Vlaganje za upokojitev

Kazalo:

Vlaganje za upokojitev
Vlaganje za upokojitev

Video: Vlaganje za upokojitev

Video: Vlaganje za upokojitev
Video: Trik za brzo kiseljenje kupusa 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Veliko hvala tistim, ki ste napisali vprašanja. Veselim se, da bom v prihodnjih epizodah odgovoril čim več od njih. Današnja tema je vlaganje v upokojitev, tema, o kateri ste nekateri vprašali.

Zakaj investirati v upokojitev

En velik finančni cilj, ki ga imajo vsi skoraj vsi, je dovolj, da se udobno upokoji. Ampak ugotovitev igre načrt lahko zdi ogromno! Obstajajo 401 (k) s, tradicionalne IRA, ROT IRA, pa tudi druge vrste pokojninskih načrtov. Največje tveganje je neukrepanje. Z vsemi naložbenimi odločitvami je vse preveč enostavno podpreti paralizo analize in ne storiti ničesar.

Strateško vlaganje v pokoj

Zdaj je upokojitev naložb resnično velika tema. V tej epizodi bom govoril samo o enem vidiku tega: kako postati malo strateško pri vlaganju v pokojninski načrt, ki ga sponzorira delodajalec. Če vaš delodajalec ponuja upokojitveni načrt, kot je npr. 401 (k), je običajno dober kraj za vlaganje, še posebej, če vaš delodajalec ustreza vašim prispevkom in imate v okviru 401 (k) širok izbor naložb. Primerjava delodajalca je brezplačen denar, če ne storiš nič drugega, investirajte dovolj v svoj 401 (k), da v celoti izkoristite delodajalsko ujemanje.

Roth IRAs

In zdaj je tu majhna strategija: če ste mlajši ali mislite, da boste v istem ali višjem davčnem obdobju v upokojitvi, kot ste sedaj, boste običajno prišli ven, če boste prispevali k svojemu 401 (k) do točke, ko dobite popolno ujemanje in nato prispevate k Roth IRA, če ste upravičeni. Z Roth IRA, vi prispevate denar po obdavčitvi in vaš zaslužek postane brez davka, kar je precej neverjetno! Z 401 (k) pa po drugi strani prispevate denar pred obdavčitvijo in vaš zaslužek raste z odloženim davkom, kar pomeni, da boste morali plačati davke, ko se dotaknete denarja med upokojitvijo. Ni vsakdo primeren za Roth IRA: Za leto 2007, če ste samski, faze upravičenosti za dohodke med $ 99,000 in $ 114,000. Če ste poročeni in vložite skupaj, sta faza upravičenosti med 156.000 in 166.000 ameriškimi dolarji. Vsaj dovolj, da dovolj prispevate k svojemu 401 (k), da dobite popolno ujemanje delodajalca. Nato prispevajte k Roth IRA, če je to smiselno za vas in ste upravičeni. Za leti 2006 in 2007 je omejitev prispevka za Roth 4000 dolarjev (ali 5000 dolarjev, če ste stari 50 let ali več). In če si lahko privoščite, da več vlagate v upokojitev, potem ko prispete v Roth, prispevajte več k svojemu 401 (k). Omejitev 401 (k) prispevkov za leto 2007 znaša 15.500 dolarjev (in če imate več kot 50, lahko prispevate dodatnih 5000 evrov). Če preklopite s svojega 401 (k) v Roth in nato nazaj na vaš 401 (k), se vam zdi, da je zapleteno, ne pozabite, da je najpomembnejše prispevati dovolj za vašo 401 (k), da bi dobili popolno ujemanje delodajalca. Poleg tega lahko preprosto še naprej prispevate k svojim 401 (k), kot to dovoljujejo vaše okoliščine. Nazadnje sem hotel omeniti, da je še vedno čas, da prispevate k Roth IRA za leto 2006. Rok za prispevek za leto 2006 je enak kot za vložitev davčnih napovedi, 16. aprila 2007. To pomeni, da lahko vložite 4.000 USD za leto 2006 in še 4.000 $ za leto 2007.

Roth 401 (k)

V tej epizodi nimamo dovolj časa, da bi se podrobno pogovarjali o tem, toda lani je bil uveden Roth 401 (k). Združuje funkcije 401 (k) in Roth IRA: ima omejitev prispevka v višini 15.500 $ kot 401 (k), vendar brez omejitev dohodka Roth IRA. To je lepa rešitev za tiste, ki ste z visokimi dohodki in ste želeli prispevati k Rothu, vendar niso bili upravičeni. Če spadate v to kategorijo in vaš delodajalec nima Roth 401 (k), prosite, naj razmislijo o ponudbi. Nikoli ne boli, da bi vprašal! Zdaj je položaj vsakega posameznika drugačen, zato je dobro, da se posvetujete z računovodjo ali davčnim svetovalcem. Cha-ching! To je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje.

Upravno

Če imate vprašanje ali komentar, ga lahko pošljete na naslov [email protected]. Hvala za poslušanje!

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: