Prispevki IRA: Kdo jih lahko naredi in kakšen je rok?

Kazalo:

Prispevki IRA: Kdo jih lahko naredi in kakšen je rok?
Prispevki IRA: Kdo jih lahko naredi in kakšen je rok?

Video: Prispevki IRA: Kdo jih lahko naredi in kakšen je rok?

Video: Prispevki IRA: Kdo jih lahko naredi in kakšen je rok?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2023, September
Anonim

Tradicionalna IRA, ki se ukvarja z individualnim sistemom za upokojitev, je izjemno varčevalno vozilo. Omogoča vam, da zgradite jajčno gnezdo za upokojevanje in zmanjšate znesek davka, ki ga morate plačati v tekočem letu.

Varna upokojitev in davčni prihranek-se prijavite!

Približno vsakdo lahko prispeva k tradicionalni IRA, vendar obstaja nekaj pravil, ki jih poznajo:

  • Morate biti mlajši od 70 let
  • Imeti morate obdavčljivo odškodnino ali zakonca, ki to počne

Mnogi zakonci, ki živijo na domu, se ne zavedajo, da imajo lahko tudi IRA, tudi če ne zaslužijo dohodka. Kliknite tukaj, če želite izvedeti pravila za uporabo IRA spolaal.

V enem letu lahko vložite enega ali več prispevkov IRA. Poleg tega jih lahko v naslednjem letu naredite na datum vložitve davka. Na primer, lahko vložite IRA prispevke za leto 2014 do roka 15. aprila 2015.

Za leto 2014 lahko prispevate do 5.500 dolarjev. Če ste star vsaj 50 let, lahko prispevate do 6.500 dolarjev. Dodatni 1000 $ se imenuje "dohitev", da bi pomagali tistim, ki so morda pozno začeli investirati v upokojitev.

Znesek davčnih prihrankov, ki jih dobite od tradicionalnih prispevkov IRA, temeljijo na več dejavnikih. Ti vključujejo znesek, ki ga prispevate, vašo davčno prijavo (na primer enotno ali poročeno vložitev skupaj) in ali ste vi ali vaš zakonec pokrite s pokojninskim načrtom, ki ga sponzorira delodajalec.

Če vas zanimajo prednosti prispevanja k Roth IRA namesto tradicionalnega računa, ne smete zamuditi mojega dela ali podcasta, imenovanega vaš vodnik do Roth IRA.

Če želite izvedeti več o IRA, si oglejte tudi publikacijo IRS Publication 590.

Druge denarne povezave, ki bi vam lahko všeč

Iščete več denarja ali velikega darila? Dvignite kopijo (ali več!) Smart Girl's pameten premakne, da raste bogat. Povedal vam je, kaj morate resnično vedeti o denarju, ne da bi vas bogastili s tem, kar vam ni. Prenesite ebook različico ali papirno kopijo v vaši najljubši knjižni knjigi danes!

Rok za objavo koledarske slike podjetja Shutterstock. Več nasvetov iz denarja

Priporočena: