Poznate razlike med debetnimi, kreditnimi in predplačniškimi karticami

Poznate razlike med debetnimi, kreditnimi in predplačniškimi karticami
Poznate razlike med debetnimi, kreditnimi in predplačniškimi karticami

Video: Poznate razlike med debetnimi, kreditnimi in predplačniškimi karticami

Video: Poznate razlike med debetnimi, kreditnimi in predplačniškimi karticami
Video: The Best Prop Firm for Traders - Insider Interview with the CEO 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Money Girl Nasvet: poznate razlike med debetnimi, kreditnimi in predplačniškimi karticami

Eden od najboljših načinov, kako se izogniti goljufijam, izboljšati svoje kredite in upravljati svoje finance, je vedeti najboljše načine za uporabo debetnih, kreditnih in predplačniških kartic.

Tukaj so glavne prednosti in slabosti uporabe vsake vrste plačilne kartice:

Debetna kartica Pro: Povezana je s svojim potrditvenim ali varčevalnim računom, zato porabite svoj denar brez obresti ali provizije. Kljub temu pa imate lahko pristojbino za prekoračitve, če ni dovolj sredstev za kritje nakupa debetne kartice.

Debetna kartica Con: Vaša odgovornost za goljufijo je omejena na 50 evrov, če jo prijavite v roku dveh delovnih dni. Če pa ne ujamete nepooblaščenih transakcij hitro, lahko izgubite ves denar v računu. Poleg tega vam debetne kartice ne pomagajo graditi kredita, ker niso kreditni računi.

Kreditna kartica Pro: Za razliko od debetne kartice je vaša celotna odgovornost za goljufive transakcije s kreditno kartico omejena, je 50 dolarjev. Poleg tega ustvarjate kredite tako, da zaračunavate bremenitve in vsak mesec plačate minimalno stanje. Vendar ohranitev visoke stopnje glede na razpoložljivo kreditno mejo lahko škoduje vašemu kreditu.

Credit Card Con: Posojate denar, ki ga je treba odplačati z obrestmi, ko imate iz meseca v mesec mesec. Zaračunali vam bomo tudi takse, če ne plačate pravočasno.

Prepaid Card Pro: Na kartico porabite denar, ki ni povezan z bančnim ali kreditnim računom.

Predplačilna kartica Con: Morda obstajajo nepričakovane provizije za transakcije, kot so mesečno vzdrževanje, nalaganje sredstev, nakupovanje ali preverjanje stanja na kartici. Nimate zaščite pred goljufijami za predplačljive predplačilne kartice ali shranjevanje darilnih kartic, niti vam ne pomaga pri gradnji kreditov.

Če želite izvedeti več o razlikah med debetnimi, kreditnimi in predplačniškimi karticami, obiščite spletne strani FDIC (fdic.gov) in FTC (ftc.gov).

Druge povezave, ki vam bodo morda všeč: Banka ali kreditna unija - katera je boljša? Najboljši nasveti za izboljšanje vaše kreditne točke hitro 25+ Najboljša orodja za upravljanje in produktivnost denarja Najboljši računi za preverjanje vam omogočajo bančne ugodnosti

Pridobite knjigo denarnih deklet!

Iščete več denarja ali velikega darila? Dvignite kopijo (ali več!) Smart Girl's pameten premakne, da raste bogat. Povedal vam je, kaj morate resnično vedeti o denarju, ne da bi vas bogastili s tem, kar vam ni. Prenesite ebook različico ali papirno kopijo v vaši najljubši knjižni knjigi danes!

Image
Image

Nakupovalna ženska fotografija iz Shutterstock.

Več nasvetov iz denarja

Priporočena: