Vlaganje s samoupravnim IRA

Kazalo:

Vlaganje s samoupravnim IRA
Vlaganje s samoupravnim IRA

Video: Vlaganje s samoupravnim IRA

Video: Vlaganje s samoupravnim IRA
Video: Todo lo que debes saber sobre el 401k 2023, Oktober
Anonim

Danes bom govoril o nekaj resnično kul: samo-usmerjenem IRA.

Vlaganje v vaš IRA

Ali ste vedeli, da vam IRS dejansko omogoča vlaganje v skoraj vse vrste sredstev s sredstvi IRA? Dejansko obstaja le tri vrste naložb, ki jih IRS izključuje iz IRA:

  • Zbirke (na primer umetnost, starine, nakit ali kovanci, razen zlatih kovancev ZDA)
  • Življenjsko zavarovanje
  • S korporacij

Ko sem prvič ugotovil, da je bilo mogoče z IRA investirati v druge stvari, kot so zaloge, obveznice in vzajemni skladi, sem se spraševal, zakaj nisem prej slišal o tem. Že vrsto let sem prispeval k IRA, vendar nisem vedel, da lahko z mojim denarjem IRA naredim vse vrste naložb, razen tistih treh izključenih stvari. Mislim, če bi lahko investiral v nepremičnine ali zasebno podjetje, na primer s skladi IRA (ali še bolje, sredstva Roth IRA), ki bi bili precej čisti.

Ali vam lahko IRA skrbnik pomaga z drugimi naložbami?

Razlog za to, da redko slišite, da je mogoče, je, da je večina skrbnikov IRA tradicionalne banke ali borzne posrednike in ponujajo delnice in vzajemne sklade. Ko sem slišal, da je bilo mogoče vlagati v druge vrste premoženja, samo za udarce, sem poklical Fidelity (kdo je bil moj skrbnik IRA) in rekel: "Rad bi vlagal v nepremičnine z mojim denarjem IRA. Kaj moram storiti? " No, ta upokojitveni svetovalec se je spraševal, iz katerega planeta sem. Toda kljub temu je bil zelo koristen in mi je pokazal, da obstaja nekaj nepremičninskih vzajemnih skladov. Ni se zavedal, da je bilo mogoče kupiti nepremičnine z IRA, kar pa sploh ni presenetljivo, ker je to ni mogoče s tradicionalnimi bankami in borznimi posredniki.

Samorejna IRA

Če želite vlagati v druge vrste sredstev, morate odpreti tisto, kar se imenuje "samo-usmerjena IRA" s skrbnikom, ki vam omogoča, da vlagate v vse vrste sredstev, ki jih odobri IRS. Z neodvisno IRA lahko vlagate v nepremičnine in zasebna podjetja, dajete zavarovana posojila (kot je hipoteka), dajejo nezavarovana posojila in vlagajo v tradicionalna sredstva, kot so delnice in vzajemni skladi. Pri nepremičninah, ki jih kupi samoupravna IRA, dohodki in kapitalski dobički rastejo v odloženih davkih v primeru tradicionalne IRA ali brez davka v primeru Rotha. Precej kul!

Učinek vzvoda znotraj IRA

V zadnji epizodi sem govoril o konceptu vzvoda. In mogoče je kupiti nepremičnine z vzvodom v vaši IRA: obstajajo nekateri posojilodajalci, ki bodo posodili nepremičnine, ki jih je kupila IRA. Vendar lahko vzvod v okviru IRA povzroči posebno vrsto davka na dohodek in kapitalske dobičke iz finančnega vzvoda naložbe. V večini primerov je ta davek višji od tistega, ki bi ga plačali, če ste kupili in financirali nepremičnine osebno, ne pa prek vaše IRA. Ampak dobro je vedeti, da je pri nakupu nepremičnin z IRA mogoče uporabiti finančni vzvod. Za tiste, ki vas zanimajo za diverzifikacijo naložb IRA nad zalogami, obveznicami in vzajemnimi skladi, boste morda želeli preučiti neodvisno IRA, da ugotovite, ali je to za vas pravilno. Povezave na samoupravne IRA skrbnike in posojilodajalca IRA so na voljo na dnu te strani. Kot vedno, je položaj vsakega posameznika drugačen, zato je dobro, da se posvetujete s svojim davčnim ali finančnim svetovalcem.

Upravno

Danes imamo še eno izdajo knjig. In zmagovalec je Mike iz "Let's Speak Italian podcast". Čestitam, Mike! Prejeli ste kopijo bogastva IRA Patrickja Riceja, knjige o naložbah z uporabo IRA. Preverite svoj e-poštni nasvet za navodila. Cha-ching! To je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje. Če imate vprašanje ali komentar, ga pošljite na naslov [email protected]. Viri Samoupravni solo IRA skrbniki

  • PENSCO Trust
  • Kapitalski sklad
  • Skupina Entrust

Samoporočeni posojilodajalec IRA

  • Severnoameriška hranilnica

Več nasvetov iz denarja

Priporočena: