Poglej, kako moške in ženske revije pišejo o denarju

Poglej, kako moške in ženske revije pišejo o denarju
Poglej, kako moške in ženske revije pišejo o denarju

Video: Poglej, kako moške in ženske revije pišejo o denarju

Video: Poglej, kako moške in ženske revije pišejo o denarju
Video: Это видео ИЗМЕНИТ ВАШУ ЖИЗНЬ 2023, September
Anonim

Nekoč sem prebral revijo Oprah. Da, rekel sem. In moja čeljust se spusti, ko vidim članek, kot je nedavni, "25 stvari, o katerih vam ni treba skrbeti." Kaj? Zakaj potrebujem revijo, ki mi pove, kaj mi ni treba skrbeti?

Ampak nisem ciljno občinstvo. Izkazalo se je, da so moški in ženske revije zelo različne v načinu, kako predstavljajo denar. Ne glede na to, ali je to dobro ali slabo, je predmet posta Nina Smith iz Queercentsa. Všeč mi je, kako je uporabila odlomke, da bi poudarila razlike v tem, kako moški in ženski časopis pišejo o denarju.

-Ramit

* * *Investicijsko svetovanje je na voljo v vseh oblikah in velikostih. Zgrabi nekaj vprašanj iz Esquireja in hiter pregled svojih stolpcev za vlaganje razkriva nasvete za vlaganje. Na primer, dajejo mnenje o nakupu Wal-Marta, prodaji Applea in nakupu Baby Bells vs. Cable Companies.

Ampak storite enako z O, revijo Oprah, in to uredniki označijo kot »vlaganje«:

Image
Image
  • Kako kupiti življenjsko zavarovanje
  • Osnove finančnega načrtovanja in naložb
  • Vsakdo bi moral vedeti, katere osnove za finance je
  • Veš koliko lahko si privoščiš domu
  • Kako igrati rollover s svojim 401 (k)

Torej, tukaj je moj Aha! trenutek: zakaj moški v svojih revijah dobivajo nasvete za vlaganje in dobivamo finančne osnove v našem?

Ženske postanejo prijazne in spodbudne Suze Orman je kolumnist O Magazine in navadno mi je všeč njen nasvet. Spominja se, ko gre za nakup rabljenega avtomobila in življenjskega zavarovanja. Ampak, ko se pogovarjaš z ženskami, se govori z nami?

Zadeva v točki: poglej, kaj pravi o ustanovitvi deževnega sklada v tem članku O. Piše: "V idealnem primeru boste imeli osemmesečni življenjski strošek, ki je bil prihranjen na varčevalnem računu. Vem, da zveni zastrašujoče, vendar je to cilj. Počasi odlagaj malo vsak mesec. Vsak peni, ki ga prihranite, je korak k izgradnji lastnega osebnega zavarovalnega načrta."

Ahem … "Vem, da zveni zastrašujoče, vendar je to cilj."

Ali bi moški strokovnjak za osebne finance kdaj naročil človeka na ta način?

Moški dobijo naporne nasvete Ken Kurson, kolumnist v Esquireju in avtor priročnika The Green Magazine za osebne finance: A No B.S. Knjiga z denarjem za vaše dvanajstine in tridesetih piše: "Svoj denar v nujnih primerih hranite v skladu denarnega trga. Z drugimi besedami, ne financirajte razširitve vašega portfelja v delnice in obveznice z denarjem, ki ga hranite na rezervi, vendar ga prosimo, da razmislite o denarnem delu portfelja."

Vidiš razliko? Najprej si oglejte demografske podatke o reviji O: srednja starost je 45, bralstvo je predvidoma žensko (91%), poročeno (66%) in povprečen dohodek gospodinjstva 88.000 $. Njihovi bralci niso ravno ženske, ki so sveže iz šole.

Zato Orman spodbuja štirideset letne ženske, da se prepričajo, da imajo sklad za nujne primere in Kurson predpostavlja, da ima dvajset fantov že rezervirano zalogo. Morda je zato CNBC dobil Jim Cramer in The Today Show je Jean Chatzky.

Komentar na BloggingStocks je imel to analizo Ormanovih zapisov z besedami: "Ko nekdo govori z mano o denarju, želim matematiko. Kupil sem eno od knjig Suze in ko je začela govoriti o tem, kako sem se počutil "o mojem denarju, sem knjigo z gnusom. Vedenjski vzorci, kot se nanašajo na denar, spadajo pod psihologijo; vse ostalo je mogoče izmeriti. S svojim denarjem nimam dobrega odnosa; Moram razumeti, kako delujejo borze, stanovanjski trg in moja 401K dela."

Spolno specifična vedenja z denarjem Toda ali strokovnjaki za ženske denarja govorijo z nami ali pa vabimo ton z vedenjem? Konec koncev, po mnenju Manisha Thakorja in Sharon Kedar, avtorjev "Na mojem dvomih nogah", ima povprečna ženska v starosti od 24 do 35 let prihranek samo 500 dolarjev.

Ženski dan deluje kot bralci, ki imajo samo prihranke v višini 500 evrov in ženskam, mlajšim od petdesetih, se ne prijavljam na to revijo. Mary Hunt je njihov kolumnist in hiter pogled na njene stolpce iz leta 2007 razkriva teme, kot so "Big Online Bargains" in "Slash Your Food Bills".

Kay Bell, bloger na Do not Mess s taksami, daje svoje mnenje o moških in ženskih finančnih obnašanjih. Piše: "Že danes se nekatera spolna specifična družbena pričakovanja še naprej vztrajajo … To pomeni, da veliko žensk sprejema bolj" podporen "fiskalni pristop, ki se osredotoča na vzdrževanje denarja, pri čemer se drži, kar imajo, namesto da bi ukrepali napreduj."

"Sedaj moramo priti čez to in postati bolj agresivni, ko gre za denar - to naredimo, ga varujemo in vlagamo. Zdi se, da je pristop »go-for-it« bolj značilen za moške finančne blogerje. Moški, vsaj v moji anekdotični opažanji, so bolj primerni za sprejemanje tveganj z denarjem. Zagotavljajo idejo, da včasih potrebujete nekaj finančnega tveganja s tem, kar imate."

In ni samo Oprah V reviji InStyle nisem našel denarnega nasveta, vendar pa ponujajo veliko idej o tem, kako ga porabiti. Glamour trdi, da ima denarnega strokovnjaka, edina stvar, ki sem jo lahko našla, je online kviz za dolg. Vzemi in si oglejte, kako se z njimi strinjate.Če ste redni spremljevalec blogov o osebnih financah, potem je verjetno, da ste na poti pred temi dobro obutvijo in slogu potrošnikov.

Samo, da sem pošten in uravnotežen, sem pregledal nekatere druge revije za moške in denar ali so manjkali ali seksualizirali in predstavili mladi, privlačni ženski pisatelji. Oglejte si članek Anya Kamenetz v zdravju moških, imenovanega 7 finančnih običajev zelo uveljavljenih moških. Dovolj je omenjeno - v nasprotnem primeru bi to lahko segalo v drugo razpravo.

Ampak morda manjka denar iz revij splošnega interesa, ker moški pridejo do izvora za finančno svetovanje, tako da se naročijo na denarno revijo. Kot primer tukaj je moški / ženski bralci razčlenjeni za Fortune in Money:

Denar: moški / ženski (64% / 36%) Fortune: moški / ženski (79% / 21%)

In uganite, kdo bere Wall Street Journal in Financial Times?

Denar porabi enako, če ga nosite v torbici ali denarnici Torej je ton in globina nasveta res pomembna? Na koncu je denar denar in osnovne resnice so boljše kot nič. Toda, če so pooblastila in finančna neodvisnost, ki jih želi Suze Orman za dame, potem je morda čas, da se nasvetite. Ne sladkorja ali zavijte v mehko, lepo embalažo. Pripravljeni smo, da ga vzamemo kot moški! Tako spremenite varčevalce v ženske investitorje!

Končno, če želite začeti pogovor spodaj, ali se strinjate, da ženske hranijo mehkejšo stran denarja iz ženskih revij? Ali vas nekateri izmed vas obtožujejo splošnega posploševanja spolov? Če se strinjate, kaj naj storimo glede tega? Piši Opri? Ali pa se naročite na Fortune in Money kot veliki fantje?

----- Nina blogi o denarju pri Queercentsu.

Priporočena: