Pravila IRA in Življenje v tujini

Kazalo:

Pravila IRA in Življenje v tujini
Pravila IRA in Življenje v tujini

Video: Pravila IRA in Življenje v tujini

Video: Pravila IRA in Življenje v tujini
Video: Я работаю в Страшном музее для Богатых и Знаменитых. Страшные истории. Ужасы. 2023, September
Anonim
V tej epizodi bom dala e-pošto poslušalca, ki bo postavila pomembna vprašanja o pravilih za uporabo IRA-jev za shranjevanje za upokojitev.
V tej epizodi bom dala e-pošto poslušalca, ki bo postavila pomembna vprašanja o pravilih za uporabo IRA-jev za shranjevanje za upokojitev.

Lepo je, da dobite e-pošto poslušalca; zato jih prosimo, da prihajajo. Če vem, kaj je na tvojih mislih, mi pripravim teme za predstavo. Poskušam osebno odgovoriti na čim več vprašanj in pripomb, kot lahko. V zadnjem času je bilo veliko pošte o varčevanju za upokojitev. Zato sem mislil, da bom delil enega od poslušalca z imenom Robin, tako da lahko vsakdo koristi informacije.

"Dragi denar, resnično uživam v poslušanju podkasta. Trenutno delam v tujini in načrtujem vložitev davčne napovedi v ZDA za dohodek, ki sem ga ustvaril od januarja do junija, ko sem delal v ZDA. Pred kratkim sem poslušal epizodo 102, kjer ste govorili o nekaterih zahtevah za upravičenost vlaganja v IRA. V epizodi, ki jo pravite: "Največji letni znesek, ki ga lahko prispevate k tradicionalnemu IRA, Roth IRA ali obema, je omejen z vašim obdavčljivim dohodkom, do 5000 $ za leto 2008. Torej, če ste študent in boste v letu 2008 ustvarili le 3000 USD, na primer vaši prispevki IRA ne smejo presegati 3.000 USD.

"Sprašujem se, če nameravam ostati v tujini več kot eno leto, bom v določenem trenutku imel zelo malo obdavčljivega dohodka za ZDA in tako ne bom mogel prispevati k IRA. Je to pravilno? prispevati 5000 dolarjev Roth IRA in 5000 $ tradicionalni IRA v istem letu? Ali obstaja razlika v načinu vnosa davkov, ko delajo za ameriško podjetje v tujini, v nasprotju s tujim podjetjem v tujini? Hvala vam vnaprej branje mojih vprašanj in upam, da bom slišal epizodo o tej temi."

Plačevanje U.S. davkov, medtem ko živite v tujini

Robin, hvala za tvojo e-pošto. To je zamešano z dobrimi vprašanji. Najprej se lotimo vprašanja o plačevanju davkov v ZDA, ko živite v tujini. Če ste ameriški državljan ali tuj državljan, je vaš svetovni dohodek odvisen od davka na dohodek v ZDA, ne glede na to, kje živite. Zato veljajo ista pravila za vlaganje davčnih napovedi, če živite v ZDA ali ne. To velja tudi, če je vaš dohodek zunaj ZDA. To velja za zaposlene in samozaposlene podizvajalce ali samostojne podjetnike. Robin, niste omenili svojega državljanskega statusa, zato bom domneval, da ste državljan ZDA. Če je tako, boste morali plačati davke v ZDA za vse dohodke, ki ste jih zaslužili leta 2008, in ne samo za del, ki ste ga zaslužili od januarja do junija.

Vendar pa se lahko kvalificirajo za določene davčne ugodnosti v ZDA, če izpolnjujete nekatere zahteve, medtem ko živite v tujini. Morda boste lahko iz svojega skupnega dohodka izključili omejen znesek tujega zasluženega dohodka in vaše stanovanjske stroške. Morda boste lahko uveljavljali tudi odbitek ali davčni dobropis za vašo davčno napoved v ZDA za kakršne koli davke na dohodke, ki jih morate plačati. Za vse podrobnosti bom vključil povezavo do publikacije IRS 54. To je davčni vodnik za državljane ZDA in tujce v tujini. To bo v nadaljevanju.

Vlaganje v IRA

Torej, če želite investirati v IRA: največji znesek, ki ga lahko vlagate, je omejen z vašim obdavčljivim dohodkom, do 5000 USD za leto 2008 in za leto 2009. Če ste do konca enega od davčnih let 50 let ali več, lahko prispeva 6.000 $. Torej, dokler Robin naredi ta svetovni obdavčljivi dohodek, lahko maksimira IRA. Pri določanju nadomestila za namene IRA uporabljate svoj bruto obdavčljivi dohodek. To pomeni, da ne odštevate nobenih kvalificiranih odbitkov za tuje dohodke ali stanovanja, ki sem jih omenil.

Robin je tudi v istem letu vprašal, kako prispevati tako Rothu kot tradicionalni IRA. To je v redu, če skupni prispevek k vsem računom IRA ne presega dovoljene meje. Na primer, če imate v letu 2008 obdavčljivi dohodek v višini 4.000 USD, bi lahko vložili 1.000 USD v tradicionalni IRA in 3.000 USD v Roth IRA. Toda skupni prispevki za vse IRA ne smejo presegati letne dovoljene meje.

Vendar se zavedajte, da ne morete prispevati k Roth IRA sploh, če ste preveč denarja. Za tiste vložke kot posamezniki in vodje gospodinjstev je prag za dohodek 116.000 USD. In skupni vložniki ne morejo več kot 169.000 dolarjev. To velja samo za Roths - za tradicionalne IRA ni nobene omejitve dohodka za sodelavce.

Robin je tudi vprašal, ali je za davčne namene razliko, ali delate za ameriško ali za tujo družbo v tujini. To ne vpliva na to, kdo je vaš delodajalec, ko gre za plačilo davkov v ZDA. Kot sem že omenil, vaš status državljanstva ter stopnja in starost dohodka določata, ali morate vložiti davek v ZDA.

Upravno

Vesel sem, da poslušaš. Če imate vprašanje ali komentar, pošljite e-pošto na [email protected]. Sporočite mi, če želite slišati več e-poštnih poslušalcev na predstavitvi.

Chi-Ching, to je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje.

Get Money Girl in druge odlične predstave iz Quick and Dirty Tips, ki ste jih pretakali na svoj iPhone.

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: