Vlaganje v možnosti za zmanjšanje dobička in zmanjšanje tveganja

Kazalo:

Vlaganje v možnosti za zmanjšanje dobička in zmanjšanje tveganja
Vlaganje v možnosti za zmanjšanje dobička in zmanjšanje tveganja

Video: Vlaganje v možnosti za zmanjšanje dobička in zmanjšanje tveganja

Video: Vlaganje v možnosti za zmanjšanje dobička in zmanjšanje tveganja
Video: ЮЛЯ ФИНЕСС: Как я вышла с 8 этажа! Групповое изнасилование под мефедроном, психиатрическая больница 2023, September
Anonim
Image
Image

Leta 1998 je vodja stolpca z izvedenimi finančnimi instrumenti v Goldmanu prebral knjigo z naslovom 1.000, Možnosti kot strateška naložba po Lawrence McMillan po našem prvem krogu intervjujev. Ko sem se vrnil za naslednji krog intervjujev dva meseca kasneje, so vse, kar so jih vprašali: "Kaj je metulj razširi?" Iz drugega poglavja! Odgovor sem imel točno, vendar me je motilo, da sem toliko časa porabil za knjigo, ki jo ne bi nikoli več uporabljala.Od takrat sam nisem porabil nobenega časa trgovanja možnosti. Namesto tega kupim priložnostno strukturirano noto za plačilo, da bi stvari postale enostavne za zaščito pred negativnimi spremembami. Toda za tiste, ki ste super gung-ho o naložbah, tukaj je gost post iz Doma na GenYFinanceGuy.com o prednostih prodajnih možnosti.

Vedno sem verjel, da je tveganje funkcija izobraževanja. Mediji ste verjetno prepričani, da so možnosti zelo tvegane, toda kaj, če bi vam povedal, da bi dejansko lahko tvegali manj kot odkup zalog? Če opravite previdne ukrepe in ne špekulirate, lahko povečate svojo verjetnost in zmanjšate stroške. Oh, in še enkrat se ne boš strah pred volatilnostjo, res boš upal in molil za to.

Obstajata dve možnosti, ki vam bodo omogočili nakup delnic in ETF-jevih pod tekočimi tržnimi cenami. The Pokrit klic in Kratek dan so možnosti, ki vam omogočajo, da dolgo potujete po znižanih cenah vsak trgovalni dan v letu. Diskontne cene se med popravki globlje dvignejo, kadar strah povzroči nestabilnost skozi streho, kar povečuje možnost premij.

Preden se lotimo možnosti, da so možnosti varnejše in bolj ugodne od odkupa zalog, se prepričamo, da so nekatere opredelitve čim manjše.

OPREDELITVE DEJAVNOSTI TRGOVANJA

Možnost - Možnost je izvedeni finančni instrument, kar pomeni, da njegova vrednost temelji na nečem drugem kot samem (v tem primeru osnovnem sredstvu / delnici). Upoštevajte, da vsaka možnost za delnice predstavlja 100 delnic.

Klicna opcija - Kot kupec vam možnost klica daje pravico, vendar ne obveznost nakupa zaloge po določeni ceni do določenega datuma v prihodnosti. Za to pravico plačate premijo. Kot prodajalec vam možnost nakupa obvezuje, da bo prodala stalež po določeni ceni do določenega datuma v prihodnosti, če bi kupec izvršil svojo pravico. Za to obveznost pobirate premijo.

Postavite možnost - Kot kupec vam daje možnost, da vam daje pravico, ne pa tudi obveznost prodati zaloge po določeni ceni do določenega datuma v prihodnosti. Za to pravico plačate premijo. Kot prodajalec vam daje možnost, da v določeni ceni kupite stalež po določeni ceni v prihodnosti, če kupec izvrši svojo pravico. Za to obveznost pobirate premijo.

Cena stavke - ceno, po kateri se lahko izvaja opcija za nakup ali klic.

Iztek - datum, ko poteče možnost.

V denarju (ITM) - Za klic se šteje, da je ITM, če trenutna tržna cena, ki jo zajema, presega prodajno ceno. Rečeno je, da je prodaja ITM, če je trenutna tržna cena, ki je na začetku, nižja od prodajne cene.

Izven denarja (OTM) - Za klic se šteje, da je OTM, če je trenutna tržna cena, ki jo zajema, nižja od prodajne cene. Za OTM velja, da je prodajna cena trenutne tržne cene nad prodajno ceno.

Na denarju (ATM) - Obrat (in postavljen) se imenuje ATM, če je trenutna tržna cena enaka ceni stavke.

V bistvu vrednost - Bistvena vrednost je razlika med osnovno ceno in izvedbeno ceno.

Samo možnosti, ki so v denarju (ITM), imajo resnično vrednost.

Pokličite intrinzično vrednost = Osnovna tekoča cena - Cena stavke

Postavite intrinzično vrednost = Prodajna cena - Trenutna trenutna cena

Časovna vrednost (ali ekstrinzična vrednost) - vrednost, ki presega notranjo vrednost.

Časovna vrednost = Možnost premije - notranja vrednost

Marža varnosti - Znesek, ki ga lahko pade iz trenutne tržne cene, preden začnete izgubljati denar.

PRIMERI TRGOVINSKIH STOKOV VERSUS MOŽNOSTI

Za to delovno mesto predpostavimo, da smo vlagatelji indeksa, in še posebej imamo radi SPY ETF (ki predstavlja indeks S & P 500).

Ko gre za dolgotrajno osnovno, želim primerjati 3 izbire, od katerih imajo vse svoje kompromise. V teh primerih bomo domnevali, da vlagate z gotovino in ne na maržo. Vsi primeri temeljijo na 1-letnem obdobju zadrževanja. Za preprostost bomo tudi prezrli komisije. Končno bomo prevzeli, kjer je to primerno, da bomo prejeli polletne dividende.

Spodaj je posnetek posnetka zaslona SPY in cenovne opcije, uporabljene v tej objavi za vašo referenco:

Image
Image

Primer # 1 - Kupite 100 delnic SPY @ $ 189,70 oktobra, 2015 (trenutni dividendni donos je 2,18%)

To je primer, za katerega menim, da lahko večina ljudi intuitivno razume. Za nakup 100 delnic je potrebno 18.970 $. S SPY ETF imate minimalno zaščito, vendar neomejeno.

Spodaj je grafična predstavitev tveganja / nagrade za vlaganje 100 delnic. Obvestilo o 1-letnem boku je 185,56 $, ki ga predstavlja oranžna črta. To se izračuna tako, da se odšteje dividenda ($ 4.14 / del) od nakupne cene (189,70 USD / delnice).To predstavlja tudi vaše teoretično tveganje na delnico, saj je zelo malo verjetno, da bo indeksni sklad prestopil in bi bil vreden ZERO. Če bi se to zgodilo, bi to pomenilo, da je vseh 500 podjetij v SPY bankrotiralo.

Vijolična črta predstavlja kontinuum tveganja / nagrade. Vaša nagrada je neomejena do navzdol, saj lahko teoretično narašča neskončno.

Edina negativna zaščita, ki jo imate, je dividenda, ki jo prejmete med lastnim zalogom, kar je v tem primeru 2,18%. To bomo poklicali varnostna meja, saj je to, koliko vrednost lahko stalež izgine v obdobju enega leta, preden začnete izgubljati denar.

Image
Image

Potreben kapital = 18.970 $ (znesek, potreben za začetek položaja)

Potencialna nagrada = teoretično neomejena narava (povprečni donos 8% bi znašal 1.517 USD)

Zaščita v spodnjem delu = dividenda @ 2,18% ali približno 4,14 USD (414 USD)

1 YR Breakeven = 185,56 USD (Nakupna cena 189,70 - dividenda 4.14)

Teoretično tveganje = 18.556 $ (ob predpostavki, da ste zbrali celotno dividendo)

Marža varnosti = 2,18% (185,56 deljeno s 189,70 minus 1)

Primer # 2 - Nakup 1. september 2016 $ 190 Strike Covered Call za 175,77 $ (nakup 100 delnic @ 189,70 $, prodaja 1 klic možnost @ $ 13,93), s 364 dni do izteka

Pokrit klic še vedno vključuje nakup zaloge, hkrati pa prodaja klica. To je "pokrit" klic, ker že imate lastno zalogo. Pri prodaji klica z dolgim zalognim položajem navadno želim prodati klic ATM ali 1-2 udarca OTM (tj. Stavke nad ali po trenutni tržni ceni). Ti klici bodo imeli najbolj zunanjo ali časovno vrednost. Kot prodajalec klica obljubljate prodati zalogo po stavki ob vsakem času med časom prodaje in datumom poteka možnosti.

V tem primeru prodajate $ 190 poziv za premijo v višini 13,93 evra, ki vas obvezuje, da prodajate delnice po ceni od 190 evrov osebi, ki je kupila klic, če ta izvrši (vam daje dejansko prodajno ceno 203,93 dolarjev). Kakorkoli, obdržite $ 13.93 (ali 1.393 $).

Ne pozabite, da ne bi imeli nobenega ekonomskega smisla za kupca, da izvede svojo možnost, razen če se je SPY trgoval na 203,93 $ (njegov prelom) ali višji (ne začne z denarjem, dokler SPY ne preseže 203,93 $).

Premija, ki jo zbirate pri prodaji klica, vam sedaj omogoča nova stroškovna osnova v višini 175,77 $ v primeru, da ne boste na koncu pridobili za prodajo svojih delnic ($ 189,70 minus $ 13,93). Seveda kompromis za znižano ceno temelji na zgornjem delu.

Oglejmo si 4 načine, kako bi se to lahko zgodilo:

1. Kupec klica uveljavlja svojo možnost, da kupi stalež od vas istega dne, ko kupi možnost (malo verjetno, vendar se obesi tu). V tem primeru ne zbirate nobenih dividend in opravite takojšnjo vrnitev v višini 8,1% (prodajna cena 190 USD, deljena s stroški na 175,77 EUR minus 1).

2. Kupec čaka, dokler ne poteče možnost, da izkoristi svojo pravico do nakupa zaloge od vas. V tem primeru zberete 4,14 $ / delnico v dividendah, kar zmanjša stroške s 175,77 na 171,63 $. Zdaj ste zaslužili 10,7-odstotno donosnost (190 prodajnih cen, deljeno s stroški, ki znašajo 171,63 evra minus 1)

3. Tretji scenarij je, da možnost poteče brez vrednosti, obdržite premijo in zalogo. Vaša nova stroškovna osnova je 171,63 $ in to lahko znova storite znova.

4. Imate tudi možnost, da kadar koli kupite klic in ohranite širjenje.

Image
Image

Potreben kapital = 17.577 $ (znesek, potreben za začetek položaja)

Max potencialna nagrada = 10,7% ali 1837 $ [(1.393 premij + 414 dividend + 30 apreciacije), deljeno s tveganjem 17.163 $]

Zaščita v spodnjem delu = 18,07 $ / delnico [1 033 premije, zbrane pri prodaji klica, plus 414 $ dividend (ali 1.807 $)].

1 YR Breakeven = 171,63 USD (Nakupna cena 189,70 - premija 13,93 - dividenda 4,14)

Teoretično tveganje = 17.163 $ (predpostavlja, da ste zbrali celotno dividendo)

Marža varnosti = 9,5% (171,63 deljeno s 189,70 minus 1)

Oglejmo si analogijo, kako bi prodajali klic proti zalogi pri prodaji hiše.

Živite v zalivu in trg je v ognju. Enaka hiša, ki vam je bila prodana za 1.000.000 $ pred tremi meseci v vaši soseščini. To je bilo našteto na 900.000 $ in skozi ponudbo vojne šel za 11% več kot prosi. Ste se srečali s svojim nepremičninskim agentom, ki želi vašo hišo po 1.000.000 $, ker bo verjetno prodal za premijo. Namerili ste cilj prodati za $ 1,080,000.

Tudi, ko končate z znakom "Za prodajo" zunaj, tujec, ki ga mimo, prosi, ali ste lastnik in ali je hiša zares naprodaj.

Potem ko potrdite, bo tujec (mi ga bomo klicali James) pojasnili, da je na trgu. Ponudi vam, da vam plača 20.000 $ na sprednji strani, če ste pripravljeni držati hišo za 30 dni in jo prodati za 1.080.000 $, ko se vrne iz svojih potovanj po vsem svetu. Če sprejmete, zaklenete prodajno ceno v višini 1.100.000 $ (pristojbina v višini 1.080.000 + 20.000 USD za gospodarstvo). Če vam nekdo ponuja več, ga ne morete vzeti.

Strinjate se s ponudbo, ki jo naredi James. On vam plača 20.000 dolarjev na mestu in zdaj se bo izigralo 1 od 3 scenarijev:

1. James se vrne s svojega potovanja in izkoristi svojo možnost, da kupi hišo od vas na 1.1080.000 $, morali ste prenesti ponudbo v višini 1.120.000 $, da bi izpolnili dogovor, ki ste ga sklenili z Jamesom (20.000 $ na mizi).

2. James se vrne s svojega potovanja in se odloči, da ne bo izvedel svoje možnosti, obdrži 20.000 dolarjev in jo prodal na naslednjo najboljšo ponudbo.Vaša naslednja najboljša ponudba je 1.060.000 $ (za efektivno prodajno ceno, ki je enaka 1.080.000 $, potem ko dodate 20.000 dolarjev, ki jih dobite).

3. Ko se James odloči, da ne bo izvedel, boste ugotovili, da je naslednja najboljša ponudba na zahtevo 1.000.000 $. Odločili ste se za boljše cene. Pravkar si naredil enostavno 20.000 $.

Primer # 3 - Prodaja 1. september 2016 $ 190 Strike za $ 17 (ali $ 1.700), s 364 dni do izteka

Naš zadnji primer je prodaja prodajnih poti. Upoštevajte, da so tabele profila tveganja za pokrite klice in kratek čas popolnoma iste oblike. To je zato, ker so sintetično enake strategije.

Kot pokriti klic običajno želim prodati ATM ali 1-2 udarca OTM. V tem primeru prodajo 190 ATM za prodajo za 17 $ premijo ali $ 1,700. S prodajo tega sredstva se zavezujemo, da bomo kupili stalež po 190 $, če jo bomo izvajali. Toda, ko upoštevate zbrano premijo, je naša dejanska dolga cena dejansko 173 dolarjev. Še enkrat, ekonomski ni smiselno, če kupec kupuje svojo možnost, če se stalež ne trguje s 173 USD ali delnico.

Oglejmo si tri načine:

1. Kupec prodajne pogodbe izvršuje svojo možnost, da vam proda stalež. Obdržite premijo in zdaj imate zaloge z dejansko stroškovno osnovo v višini 173 USD / delnico. Zdaj lahko to pretvorite v pokrite klice (glejte zgoraj).

2. Zaloga se konča nekje med 173 in 190 dolarji, kupite nazaj nazaj manj kot ste ga prodajali in ohranili razliko. Izdelate nekaj med 0% in 9,8%.

3. Možnost poteče brez vrednosti, obdržite premijo in nimate položaja. Naredite 9,8-odstotno donosnost (17-odstotna premija, deljena z dejanskimi stroški, ki znašajo 173 ameriških dolarjev).

Image
Image

Potreben kapital = 17.300 $ (znesek, potreben za začetek položaja)

Potencialna nagrada = 9,8% ali 1.700 dolarjev (1.700 dolarjev premije, deljeno s tveganjem 17.300 ameriških dolarjev)

Zaščita v spodnjem delu = premija v višini 17 evrov / delnica, zbrana pri prodaji prometa (ali $ 1,700).

1 YR Breakeven = 173 $ (Strike Price 190 - premium 17)

Teoretično tveganje = $17,300

Marža varnosti = 8,8% (173 deljeno s 189,70 minus 1)

Oglejmo si analogijo, kako bi prodajne možnosti prodajale pri nakupu doma.

Ta primer je bil vzet iz novice, imenovane "The Palm Beach Letter".

To je tvoj dom sanj. Ampak to je za $ 500,000 … $ 100K več, kot ste pripravljeni plačati. Prodajalec ne zanima vaše ponudbe.

Torej, pripravili ste ustvarjalno rešitev, da se boste držali v igri … Ponujate vam hišo za 400.000 $. Toda za sladkanje dogovora za prodajalca dodate ta korenček: Prodajalec lahko kadarkoli prejme ponudbo za 400.000 dolarjev v naslednjem letu.

Prodajalcu to všeč, ker mu daje čas, da poišče kupca, ki bo plačal več za svojo hišo. Prav tako mu daje zagotovilo, da bo še vedno dobil denar od tebe, če ne najde drugega kupca.

Toda v zameno za to novo ponudbo za nujne primere mora prodajalec dati vam 5000 $. In dobiš to 5000 dolarjev, ne glede na to, ali kupiš svojo hišo ali ne.

Če se prodajalec strinja, se lahko zgodi ena od dveh stvari:

1. Nekaj časa v naslednjem letu se bo strinjal, da vam bo prodal nepremičnino po začetni ceni v višini 400K $. Mogoče bodo cene stanovanj padle dramatično … ali pa se bo moral hitro premakniti … ali pa preprosto ne bo našel kupca, ki bi bil pripravljen plačati več. V obeh primerih boste dobili hišo za 400.000 $. Poleg tega boste dobili 5000 USD (dejanska stroškovna osnova 395.000 USD).

2. Nikoli ti ne bo prodal hiše. Mogoče bo našel nekoga, ki bo plačal 500.000 $, ki jo bo poklical, ali pa se bo odločil, da ga sploh ne bo prodal. Še vedno boste dobili 5000 $. Torej, medtem ko niste dobili nepremičnine, ki ste jo želeli, boste ustvarili enostavno 5000 dolarjev dohodka.

ZAKAJ PRETVORNOST JE VAŠ PRIJATELJ

Tukaj je hitra opomba o volatilnosti.

Ko gre za prodajo možnosti, večja je nestanovitnost, višja je premija, ki jo lahko izvlečete s trga. Večja premija pomeni večjo stopnjo varnosti.

Tukaj je hiter primer, zakaj je nestabilnost vaš prijatelj pri prodaji možnosti.

- 18./18/2015, ko je SPY trgoval za 209,98 $, je bil oktober-2015 $ 200 stavka PUT 2,00 $ (čas, ki je bil 10 $ OTM) = učinkovita dolga cena 198 USD

- Na 8/24/15, ko je SPY trgoval za 189,55 $ oktober-2015 $ 179 strike PUT je bil 6,38 $ (spet 10 $ OTM) = Učinkovita dolga cena 172,62 $

Med velikimi premiki v negotovost se strah poveča, kar v zamah povečuje volatilnost, saj vlagatelji želijo kupiti zaščito, da zmanjšajo svoje izgube (volatilnost in cena imajo obratno razmerje).

V tem resničnem primeru je bil SPY skoraj za 20 dolarjev nižji, vendar zaradi eksplozije nestanovitnosti (strahu) ste dobili 3X premijo za ceno, ki je bila še vedno samo 10 $ OTM od trenutne tržne cene. Naj poudarim, da se je VIX med tem premikom gibal od 13,8 do 53,3 in se zaključil pri 40,7.

POVZETEK MOŽNOSTI

Če je to vaša prva izpostavljenost možnosti, upam, da boste imeli odprto idejo o vlogi, ki jo lahko igrajo v vašem portfelju. Za tiste, ki so bili možgani oprani, da verjamejo, da so možnosti nevarne, upam, da to daje pogled na drugo stran medalje. Obstaja razlika med uporabo možnosti za špekulacije in njihovo uporabo za zmanjšanje tveganja (in s tem stroškovne osnove).

Kakor koli v življenju, obstajajo kompromisi pri prodaji možnosti. V zameno za premijo, ki jo zberete, se strinjate z določeno nagrado, vendar si tudi vi dajete več kot en način za zmago.Pomislite na primere, ki smo jih opisali zgoraj. V vsakem primeru zaslužite, če se SPY dvigne v vrednosti, ostane enako ali če gre navzdol, dokler ne doseže točke preloma. To je zelo dobra trgovina, če me vprašaš.

To sta dve najboljši strategiji za pridobitev dolgih zalog po tržnih cenah. Z možnostmi je vsak dan prodaja na trgu.

Ali začnete videti možnosti v novi luči? Ali menite, da je kratki ali pokriti klic v vašem portfelju? Katere druge misli ali vprašanja imate?

-Dominični @ Gen Y Finance Guy

INVESTICIJO PRIPOROČILO

Investirajte svoj denar učinkovito: Wealthfront, vodilni svetovalec za digitalno bogastvo, je odlična izbira za tiste, ki si želijo najnižje pristojbine, in ne morejo skrbeti z aktivnim upravljanjem njihovega denarja sami, ko so šli skozi postopek odkrivanja. Nimate niti akreditiranega vlagatelja, saj je njihov minimum le za 500 $.

Na dolgi rok je zelo težko preseči katerikoli indeks, zato je ključnega pomena plačati najnižje možne provizije med vlaganjem na trg. Wealthfront zaračunava 0 evrov v pristojbinah za prvih 15.000 dolarjev, če se prijavite preko moje povezave in samo 0,25% za vsak denar nad 10.000 ameriških dolarjev. Ni vam treba niti financirati svojega računa, da bi videli različne portfelje ETF, ki jih bodo ustvarili za vas, temelječe na tveganju. Investirajte svoj denar v prostem teku poceni, namesto da pustite izgubiti kupno moč zaradi inflacije.

Kliknite, če si želite ogledati, kakšna vrsta portfelja Wealthfront vam bo ustvarila, ki temelji na preprostih 6 vprašalnih vprašalnikov
Kliknite, če si želite ogledati, kakšna vrsta portfelja Wealthfront vam bo ustvarila, ki temelji na preprostih 6 vprašalnih vprašalnikov

Priporočena: