Investicije z vzvodom

Kazalo:

Investicije z vzvodom
Investicije z vzvodom

Video: Investicije z vzvodom

Video: Investicije z vzvodom
Video: Взвод наслаждений в Северной Корее 2023, Oktober
Anonim

Današnja tema je vzvod. To je ena izmed mojih najljubših finančnih vprašanj in zato: finančni vzvod lahko običajni dohodek in prihranke spremenijo v pravo bogastvo. To je ključ za bogastvo številnih milijonarjev. Torej, kaj je vzvod in kako ga lahko uporabite, da prevzamete nadzor nad svojo finančno prihodnostjo? Vzvod pomeni uporabo ročice. To je moč, da se z relativno majhnim naporom dvigne nekaj res težkega. Ko gre za denar, pomeni uporabo izposojenega denarja in relativno majhne začetne naložbe za nadzor veliko večjega premoženja.

Uporaba vaših naložb v nepremičnine

Torej, katere vrste naložb vam omogočajo uporabo finančnega vzvoda? No, nepremičnina je ena od njih. Možno je vlagati v domu z zelo visoko stopnjo finančnega vzvoda ali OPM: denarjem drugih ljudi. To pomeni, da boste dolgoročno izkoristili ugodje cenitve celotne vrednosti hiše, vendar je večina denarja, ki ste ga kupili, posojilodajalec ni vaš. To je ena največjih prednosti pri vlaganju v nepremičnine. Vendar pa je za kratkoročne vlagatelje tudi eno največjih tveganj. Čeprav se je pocenitev cen na domu upočasnila (1) na nacionalni ravni, je dolgoročno v ZDA v povprečju cenilo približno 5% do 6% na leto. Zdaj ta donosnost morda ne zveni kot kaj pisati domov, ampak moč vzvod lahko res povečuje. Oglejmo si preprost primer: Predstavljajte si, da kupite hišo za 100.000 dolarjev in spustite 20.000 dolarjev (to je 5: 1 vzvod). Če hiša ceni 5% v prvem letu, ste zaslužili 5.000 $ za vašo investicijo v višini 20.000 USD iz apreciacije - to je 25% donos (ne upošteva stroškov zapiranja). To je impresivno vrnitev. Če boste namesto 10.000 dolarjev znižali (to pomeni, če uporabljate 10: 1 vzvod), se vam vrnejo iz apreciacije podvoji do 50%. Zdaj, to je neverjetno vrnitev! Ta primer je zelo enostaven za ponazoritev točke. Če hiša ni najeta, ne upošteva neto prihodkov od najemnin. Ob predpostavki, da je bila hiša najeta in ustvarila pozitivni denarni tok, bi bila donosnost še boljša. Preprosto povedano, vzvod lahko ustvari milijonarsko donosnost. Z vzvodom lahko bogastvo ustvarite veliko hitreje, kot bi lahko, če bi plačali celoten denar za nepremičnino. Če ste kupili isto hišo 100.000 dolarjev za vsa denarna sredstva, bi se vaš donos, ki temelji izključno na tej 5-odstotni apreciaciji, seveda znašal 5%. Namesto tega se 10-odstotno znižanje poviša, 10-krat na 50-odstotno povečanje. V ZDA ni nič nenavadnega, da se posojilojemalcu, ki financira preostalih 90%, zmanjša za samo 10%, celo na hišo, kupljeno kot naložba. Z zalogami je najvišji vzvod, ki ga lahko dobite, ponavadi 50%, kar pomeni, da lahko zaloge kupite po polovični ceni z borzno posredniško hišo, ki oskrbuje preostanek sredstev.

Izogibajte se robovskemu tveganju prek nepremičnin

Uporaba izposojenega denarja za nakup zalog se imenuje "odkup na marži". Ampak moraš biti zelo previden! Lahko je zelo tvegano! Z delnicami lahko dobite "poziv na kritje", če se stalež pade pod določeno količino. Pokojninska marža pomeni, da lahko borznoposredniška hiša zahteva, da v svoj račun položite več denarja ali vrednostnih papirjev, da pokrijete določen znesek stroškov zalog, kupljenih z izposojenim denarjem. Povratni klic vas lahko prisili, da proda stalež v zelo slabem času! Pri nepremičninah ni razpisa. Če se vrednost pade za obdobje, tudi do zneska, nižjega od salda hipoteke, posojilodajalec ne pokliče posojila in pričakuje, da ga boste nenadoma vrnili nazaj. To je dobra stvar.

Tveganja finančnega vzvoda

Uporaba finančnega vzvoda za nakup nepremičnin lahko poveča donose, vendar je zelo pomembno vedeti, da lahko povečuje tudi izgube. Če 10% položite na hišo in hiša pade na vrednost 10%, na papirju ste izgubili celotno plačilo. In ko boste dejavno, recimo, 6% v realtor provizije, padec samo 4% bi izbrisal vaše polog, če bi morali prodati. Ampak, če imate dolgoročno tveganje, je negativna nevarnost uporabe finančnega vzvoda pri nakupu nepremičnin zelo zmanjšana, saj so nepremičnine v Združenih državah cenile dolgoročno in prekomerno inflacijo. Sedaj, Money Girl želi, da je znala malo več o moči vzvoda, ko je kupila prvo hišo. Dala sem 20% navzdol. Če bi umestil 10% navzdol, bi bila moja mesečna plačila višja, vendar bi imel preostalih 10% gotovine za pokritje tega dodatnega dodatnega plačila že vrsto let z denarjem, ki bi ga bilo treba naložiti v nekaj drugega. Moč vzvoda je razlog, da je nepremičnina, ki je pametno kupljena in dolgoročno zadržana, močna strategija za gradnjo bogastva.

Ta teden imamo knjigo oddaje. Evo, kako to deluje: če ste mi poslali e-pošto ali objavili na spletnem dnevniku razdelka Money Girl na spletnem mestu quickanddirtytips.com, ste samodejno vnesli v knjigo oddaje. Ta teden je zmagovalec … Amber P. Čestitam, Amber! Preverite svoj e-poštni nasvet za navodila. Z investiranjem v nepremičnine ste osvojili Andrew McLean in Gary Eldred, odlična knjiga o naložbah v nepremičnine z veliko razlago pojma vzvoda. Cha-ching! To je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje.

Upravno

Če imate vprašanje ali komentar, ga pošljite na naslov [email protected]. Hvala za poslušanje! (1) ZDAcene domov so se v tretjem četrtletju 2006 povečale za 0,86% (zadnje četrtletje, za katerega so na voljo podatki), po podatkih Urada Zveznega urada za nadzor nad nadzorom stanovanj (OFHEO).

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: