Kiva posojila: zmanjševanje revščine z uporabo mikrofinanciranja

Kazalo:

Kiva posojila: zmanjševanje revščine z uporabo mikrofinanciranja
Kiva posojila: zmanjševanje revščine z uporabo mikrofinanciranja

Video: Kiva posojila: zmanjševanje revščine z uporabo mikrofinanciranja

Video: Kiva posojila: zmanjševanje revščine z uporabo mikrofinanciranja
Video: Красивая история о настоящей любви! Мелодрама НЕЛЮБОВЬ (Домашний). 2023, Oktober
Anonim
V Ameriki smo resnično blagoslovljeni z možnostjo, da nam pomagamo pri načrtovanju lastnega poteka in razumevanju uspeha, kolikor to želimo. Storitve, ki jih ponujajo finančne institucije, so ena od stvari, do katerih imamo kot ameriški državljani enostaven dostop, kar nam omogoča, da izkoristimo financiranje in kredite za nadaljnje doseganje ciljev v vidikih naših finančnih strategij na osebni in poslovni ravni.
V Ameriki smo resnično blagoslovljeni z možnostjo, da nam pomagamo pri načrtovanju lastnega poteka in razumevanju uspeha, kolikor to želimo. Storitve, ki jih ponujajo finančne institucije, so ena od stvari, do katerih imamo kot ameriški državljani enostaven dostop, kar nam omogoča, da izkoristimo financiranje in kredite za nadaljnje doseganje ciljev v vidikih naših finančnih strategij na osebni in poslovni ravni.

Za mnoge Američane, zamisel, da ne bi mogla vzeti hipoteke za nakup hiše, pridobitev študentskih posojil za visokošolsko izobraževanje ali pridobitev poslovnih posojil za doseganje poslovnih ciljev, bi bila nedvoumna - vendar je velik del svetovnega prebivalstva preprosto nima dostopa do takšnih finančnih storitev.

Kaj je mikrofinanciranje? Kiva to dobro pojasnjuje: "Mikrofinanciranje je splošni izraz za opis finančnih storitev za osebe z nizkimi dohodki ali za tiste, ki nimajo dostopa do tipičnih bančnih storitev. Mikrofinanciranje je tudi ideja, da se posamezniki z nizkimi dohodki lahko odpovejo iz revščine, če imajo dostop do finančnih storitev."

Kivov izvor

To je težava, s katero sta se Matthew Flannery in Jessica Jackley želela obrniti, ko sta ustanovila Kivo (poimenovana po besedah za "enotnost" v svahiliju, za razliko od severnoameriške besede za versko hišo Hopi). Medtem ko je Jackley v Afriki opravljala dobrodelno delo, sta se z Flanneryjem pogovarjala z lastniki podjetij v Vzhodni Afriki in ugotovila, da je pomanjkanje dostopa do začetnega semena za začetek poslovanja ena glavnih ovir za podjetništvo v regiji.

Vrnili so se z imeni sedmih oseb in načrt. Obe sta prosili svoje poročne goste, da bi pomagali pri financiranju posojil za začetne posojilojemalce, sredi leta 2005 pa je bilo prvotno sedem posojil financiranih v skupnem znesku 3500 dolarjev. Kmalu zatem so Flannery in Jackley ustanovili Kivo kot neprofitno organizacijo, ki je hitro dobila pozornost Premal Shaw (slavnega PayPal) in Reid Hoffman (CEO in ustanovitelj LinkedIn) leta 2006.

Lani je Kiva dosegla prvi mejnik v višini 1 milijona dolarjev v olajšanih posojilih. Danes se je ta skupnost znatno povečala - skoraj 673 milijonov dolarjev je bilo posojila finančno manjkane ljudi po vsem svetu s pomočjo posameznih posojilojemalcev.

Kako deluje Kiva?

Torej, kako natančno deluje to posojilo Kiva? Na kratko, družba Kiva sodeluje z organizacijami, ki jih imenujejo terenske partnerje, ki imajo nalogo identificirati potencialne posojilojemalce. Partnerji na terenu zbirajo informacije od posojilojemalcev za Kivo, da objavijo in običajno predplačujejo posojilo posojilojemalcu. Posojilo je nato objavljeno na spletni strani Kive, ki jo financirajo posamezniki, ki so pripravljeni pomagati temu posojilojemalcu z najmanj 25-dolarskim prispevkom za posojilo. Ko je posojilo financirano, se denar izplača partnerju, ki običajno predhodno izplačuje posojilo. Ker posojilojemalec plača posojilo nazaj v Kivo, se posojilodajalčevemu računu knjiži vračilo, ki se lahko kasneje bodisi umakne ali posodi drugim posojilojemalcem v poznejšem posojilu.

Posojanje na ta način pomeni, da se lahko vaši dolarji uporabijo ne kot enkratni izroček posojilojemalcem, temveč kot način, s katerim lahko povečati svoj poslovni potencial - veliko, kot bi uporabili poslovno posojilo v ZDA. Na primer, posojila, ki sem jih doslej opravila na Kivi, so v kmetijskem sektorju in so bila uporabljena za pomoč agrarnim podjetjem pri nakupu dodatnih zemljišč na kmetiji, nakupu piščancev za povečanje proizvodnje jajc, nakupu dodatne živine ali nakupu drugih kmetijske vložke za povečanje donosa obstoječih poljščin.

Dodatni vložki omogočajo tem podjetjem, da povečajo svoj dobiček, tako da lahko vrnejo posojilo in upajo, da bodo imeli dolgoročno povečanje denarnega toka poslovanja, ki bi jih lahko vzel za let ali celo desetletja, da bi prihranili po lokalnih obrestnih merah. Osebno se osredotočam na kmetijska posojila, ker menim, da je nujno zagotoviti izpolnjevanje osnovnih potreb človeka, da bi jim pomagali uresničiti svoj potencial - in razpoložljivost hrane je nedvomno ena najosnovnejših potreb.

Kmetijska posojila niso edina kategorija, ki jo ponuja Kiva - na spletnem mestu obstaja več sektorskih klasifikacij, med katerimi so izobraževanje, trgovina na drobno, promet, gradbeništvo, zdravstvo, stanovanja, proizvodnja, umetnost itd. zožite merila za iskanje posojila, kot so posojilojemalec, posojila za zeleno tehnologijo, visokošolsko izobraževanje, ustanavljanje podjetij, premalo sredstev in konfliktna območja, da navedete nekaj.

Seveda lahko obsegate posojilojemalce, ki jih želite posoditi po geografskih območjih, in od tega pisanja Kiva našteva 84 držav na njihovem celotnem seznamu držav da so ali so bili aktivni (obstajajo nekatere države, ki so navedene, kjer trenutno ni posojil, ki se financirajo). Torej, če hočem posojilojemalcu, ki uporablja ekološko pridelavo zelenjadnic, posoditi, lahko poiščem seznam teh posebnih posojil, da vidim, kaj je na voljo.

Namesto tega, če želite preprosto darovati denar sami Kivi, to lahko storite bodisi z neposrednim darovanjem ali darovanjem vračila vaših posojil. Kiva trenutno navaja, da vsak dolar, doniran neposredno organizaciji, omogoča približno 7 dolarjev posojilnih sredstev za posojilojemalce. Obstajajo tudi drugi načini, s katerimi lahko pomagate tudi z organizacijo, ki jo bomo prejeli prezgodaj.

Kiva posojilne ekipe

Image
Image

Kiva vam omogoča tudi, da se pridružite ali ustvarite, kar se imenujejo kot posojilne ekipe. Vrste teh skupin se zelo razlikujejo - dogodki, kot so poroke, ekipe, ustanovljene v memoriji, verske pripadnosti, države, univerze, zvezne države ZDA ter ameriške in tuje mestne skupine, se lahko najdejo znotraj iskanja ekipe. Trenutno je 37.393 posojilnih ekip na Kivi s članstvom v razponu od 1 do 121.879 posojilojemalcev, ki so se od svojega začetka sposodili med 0 in 19 milijonov dolarjev dolarjev.

Kivi sem že več kot eno leto posojila, zato sem kmalu po tem, ko sem ustvaril svoj račun, ustanovil posojilno ekipo. Bilo je prav okoli božiča leta 2013 in sem namesto dajem materialne predmete družinskim članom, sem se odločil, da bom dal Kiva darilne kartice namesto tega. Razmislil sem, da je bilo v bistvu enako kot dajanje denarja, če bi želeli umakniti posojilo po tem, ko je bilo vrnjeno, in bi bilo bolj reprezentativno za sezono kot pošiljanje sladkarij ali drugih materialnih daril odraslim (kdorkoli mlajši od 18 let prejel darilo).

Ustanovil sem odprt skupni skupni interes z navedenimi cilji posojanja kmetijstvu, maloprodaji, trgovini in izobraževanju v vzhodni Evropi, Srednji Ameriki in Južni Ameriki. Večina ljudi, ki sem jim poslal kartice Kiva, so jih odkupili in posojali, čeprav nekateri niso (to je pogosto tudi usoda rednih gotovinskih darilnih kartic). Če podarite darilno kartico Kiva in se ne porabijo v enem letu, se bo samodejno podarila sami Kivi, da bi jim pomagali pokriti stroške poslovanja.

Ugotovil sem, da je bil postopek ustvarjanja ekipe in povabila prejemnikov darilnih kartic relativno enostaven, čeprav sem na koncu pomagal nekaterim manj računalniških pametnih prejemnikov, da so ustvarili svoje račune. Lahko tudi pripadajo več skupinam, tako da, če želite svoja posojila nameniti ribiču ekipi "Guys Holding Fish" in vašim drugim posojilom različni ekipi, to lahko storite.

Kiva vam ponuja nekaj lepih nadzornih plošč, da si ogledate svojo posojilno dejavnost na osebni ravni in na ravni ekipe. Potovanje v osebni portfelj prikazuje vaše depozite, znesek posojila, vsa pretekla posojila (aktivna ali izplačana) in trenutni razpoložljivi kredit (sredstva, ki jih vrnejo posojilojemalci običajno). Potovanje na stran s poglobljeno posojilno statistiko bo prikazalo, kateri sektorji, države, dejavnosti in značke socialne uspešnosti, ki ste jih pomagali pri posojilih. Obstaja tudi oglasna deska, na kateri lahko komunicirate, in celotno stran posojil, ki jih je ekipa naredila.

Kiva Zip posojila

Navedeni model posojanja ni edina metoda, ki jo lahko uporabite pri Kivi. Nedavno je Kiva odprla Kiva Zip posojila, ki so 0% obresti posojila v $ 5 povečanja v Združenih državah ali Keniji.

Ti se ocenjujejo na podlagi tega, kar Kiva kliče skrbnikom, skupinam ali posameznikom, ki preverjajo značaj posojilojemalca, v bistvu jamči za njihovo zanesljivost, da bi se posojilojemalec lahko uvrščal na spletno mesto. Trenutno to pomeni, da so te vrste posojil geografsko omejene. Obstaja več skrbnikov, ki so našteti s stopnjami odplačevanja imenovanja, ki so manjše od 50%, zato je postopek preverjanja za to učinkovito ali ne, za razlago. To je dejalo, da za razliko od Kiva partnerja skrbnik nikoli ne ukvarja s posojilom ali se odplača, Kiva sama obvladuje oba.

Sam sam nisem posodil modela Zip, vendar če ste nekdo, ki bi raje obdržal svoje dobrodelne namene, bolj lokalno (in s tem mislim na ZDA) obstaja veliko posojil v Združenih državah. Nekateri primeri na spletnem mestu trenutno obsegajo ekološke kmetovalce, podjetja za pomoč veteranom, kmetje za gobe, umetniške galerije, tovornjake za živila.

Kiva Zip je, kot je bilo že omenjeno, nedavni dodatek k spletni strani Kiva, in videli boste, če greste na to območje spletnega mesta, da se še vedno imenuje Beta. Do zdaj je Kiva Zip posojila za 6,8 milijona dolarjev namenila 7.885 malim podjetjem z 89-odstotno stopnjo odplačila (posojanje prek izvirnega modela se ponaša z impresivno stopnjo odplačil v višini 98,76%).

Izgube in davčne obravnave

Ker je to finančni blog, mislim, da je treba pri uporabi programa Kiva navesti temo izgube glavnice in davčne obravnave. Najprej bi rad to razjasnil ne boste nameravali posojati denarja na Kivi, to preprosto ni namen spletnega mesta, in če je to vaš cilj, govorite o naložbah namesto dobrodelnosti - v tem primeru bi morali biti morda na Kreditnem klubu namesto tega.

Če želim še en korak naprej, bi vam dodelil vsaj 99% verjetnosti, da boste izgubili denar, ko ga posodite. To vam ne bi smelo biti zelo pomembno, saj mislim, da vaš namen na Kivi ni ohraniti bogastvo, temveč pomagati tistim z manj priložnostmi, kot jih uživamo v ZDA.

Ker se vaša posojila vrnejo v teku leta ali več, boste izgubili vrednost inflacije. Lahko tudi vi ose denar zaradi izgube valutne transakcije ali neplačila, prva verjamem, da je verjetnejša kot slednja, saj so vaša posojila pogosto narejena v lokalni valuti. To sem bil izpostavljen s svojim prvim posojilom o Kivi, kjer sem posojil kmetu v Ukrajini konec leta 2013. Zaradi revolucije in izredne neprijetnosti, ki se je dogajala v tem narodu, je lokalna valuta izgubila več kot polovico vrednosti v primerjavi z dolarjem do trenutka, ko so bila izvedena končna plačila za moje posojilo, zato sem bil v času vsakega plačila vrnjen dolarsko vrednost te valute (kmet ni popustil, vrnil je 100% zneska, ki je bil dolgovan ).

Prav tako je treba poudariti, da, razen če darujete denar sami Kivi, ki je 501 (c) (3) neprofitna, vaša posojila niso davčna olajšava saj bi lahko umaknili ta denar, potem ko je bil vrnjen. Vendar pa bi lahko zgradili sklad posojilnega denarja na spletnem mestu, ki bi ga lahko potem neposredno podarili Kivi, da bi povečali davčne olajšave v enem letu, zato bi bilo to mogoče uporabiti kot osnovno strategijo za zmanjšanje davkov, če bi želeli.

Vendar nisem našel nobenega znaka, da bi lahko odpisali izgubo zaradi sprememb valut ali neplačila, ker ni možnosti pridobitve dobička, zato se posojilo, ki ni bilo donirano, ne razvrsti kot naložba ali dobrodelna donacija, če vračate vračila v svoj račun.

Kivine kritike

Zaenkrat smo pokrili eno od postavk, ki so bile do neke mere izpostavljene kritiki Kive, kar je območje brez prednosti, ki ga posojilodajalec vnese, ko sprejmejo vračila posojila glede davčne obravnave in neizogibne izgube glavna vrednost zaradi inflacije. To je všeč ohraniti denar v vašem žimnico v mešanici tujih valut v zvezi s tem.
Zaenkrat smo pokrili eno od postavk, ki so bile do neke mere izpostavljene kritiki Kive, kar je območje brez prednosti, ki ga posojilodajalec vnese, ko sprejmejo vračila posojila glede davčne obravnave in neizogibne izgube glavna vrednost zaradi inflacije. To je všeč ohraniti denar v vašem žimnico v mešanici tujih valut v zvezi s tem.

Obstaja nekaj predlogov, ki jih uporabljajo uporabniki, da plačajo nizko obrestno mero za posojila, da bi jim omogočili "naložbo". Prepričana sem, da logistika tega nikakor ne bo koristila Kivi (vladni predpisi, Prepričan sem, da bodo vsaj povzročili previsoke stroške). Pričakujem, da se to nikoli ne bo zgodilo.

Če želite davčno olajšavo, lahko vedno podarite odplačila ali darovate neposredno sami Kivi. Če želite zaslužiti denar, kot ste že omenili, ste na napačni strani. Menim, da to v bistvu povzroča te kritike nepomembno.

Potem pridemo do tistega, kar mi je všeč Kiva Kerfluffles. Obstajala sta vsaj dva incidenta, v katerih so uporabniki in opazovalci prenehali s spodnjim perilom v preobratu za posojila za kulturne dejavnosti, ki jih osebno ne odobrijo, ali za druge posojilodajalce, ki jim je dovoljeno dajati posojila ljudem, za katere drugi posojilodajalci ne odobravajo. Če želite preživeti 30 minut svojega življenja, si ogledate te postavke, poiščite Kiva cockfighting ali Univerzo Kiva Strathmore.

Takšne incidente sem povzel tako. Če vam ni všeč dejavnosti lastnika podjetja, potem jim ne morete dajati posojil kljub dejstvu, da ste morda vznemirjeni nad kulturno normo na svojem območju. Če se vam zdi, da vam ni všeč idealov drugih posojilodajalcev in da jim ne bi smeli dajati posojil, bi morali verjetno premisliti, da verjetno gledate na dobro, ki ga opravlja posojilodajalec (tako kot vi), ko poskušate pomagati drugim ljudem izboljšati njihovo življenje.

Prav tako je pravično poudariti, da Kiva ni imela nobene zveze z nobeno od teh postavk, razen kot povezovalno točko med posojilodajalci in partnerji na terenu. Na terenu partnerji ocenjujejo posojila, Kiva najde in omogoča posojilodajalce. Prepoved posojilojemalcev na podlagi njihove kulture ali prepovedi posojilodajalcev na podlagi njihovih verskih prepričanj zveni precej narobe - kar se je zdelo osnovni cilj tistih, ki so jih vznemirjali ti dogodki.

Obstajajo tudi nekateri, ki menijo, da je sistem Kiva nekako nepošten, ker posojila so predhodno izplačana in nato objavljena na spletnem mestu Kiva. Odpeljati moram tudi s to postavko, predvsem zato, ker jasno navaja na strani posojila za vsako posojilo, ko je bilo posojilo izdano. Imate neposredno povezavo s posojilojemalcem, ker boste prejeli svoja plačila od tega posojilojemalca, vendar pa posojilojemalec verjetno ne bo vedel, kdo ste, ali da ste pomagali pri financiranju partnerja na terenu, ki jim je dala posojila, razen če se je zgodilo, da se prijavite da sami Kiva pogledajo svoje posojilo, ki je bilo objavljeno.

Po mojem mnenju, Kiva in partnerji na terenu počnejo točno tisto, kar je potrebno. Predstavljajte si, če je eden od kmetov, ki sem ga posodil, moral čakati na sebe in ostale, ki so financirali svoja posojila. Kaj, če bi se to raztegnilo na pol poti skozi rastno sezono, preden so bila sredstva izplačana? To bi dejansko lahko ustvarilo dodatne stiske za posojilojemalce, če sredstva niso bila predhodno izplačana, tako da jih je obremenila z odplačilom posojila, če ne bi mogli pravočasno uporabiti sredstev, ki so bila posojila.

Zadnji element, ki ga boste videli, je obrestna mera za posojila. To je nekaj, o čemer boste morda želeli posvetiti nekaj pozornosti, če res želite narediti veliko skrbnosti, ko izberete svoja posojila. Ko pogledate stran posojila, boste videli element v opisu posojila, ki se imenuje Povprečni strošek posojilojemalki, skupaj s številko za donosnost. V Gvatemali trenutno iščem posojilo z 26-odstotnim PY (Donos portfelja) in 7% dobičkonosnostjo. Donos portfelja ni neposredna meritev obrestnih mer, ki jih bo posojilojemalec plačal, vendar je reprezentativen za povprečne stroške posojilojemalcev za ta partner na terenu.

Oglejmo si še nekaj drugih partnerjev na terenu - posojilo v Ugandi, 77% PY, 2,4% donosnost, ena v Vietnamu 6% PY in N / A za donosnost. Kot lahko vidite, se te številke precej razlikujejo. Rekel bi tudi, da je številka, ki bi jo morda želeli upoštevati, bolj pomembna, dobičkonosnost, ki je od dobrodelne posojil morda na spodnji strani. V iskalno vrstico na posojilni strani lahko vnesete # NizkoročniFP, da bi se vrnili samo partnerjem z nizkim donosom. Morda boste želeli tudi upoštevati, da če partner na terenu objavlja negativne rezultate, morda ne bodo delovali zelo dolgo. Razumite, da pri iskanju številke PY ne morete uporabiti logike našega trenutnega okolja z nizko obrestno mero v ZDA. Država, ki jo gledate, verjetno nima istega okolja.

Zakaj izbrati Kivo?

Kiva je ena od mnogih izbir, ki jih imate, ko gre za dobrodelne namene.Ko sem prvotno pogledal to organizacijo, so stvari, ki so se mi pritožile, dejstva, da bi se moja dobrodelna posojila lahko po izplačilu vrnila nazaj k dodatnim posojilojemalcem, mi dala dodaten nadzor nad tem, kam gre denar, in najpomembnejše, zagotavljal finančno storitev, ki bi posojilodajalcem omogočila izboljšanje in izboljšala njihovo lokalno gospodarstvo, namesto da bi postala njihova odvisna in / ali potencialno motnja lokalnega gospodarstva, kot se pogosto dogaja s tem, kar imenujem slog dobrodelnosti.
Kiva je ena od mnogih izbir, ki jih imate, ko gre za dobrodelne namene.Ko sem prvotno pogledal to organizacijo, so stvari, ki so se mi pritožile, dejstva, da bi se moja dobrodelna posojila lahko po izplačilu vrnila nazaj k dodatnim posojilojemalcem, mi dala dodaten nadzor nad tem, kam gre denar, in najpomembnejše, zagotavljal finančno storitev, ki bi posojilodajalcem omogočila izboljšanje in izboljšala njihovo lokalno gospodarstvo, namesto da bi postala njihova odvisna in / ali potencialno motnja lokalnega gospodarstva, kot se pogosto dogaja s tem, kar imenujem slog dobrodelnosti.

Da ne omenjamo, je bila Kiva večkratna nagrada, ki priznava vrednost in učinkovitost njihovih dobrodelnih učinkov po vsem svetu. Tukaj je seznam nekaterih od teh nagrad.

  • org priznala Kivo s svojo nagrado Global Impact leta 2013
  • Družba Philanthropedia je leta 2012 podelila nagrado Kiva za najboljšo neprofitnost
  • Dobrodelne Navigator stopnje Kiva 4 zvezdicami od leta 2012 (najvišja ocena v zadnjem letu ocenjena) s skupno oceno 98,76 / 100 in 100/100 v odgovornosti in preglednosti
  • Ekonomist je Kivi podelil inovativno nagrado leta 2011
  • Mreža Omidyar je Kivi v letu 2010 odobrila 5 milijonov dolarjev, da bi izboljšala dobrodelni vpliv Kive
  • Fundacija Skoll je leta 2008 priznala Kivo z nagrado Skoll za socialno podjetništvo

Več možnosti za pomoč drugim

Obstajajo dodatne možnosti, ki jih lahko nadaljujete, da bi pomagali Kivi v svoji nalogi, ne da bi postala Kiva posojilodajalca ali donirala neposredno organizaciji. Če ste eden tistih, ki imajo prosti čas na svojih rokah, lahko postanete Kiva ali sodelujete pri pripravah na sedež v San Franciscu ali New Yorku.

Ali ste izkušen urednik ali imate izkušnje s tehničnim pisanjem ali novinarstvom? Lahko se prijavite kot urednik. Ali govorite tuji jezik na visoki ravni strokovnosti? Svoje prostovoljno delo lahko prevedete, da prevedete profile posojil v jezike, v katere ste usposobljeni, v angleščino. Če ste usposobljeni programer, lahko grad.kiva.org spustite in prostovoljno delite svoje znanje z gradnjo aplikacij za pomoč pri poslanstvu Kive. Želite pomagati novoustanovalcem v vašem lokalnem območju izkoristiti nove Zip posojila? Prijavite se, da postanete skrbnik Kive.

Za nekaj teh postavk želim ponuditi malo več konteksta, zlasti Kiva Fellows in Kiva Interns, saj se lahko bolj zavzemajo s časovne perspektive. Da bi postali Kiva ali Kiva Intern, bi morali biti pripravljeni vlagati 4-12 mesecev ali 5 mesecev svojega časa na prostovoljne pozicije s Kivo.

Kiva Fellows se prijavijo na Kivino kolegialne razrede in se kasneje uporabljajo kot čevlji na tleh za poslanstvo Kive v različnih državah, ki jih Kiva dela po vsem svetu. Ker so to neplačane prostovoljne pozicije, so morda idealni način za nekoga, ki je finančno neodvisen, pustolovski in prilagodljiv, da delijo svoje znanje s Kivo, medtem ko delajo dobro za človeštvo. Če želite preveriti datume razredu in postopek prijave, si oglejte program Kiva Fellows.

Kiva Interns imajo podoben scenarij, čeprav so za obdobje 5 mesecev. Praksa je tudi neplačano prostovoljno delo, ki ga lahko zaprosite za bodisi izboljšanje svojih sposobnosti v neprofitnem okolju ali prostovoljno svoje spretnosti za pomoč pri dobrodelnosti. Mednarodni pouk se zgodi 3-krat na leto in se lahko prijavlja v programu Kiva Internship.

Če ne Kiva, najdi svojo pot

Obstaja veliko načinov, s katerimi se lahko prostovoljno posvetujete (morda najdragocenejša stvar) ali denarja za opravljanje dobrodelnih prizadevanj. Zgodovinsko gledano sem bil veliko bolj nagnjen k donaciji svojega časa kot denarja dobrodelnim organizacijam (zelo neučinkovitim davkom), kot je lokalno veteransko zavetišče, polica za živila ali Habitat za človeštvo.

Kiva je ena izmed redkih dobrodelnih organizacij, za katero sem bila pripravljena zaupati tudi denar, saj sem v zgodnjih 8 letih spali v donacijo v dobrodelni sklad "Save the Rainforest", ki sem jo kasneje čutil, da je zbral svoj denar pod lažnimi pretvezami. Verjamem, da je njihova stopnja preglednosti odlična, metodologija, ki jo uporabljajo za povezovanje posojilodajalcev in posojilojemalcev, ki potrebujejo mikrofinančne možnosti posojanja, je odlična. Videl sem, da nekateri uporabniki gredo tako daleč, da jo imenujemo zasvojenost.

Če se želite pridružiti mojemu ekipi na Kivi, se lahko pridružite družbi Green Knight. Medtem ko sem določil nekaj ciljev za člane ekipe, to je vaš denar, zato bi se morali obrestovati, kje in kako bi si raje. Ne dobim finančnega nadomestila za nove člane skupine ali njihova posojila, razen morda kakšno pozitivno karmo - tako se pridružite kateri koli ekipi, ki vam je všeč, ali posamično posodite, resnično ni važno, kako se boste odločili prispevati, dokler boste to storili.

Mikrofinančne storitve, kot je Kiva, imajo na svetovni ravni pozitiven učinek in pomagajo izboljšati pogoje, ki omogočajo tistim, ki se rodijo na območjih, ki nimajo enake vrste finančnih storitev, ki so jim na voljo, kot v Združenih državah Amerike. Da ne omenjam, da je buy-in le 25 dolarjev, ne pa ogromno denarja za Američana, ampak pomembno korist za nekoga v državi, kot je Gvatemala, kjer je povprečni letni dohodek nekaj več kot 4.000 dolarjev.

Upajmo, da vam je ta objava bolje razumela, kako deluje Kiva, zato lahko ugotovite, ali je to eden izmed načinov, ki jih želite vrniti svojemu bližnjemu. Hvala za prostor na vašem blogu Sam!

-GreenKnight008

Priporočilo za gradnjo stavbe

Upravljajte svoje finance na enem mestu: Eden od najboljših načinov, kako postati finančno neodvisen in se zaščititi sami, je, da se z vašim financiranjem prijavite z osebnim kapitalom.So brezplačna spletna platforma, ki združuje vse svoje finančne račune na enem mestu, tako da lahko vidite, kje lahko optimizirate svoj denar. Pred osebnim kapitalom sem se moral prijaviti v osem različnih sistemov za sledenje 25-odstotnih računov (borzno posredovanje, več bank, 401K ipd.), Da bi upravljal svoje finance v preglednici Excel. Sedaj se lahko prijavim v osebni kapital, da vidim, kako delujejo vsi računi, vključno z mojo neto vrednostjo. Prav tako lahko vidim, koliko porabim in varčujem vsak mesec z orodjem za denarni tok.

Odlična značilnost je njihov analitik za analizo portfelja, ki s svojim programom teče vaš portfelj naložb s klikom gumba in si ogleda, kaj plačujete. Ugotovil sem, da sem plačal 1.700 $ letno v pristojbinah za portfelj, ne vem, da sem krvavil! Na spletu ni boljšega finančnega orodja, ki mi je pomagal doseči finančno svobodo. Potrebno je samo minuto, da se prijavite.

Končno so nedavno začeli s svojim neverjetnim kalkulatorjem za upokojitev pokojnin, ki potegne vaše dejanske podatke in izvaja simulacijo Monte Carlo, da bi vam omogočil globoko vpogled v svojo finančno prihodnost. Osebni kapital je brezplačen in manj kot eno minuto se prijavite. To je eno od najbolj dragocenih orodij, ki sem jih našel za pomoč pri doseganju finančne svobode.

Je vaša upokojitev na teku? Preverite z načrtom za upokojitev računalnika
Je vaša upokojitev na teku? Preverite z načrtom za upokojitev računalnika

O avtorju: Sam je začel vlagati lasten denar, odkar je leta 1995 prvič odprl posredniški račun Charles Schwab online. Sam je rad veliko vlagal, zato se je odločil, da bo kariero iz naložb porabil naslednjih 13 let po kolidžu na Wall Streetu. V tem času je Sam prejel MBA iz UC Berkeley s poudarkom na financah in nepremičninah. Postal je tudi serija 7 in serija 63 registrirana. Leta 2012 se je Sam lahko upokojil v starosti 35 let, predvsem zaradi njegovih naložb, ki sedaj v pasivnem dohodku ustvarjajo več kot šest oseb na leto. Sam zdaj preživlja svoj čas igranja tenisa, preživljanja časa z družino in pisanja na spletu, da pomaga drugim pri doseganju finančne svobode.

Posodobljeno za leto 2018 in pozneje.

Priporočena: