 dolarjev nad dovoljeno mejo.

Si še z mano? Govorimo o drugi situaciji, ki sem jo omenil: samski in imaš več kot eno službo. Vaš plačilni list pri vsakem delodajalcu se obravnava, kot da je vaš edini dohodek. Tako bo vsak delodajalec do konca leta dal dodatnih 400 $. Ker imate več delovnih mest, boste dobili več davčnih olajšav!

Boste vrnili stric Sam?

Ker se posojilo sčasoma prejema, se lahko preveč plačani davkoplačevalci znajdejo v težavah. Vsak teden so lahko preživeli preveč denarja na lattes in večerje! Navsezadnje je bil to cilj, da postopno znižanje davčnega dobropisa, da bi ljudem omogočili, da spodbujajo gospodarstvo.

Vendar je na koncu tunela ena svetilka, da če običajno prejmete vračilo davka, lahko premajhna primanjkljaj preprosto povzroči vračilo manjše od pričakovane prihodnje leto. Ampak, če ne dobite vračila ali dobite zelo majhen znesek, ste bolj v nevarnosti, da se znajdete z nezaželenim davčnim računom naslednji april. (Mimogrede, čeprav se lahko zdi nori, pridobivanje velikega povračila davkov ni nujno dobra stvar. Ugotovite, zakaj v svoji epizodi o zniževanju davkov.)

Kako popraviti prikrivanje

Ne krivite svojega delodajalca za to mešanico, preprosto sledijo novim davčnim zakonom. Če želite poskrbeti, da prihodnje leto ne boste morali izhajati iz davka za davke, je moj nasvet, naj čim prej preveri vaš zvezni odklon. Če nimate kopije trenutnega W-4, ki je v datoteki pri vašem delodajalcu, prosite za kopijo. Nato uporabite spletni kalkulator za zadrževanje IRS, da preverite stanje. Če potrebujete prilagoditve, izpolnite nov W-4 in jo prikažite delodajalcu. [AdMiddle]

Najdete povezave do kalkulatorja zadrževanja, obrazec W-4 in še več v prepisu prikaže na moneygirl.quickanddirtytips.com. Ne pozabite preveriti moje prejšnje epizode na davčni dobropis "Making Work Pay". Če se odločite, da zdaj ne boste potrebovali ustreznih popravkov, se prepričajte, da ne boste porabili vseh vaših počasnih driblingov … morda boste to potrebovali aprila.

Upravno

Če uživate v podcastu, vendar še niste naročeni v iTunes, kaj čakaš? Naročnine iTunes so brezplačni in najprimernejši način za vsako novo oddajo, takoj ko je objavljen. Medtem ko ste v iTunesu, bi mi res cenil, če bi objavili hiter pregled predstave. Vesel sem, da poslušaš.

Chi-Ching, to je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje.

Več virov:

Nove tabele odtegnitve davka od dohodka

Kalkulator zadrževanja IRS

Obrazec W-4, Potrdilo o nadomestilu za odtegljaje zaposlenih

Objava 919, Kako popravim mojo davčno odtegljaje?

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: