Kako krivulja obrnjene donosnosti napoveduje recesijo

Kazalo:

Kako krivulja obrnjene donosnosti napoveduje recesijo
Kako krivulja obrnjene donosnosti napoveduje recesijo

Video: Kako krivulja obrnjene donosnosti napoveduje recesijo

Video: Kako krivulja obrnjene donosnosti napoveduje recesijo
Video: Spletna banka: Kreiranje virtualne kartice 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Želite videti najstrašnejšo sliko kdaj?

To je slika, ki stoji v strahu v srce finančnih punditov po vsem svetu. To je tisto, kar bi lahko pomenilo razliko med uspešnim trgom v boju ali padcem medvedskega trga. In znano je, da celotna gospodarstva vrnejo v stanje groznega terorja in kaosa.

Pripravljen? Ok, ne reci, da te nisem opozoril …

Image
Image

(Vir: Britannica)

Image
Image

Na sliki: dejanski finančni odziv pundita na krivuljo obrnjenega donosa.

Ta graf je strašen krivulja obrnjenega donosa - in čeprav se na prvi pogled morda ne zdi veliko, je pravzaprav sredstvo za gospodarsko recesijo. Veš, ta stvar, ki se je zgodila leta 2008, je bila nekakšna velika stvar?

Na srečo je krivulja obrnjenega donosa redek pojav … Toda koristno je vedeti, kaj to pomeni in kako ga opaziti, ko se zgodi.

Zakaj? Enostavno: ne želite, da se premešate v čredna mentaliteta enega, in prepoznati, kdaj se zgodi, je prvi korak, da preprečite samozadovoljne odločitve, ki temeljijo na tem, kar počnejo vsi ostali.

Zato si oglejmo krivuljo obrnjene donosnosti, kako se to zgodi in kaj to pomeni za vas in vaše finance.

Kaj je obrnjena krivulja donosa?

Da bi razumeli, kakšna je krivulja krivulje donosnosti, morate najprej razumeti enega od najosnovnejših razredov finančnega premoženja: Obveznice.

Vez je kot IOU, ki vam ga je dal banka. Ko posodite bančni denar, vam bodo kasneje povrnili isti znesek skupaj s fiksnim zneskom obresti.

Na primer, če ste kupili dveletno obveznico za 100 evrov z 2-odstotnim letnim donosom na to, to pomeni, da boste po dveh letih dobili 104,04 $ (to pomeni povečanje).

Ja, to je nizka stopnja donosa. Vendar imajo obveznice številne ugodnosti, ki upravičujejo majhno stopnjo donosa:

  • Izredno stabilna naložba. To velja zlasti za državne obveznice. Edini način, kako lahko z njimi izgubite svoj denar, je, če vlada ne plača posojil, ki jih ima vlada ZDA nikoli Končano.
  • Zagotovo imata vrnitev. To pomeni, da boste natančno vedeli, koliko dobite pri svoji donosnosti naložbe, ko kupite obveznico.
  • Daljše naložbe prinašajo višje donose. Dlje, ko ste pripravljeni počakati na svojo obveznico, običajno pomeni, da boste imeli višje stopnje donosa. Običajno rečem, ker obstajajo izjeme od tega (Namig: to je povezano s tem, kar zdaj govorimo).

In ko se ljudje sklicujejo na krivulje obrnjene donosnosti, se običajno nanašajo na donose ameriških državnih obveznic ali obveznice, ki jih vlada ZDA zagotavlja investitorjem.

BONUS: Če želite še več informacij o naložbenih osnovah, si oglejte Ramitov videoposnetek o hierarhiji naložb. Krompirjeva kakovost videoposnetka ne zavrže - nasvet je brezčasen.

Grafikon krivulje donosnosti prikazuje donose teh obveznic (tj. Donosnost) na podlagi zapadlosti ali koliko je obveznica obveznica.

Tipičen videz je videti takole:

Image
Image

Obvestilo, kako je krivulja? Zato se imenuje donos krivulja.(Vir: money-zine.com)

Zgoraj je običajna krivulja donosa. To kaže, da imajo starejše obveznice višje obrestne mere in bodo prinesle več kot mlajše.

Po drugi strani pa krivulja "obrnjene" donosnosti izgleda tako:

Image
Image

To se zgodi, ko krivulja obrne ali gre drugače. To kaže mlajši obveznice (tj. obveznice, ki so dve leti ali manj) prinašajo več v obresti kot starejše. To kaže na pomanjkanje zaupanja vlagateljev v starejše obveznice in je dober pokazatelj, da pride do recesije (več o tem kmalu).

Dnevno obrestno mero lahko najdete neposredno od ameriškega Ministrstva za finance tukaj in ga diagram tukaj (potrebovali boste Flash).

Toda krivulja donosa se ne obrača sama. Oglejmo si nekaj elementov, ki so potrebni za obrnjeno krivuljo donosa.

Kako se zgodi krivulja obrnjenega donosa?

Ljudje bolj motivira strah pred izgubo kot karkoli drugega. To je psihološki fenomen, imenovan "izguba odpor"Ko pride do izgube, se bojimo. Spomnimo se stvari, ki smo jih prej izgubili bolj kot smo pridobili (samo vprašajte katerega koli igralca). Ko se nas bojijo, ponavadi sklepamo čudne odločitve, kot so prodaja vseh naših naložb zaradi padca na trgih ali razdelitve skupine v hudičevo hišo, tako da vas morilec lahko izbere enega po enega.

Image
Image

Tipični investitorji. (Vir: Fanpop)

Ko gre za recesijo, bodo mnogi vlagatelji začeli vlagati v dolgoročne ameriške državne obveznice, saj se bodo približali - saj vedo, da bodo obrestne mere za druga sredstva, kot so zaloge, kmalu padale.

Ker se vedno več ljudi začne kupovati dolgoročne obveznice, pa zvezna rezerva odziva z zniževanjem donosnosti teh vrednostnih papirjev. In ker ljudje ne kupujejo veliko kratkoročnih državnih obveznic Združenih držav, bo Fed prinesel te donose višje da bi pritegnili vlagatelje. Za ponovitev:

  • Obveznice veljajo za varne.
  • Ljudje, ki niso prepričani na trgu, bodo v obveznice preusmerili več denarja.
  • Z več ljudi, ki vlagajo v obveznice, se njihova stopnja donosa zmanjšuje.

To je osnovna ponudba in povpraševanje.Manj ljudje želijo obveznice, več finančnih institucij, kot je Fed, bodo to obveznico privabile vlagatelje.

Dober primer krize donosnosti je prišlo pred krizo trga stanovanj v letu 2008 December 2005 - skoraj tri leta pred nesrečo. Fed je dvignil stopnja zveznega sklada na 4,25% zaradi številnih dejavnikov. V glavnem so se zavedali, da se je povečeval cenovni mehurček v določenih sredstvih, kot so stanovanja, in so bili zaskrbljeni, da so to povzročile nizke obrestne mere.

Torej, ko se je stopnja sklada v letu 2005 povečala na 4,25%, je dvoletno ameriško državno obveznico ustvarila 4,4%, dolgoročno sedemletna obveznica je le 4,39%. Kmalu se je kriza začela bolj obračati, ko se je recesija začela približevati, vlagatelji pa so še naprej vlagali v dolgoročne obveznice.

Sčasoma so se Združene države Amerike po potresu na stanovanjskem trgu po približno dveh letih kasneje vrnile v recesijo.

Opomba: krivulja obrnjene donosnosti ni bila vzrok recesije, temveč je njen simptom. Pomislite na krivuljo obrnjenega donosa kot kašelj ali zvišano telesno temperaturo v večji bolezni.

Zadnji sedem recesij pred katerim je država imela pred krivuljo obrnjene donosnosti - in mnogi strokovnjaki se strinjajo da bi lahko bila še ena inverzija krivulje donosnosti.

Medtem ko je obrnjena krivulja donosnosti odlična indikacija, da obstaja recesija in na katerem poteka trg, ki sledi, kaj to pomeni za vas? Kako bi morala biti tipična ne-Wall Street, ki jo naredi vsak človek, ko vidite tako naslov?

Image
Image

(Vir: South China Morning Post)

Kako vpliva krivulja obrnjene krivulje donosnosti

Prvič, dobra novica: krivulje obrnjene donosnosti ne trajajo večno. Pravzaprav je zadnja trajala do poletja 2007, ko se je izravnala in se je začela vrniti v običajno stazo.

Obrnjena krivulja donosa ni brez posledic za vas in bi lahko vplivala na vas na različne načine, odvisno od vašega finančnega položaja.

Na primer, če ste dolgoročni vlagatelj in imate denar, vezan na dolgoročne obveznice, boste videli, da obrestne mere za te obveznice segajo nižje od kratkoročnih. To je lahko zaskrbljujoče za vse vlagatelje, ki poskušajo načrtovati prihodnost, saj zaslužite manj zaradi padanja obrestnih mer.

Tudi če ste kupil dom s prilagodljivo hipoteko, obstaja velika verjetnost, da je vaš obrestni razpored utemeljen na trenutni obrestni meri za kratkoročne obveznice. To pomeni, da bo to zrcalilo obrestne mere, ko pade in raste. Torej, če so te stopnje visoke, boste na koncu plačali več v interesu.

(Pro-tip: Ramit predlaga, da dobiš hipoteko s fiksno obrestno mero da bi se izognili takšnim situacijam.)

Kaj morate storiti, ko se zgodi krivulja obrnjenega donosa?

Kadarkoli gre za recesije, depresije, Browns, ki nikoli ne plešejo ali kakšne druge zunanje sile v svojem življenju, vedno spomnite eno stvar:

Osredotočite se na stvari, ki jih lahko nadzirate, in spustite stvari, ki jih ne morete.

In ko gre za vaše osebne finance, se začne s pridobivanjem vaše hiše v redu.

Da vam s tem pomagamo, vam želimo ponuditi nekaj: Ultimate Guide za osebne finance.

V njem boste izvedeli, kako:

  • Master 401k: Izkoristite brezplačne denarne zneske, ki vam jih ponuja podjetje … in se bogate med tem.
  • Upravljanje IRA Roth: Začnite varčevati za upokojitev v koristnem dolgoročnem naložbenem računu.
  • Preživite denar, ki ga imate - brez krivde: Z uporabo sistemov v tej knjigi se boste natančno naučili, kako boste lahko prihranili denar, da bi preživeli brez krivde.

Stvari, ki jih boste izvedeli v tem Ultimate Vodiču, vas bodo za finančni uspeh bolj kot skrb zbudili obrnjeno krivuljo donosa.

Vnesite svoje podatke spodaj in pojdite na življenje Rich Life danes.

Priporočena: