Ljubezen ali kariera

Ljubezen ali kariera
Ljubezen ali kariera

Video: Ljubezen ali kariera

Video: Ljubezen ali kariera
Video: ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Linda sije na Davis Polk & Wardwell, eni najprestižnejših pravnih podjetij našega naroda. Le osem let po pravni šoli Yale v starosti 34 let je Linda dosegla svoj življenjski sanj o partnerstvu. Končno sem prispel, Linda se je najprej pomislila, da je povedala vse ure, ki jo je preživela od srednješolskega učenja, da bi dobila odlične ocene in popoln pregled. To je bilo pred petimi leti.

Nekega dne, ko je delala na pomembnem primeru, je Linda šla po shrambi samo, da bi ji poslušala šepetala svoje sodelavce. Ni mogla popolnoma ujeti vsega, kar so rekli, vendar besedne zveze, kot so "Skoraj 40,"In"Je še vedno samska?"Ujela ušesa. Nikoli, da bi dvomila, je Linda nadaljevala do konca tedna. Primer je prednostna naloga, njena naloga, če hočeš. Njene stranke se borijo proti sovražnemu prevzemu od konkurenta, zato se morajo z Davisom, Polkom in Wardwellom braniti.

Zrušijo

Ob 23:00 v petek se je navsezadnje vrnila izčrpana v stanovanje St. Regis Residences, ki je bil zasnovan na sivih barvah. Z mehkim kozarcem Cabernet, Linda pogleda na Bay Bridge in začne jokati. Zakaj jočem ?, Linda misli sama. Svojo stranko sem uspešno zagovarjal in tekmovalec si je želel slatko ponuditi. Moji naročniki bodo umazani! Bi bil prljavo bogat.

Linda je nesrečna, ker je pri 39 letih sam. Nihče ne sme deliti svojega $ 2 milijona letno dohodka in zato jo deli s svojim stanovanje namesto tega. Kupuje najdražje dobrine, kot so teksturirane brazilske taline iz češnjevega lesa in napeljave iz vodovoda. Ona plača 2.600 $ mesečno samo v domovih za samopomoč, tako da ima lahko vsa razvajanja na svetu. Prišla bo en dotik gumba in gospodinjstva, odnela ji bo perilo in sijala marmorja, če bi vprašala. Kakšno je težko delo, če ne le za poenostavitev mojega življenja ?, Linda se sprašuje.

Če izgleda videti, da bi lahko ubili

Linda je kljub pogostemu gostoljubju in jedilnici izjemno pustila. Z visokimi jajčnimi lisami in potopljenimi ličnicami izgleda skoraj kot gonilnik, ki se razteza v najnovejših proteinskih palicah. Njene oči so zelene in intenzivne; ona je ženska s poudarkom in namenom. Napravila vas bo s svojim pogledom, vendar vas ne more topiti s svojim nasmehom.

Linda ne more verjeti, da je minila skoraj štirinajst let, odkar je prvič diplomirala na pravni šoli. Ljudje so ji rekli, da bo njenih trideset let najboljša leta njenega življenja. Na več načinov so bili, saj je v svoji karieri imela en uspeh za drugim. Ampak, kljub vsemu študiju na visoki šoli, zamuja z dvajsetimi, ker je imela mladost in prihodnost. Kot je nepomembno, kot se morda zdi, Linda ne more imeti dolgih las in sposobnosti, da nosi rep repa, če bi hotela. Ne, to je neprofesionalno in neprijetno, Rekla je sebi, ko je obrnila trideset. Če me vzamem resno, moram imeti lasje, ki so preprosta, a močna. Linda ima vso moč, ki jo je kdaj želela.

Primer

Tisti, ki je pobegnil, ni bil primer, ampak človek, s katerim se je srečala med delom, takoj ko je bila promovirana. Bil je nov bočni najem, ki je prišel kot drugi letnik. Peter, 28 let, je bil njen podrejeni. Po mnogih neskončnih tednih so se zaljubili. Ob vikendih bi se odpravili na cestne izlete do doline Napa in se zadržali v svojem najljubšem letovišču Auberge du Soleil. Linda je plačala 700 dolarjev za nočno turistično takso.

En konec tedna, ko so ležali ob bazenu, pili Arnolda Palmersa in držali roke, se je pojavila žena najstarejšega partnerja. Peter in Linda sta takoj izpustili, vendar je bilo prepozno. Ženska partnerka jih je že opazila in bila je šokirana. Kako bi lahko eden od svojih novih partnerjev in drugega sodelavca imelo razmerje? Njegova žena je bila zaskrbljena, Linda in Peter pa sta se sramovali.

Linda je bila okamenjena, da bi bilo vse njeno trdo delo za nič, če bi izšla beseda, da ima razmerje z enim od svojih podrejenih, sedem let svojega mladega. Ne, preveč je delovala, da bi pustila kdo kdo uničiti svojo kariero. Linda je zbrala in se zasebno pogovarjala z ženo partnerja, ker je prosila, naj ne reče besede. Soglašala se je, vendar le, če Linda ni več videla Petra. Linda je privolila.

Sam v temi

Pet let je od incidenta, in Linda je kariero na poti raketne ladje. Beseda ni nikoli izšla iz njene flinga z njenim podrejenim in Peter je pred nekaj leti zapustil bogatejše pašnike. Linda ima vse, kar si je kdaj želela, vendar se počuti prazna, ker nima nihče, s čimer bi ji dala srečo. Naslednji teden se šteje štirideset in skrbi, ali bo ostala sama, za vedno.

Bralci, kaj bi storil, če bi bila Linda pred petimi leti? Bi nasprotovali željam partnerjeve žene za svojo ljubezen do Petra? Ali pa bi storila, kot bi storila Linda, in jo prekinila, ker je preveč vlagala v svojo kariero? Ljubezen ali kariero, katero bi izbrali?

* Opomba: vsa imena in odvetniške pisarne so bile spremenjene zaradi zasebnosti.

Želite hitro in enostavno zaslužiti dodaten denar? Pred kratkim sem poskusil vožnjo za Uber leta 2015, ker se odrečejo bonusu po 300 $, potem ko opravite svojo 20. vožnjo. Po 125 urah, moja bruto plača je 32 $ / uro, kar ni preveč slabo! Vidim, kako lahko ljudje enostavno naredijo dodatnih 2000 dolarjev mesečno po proviziji in stroških z družbo Uber ali katerim koli podjetjem, ki se ukvarjajo z vožnjo.Vsekakor bi se prijavil in vozil vsaj do bonusa. Vsakič, ko želim nekje voziti, kot moj glavni pogodbeni koncert v San Mateu, bom vklopil aplikacijo Uber, da bi poskušal ujeti potovanje v smeri, kamor grem. Zakaj ne bi zaslužili dodatnega denarja?

32 $ / uro je ogromen zaslužek za mene in to je ponižujoča izkušnja. Toda odkrivanje celotne izkušnje iz vožnje iz prve roke je zanimivo! V prihodnosti imam toliko zgodbe o mojih izkušnjah, ki zbirajo naključne ljudi.

Image
Image

Priporočena: