Preobremenitev prispevka IRA

Kazalo:

Preobremenitev prispevka IRA
Preobremenitev prispevka IRA

Video: Preobremenitev prispevka IRA

Video: Preobremenitev prispevka IRA
Video: Nevrografski algoritem za odstranitev omejitev 2023, September
Anonim

V tej oddaji bom delil nasvete o tem, kaj storiti, če ugotovite, da ste preveč prispevali k tradicionalnemu ali Roth IRA.

Zakaj IRA?

Individualni dogovor o pokojninah ali IRA je eno izmed mojih najljubših varčevalnih vozil, saj ponuja tako veliko prožnost in davčne prihranke. Večina IRA vam ponuja široko paleto investicijskih odločitev, ne glede na to, ali ste zelo konzervativni ali želite vročo paziti. Vemo, da je recesija mnogim otežila nadaljevanje sokranja denarja za upokojitev. Torej, če ste iztržili IRA za davčno leto 2008, pokrijte hrbet in mi dovolite, da rečem: "Dobra služba"! Če še niste to storili, vendar še vedno želite, je še nekaj časa.

Rok in omejitve IRA

Rok za prispevanje sredstev IRA za davčno leto 2008 je 15. aprilth iz leta 2009. Največji dovoljeni prispevek za tradicionalne ali Roth IRA je 5000 dolarjev, če ste mlajši od 50 let in 6 000 dolarjev, če ste stari 50 let ali več. Obstaja posebna izjema za tiste, ki so sodelovali na delovnem mestu 401 (k), ki ga je vzdrževal delodajalec, ki je šel v stečaj. Če je to vaš položaj, se meja prispevka IRA običajno poveča na 8000 $ ne glede na starost.

Ustvarite pravočasne popravke

Kaj pa, če ste z napako preobremenili svoj tradicionalni ali Roth IRA račun? Presežki bi lahko bili posledica prispevkov od vas, vašega zakonca, vašega delodajalca ali iz zaprtega prevračanja. Dobra novica je, da se presežni prispevki lahko odpravijo brez kazni, če se pravočasno obravnavajo.

Recimo, da je Johnny stari 35 let, leta 2008 zaslužil 40.000 dolarjev in njegovemu tradicionalnemu IRA prispeval skupno 6.000 dolarjev. Ker je dovoljena omejitev le 5000 USD, ima v računu presežek v višini 1.000 USD. Če Johnny umakne presežek, plus kakršne koli zaslužke, ki jih je opravil, pred ali pred datumom zapadlosti njegove davčne napovedi, je to, kot se nikoli ni zgodilo! Ta datum zapadlosti se lahko podaljša, zato se pred 15. aprilom obvezno vpišeteth če ne morete pravočasno prekiniti nujnega odvzema IRA.

Ukvarjanje z umaknjenimi plačami

Če pa je Johnny nekaj denarja za presežni prispevek v višini 1.000 dolarjev, se ta dohodek ne sme umakniti iz njegove IRA, ampak je tudi predmet davkov. Na primer, če je zaslužil 2% obresti na presežek, ali $ 20, je treba od svojega IRA umakniti skupno 1020 USD. 20 dolarjev je predmet navadnega davka na dohodek in se šteje tudi za zgodnjo distribucijo, ki jo dobi z dodatnim 10-odstotnim kaznim. Razširitve, vzete iz IRA preden dosežete starost 59½, so neustrezne umike, za katere velja ta grdo 10-odstotna kazen.

Izračun, koliko ste zaslužili za presežne prispevke, se določi za obdobje, v katerem je presežek ostal v IRA. Upošteva učinkovitost vseh sredstev IRA, na primer ne le ene posebne zaloge. Vaš skrbnik IRA vam lahko pomaga ugotoviti, koliko ste si zaslužili ali izgubili pri presežnih prispevkih.

Omejitve dohodka Roth IRA

Prispevki za RRA IRA so dovoljeni le, če spremenjeni prilagojeni prilagojeni bruto dohodek ne presega določenih omejitev. Za tiste z davčnim statusom kot posameznik, vodja gospodinjstva ali poročena vložitev ločeno, je najvišja omejitev dohodka 116.000 USD. To je 169.000 dolarjev za tiste, ki so poročeni skupaj. Zaradi teh omejitev dohodka je zelo lahko napačno prispevati k Roth IRA, če je vaš dohodek večji, kot ste pričakovali.

Pomagaj mi popraviti!

Ko ugotovite, da ste preveč prispevali, se takoj obrnite na skrbnika ali davčnega strokovnjaka IRA. Presežni prispevek, ki ni umaknjen do roka, je vsako leto odvisen od 6-odstotne davčne stopnje, ki ostane v IRA. Pomembno je, da se poskusite izogniti presežnim prispevkom IRA, vendar je še toliko bolj pomembno, da jih pravočasno popravite, da bi se izognili znatnim davkom in kaznim.

Upravno

Vesel sem, da poslušaš. Pošljite mi svoje misli na [email protected].

Chi-Ching, to je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje.

Dodatni vir:

Objava IRS 590: Individualni upokojitveni dogovori

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: