Vključite otroke v svoj dom

Kazalo:

Vključite otroke v svoj dom
Vključite otroke v svoj dom

Video: Vključite otroke v svoj dom

Video: Vključite otroke v svoj dom
Video: ДАЙТЕ МНЕ ВЫГОВОРИТЬСЯ! Моё мнение о Японии спустя 10 лет жизни здесь! 2023, September
Anonim

S temi nasveti lahko premaknete družinsko zadevo, ne glede na to, koliko so vaši otroci stari.

Iskanje pravega doma je lahko razburljiv, čustveni proces za morebitne kupce, vendar za starše obstaja dodaten izziv, kako ravnati s pričakovanji otrok. Konec koncev, premikanje je družinska stvar. Otroci morajo počutiti, kot da so del procesa, a koliko so vpleteni, je odvisno od mnogih stvari, vključno s starostjo.
Iskanje pravega doma je lahko razburljiv, čustveni proces za morebitne kupce, vendar za starše obstaja dodaten izziv, kako ravnati s pričakovanji otrok. Konec koncev, premikanje je družinska stvar. Otroci morajo počutiti, kot da so del procesa, a koliko so vpleteni, je odvisno od mnogih stvari, vključno s starostjo.

Otroci do 5 let

Predšolski otroci se morda zdijo premladi, da se vključijo v lovski proces v hiši, vendar lahko še vedno igrajo pomembno vlogo pri odločanju o tem, kateri stan domov kupiti. Po mnenju psihoterapevta Allisona Latone je najbolje počakati, da se malim otrokom / predšolskim učencem pove, kako se premikajo, dokler niste že zožili možnosti na določeno sosesko ali kratki seznam hiš: Otroci nimajo velikega občutka časa, zato če jih že prezgodaj poveste, boste verjetno ustvarili neupravičeno anksioznost. «Ko ste na nekaj možnosti, lahko vzamete otroke na drugem ogledu hiše (po možnosti ne odprta hiša, kjer bi lahko moteča za vas in druge potencialne kupce) ali jih vzemite na virtualni turneji, če so hiše (-e) izven mesta. Pokažite mlajšim značilnostim hiše, ki bi jo lahko uživali, in se pogovorite, kako zabavno bodo igrali in raziskovali svoj novi dom. Če je mogoče, si oglejte otroško prijazno ponudbo soseske. Vse druge stvari, ki so enake, celo mnenje otrok bi lahko pomagalo nasipati lestvico v eni hiši.

Otroci 6-9

Otroci v zgodnji osnovni šoli so lahko neverjetno obzirni, da zapustijo stabilnost in varnost vašega trenutnega doma, zato je njihovo vključevanje v proces pomembna. Ko je izbrana soseska, starši otrokom pripovedujejo svoje načrte, delijo časovni načrt in jih vključijo v pogovore o tem, katere so njihove prednostne naloge za novo hišo. Starši lahko tudi otrokom sosesko prikazujejo osebno ali spletno, s čimer poudarijo, zakaj je nova skupnost ugodna za družino. Ko delite vznemirjenje glede premikajočih se načrtov, vzemite otroke na turnejo končnega kandidata in jim dovolite, da si delijo svoje misli in postavljajo vprašanja - vendar jih opomnite, da je končna izbira odvisna od staršev.

Otroci 10-12

Otroci 10 in več so dovolj stari, da igrajo aktivno vlogo pri iskanju hiše, vendar je treba spomniti na mlade tweene, da imajo starši odgovornost za sprejemanje odločitev. "Obstaja velika razlika med otrokom, ki izraža svoje občutke in želje in je odgovoren za izbiro hiše", je povedal psiholog Bruce Narramore v Baltimore Sun. "Preveč pritiska na otroka je, da čutijo, da morajo narediti pravo ali napačno odločitev - še posebej, če se odločitev izkaže za napačno za družino," pravi. Torej, kako lahko pomaga tujec? Naj otroci obiščejo peščico hišnih finalistov z odložišči in jim organizirajo svoje povratne informacije na seznamu pro in con. Potem obiščite območje z njimi, če lahko, in obseg šole, verjetno tween Hangouts in športnih prizoriščih. Na koncu naj se ukvarjajo z njihovimi vprašanji »Kaj pa jaz?«, Tako da raziskujem najljubše hobije, športne ali skavtske organizacije v potencialnih novih soseskah. Poznavanje, da se jim ne bo treba odreči najljubših hobijev ali športov, je veliko, da pomagajo otrokom prilagajati.

Otroci 13-18

S tinejdžinami in skoraj odrasli otroci se izogibajte skušnjavi, da bi zmanjšali svoj vložek, ker je nekaj kratkih let zapustiti gnezdo. Teens, medtem ko si prizadevajo za svojo neodvisnost, še vedno želijo reči o tem, kam se bodo vrnili v obisk (ali se vrniti v šolo, kaj vse pogosteje), in imajo lahko edinstven pogled na dom ali sosesko. Vprašajte jih, naj uporabijo pametni telefon ali digitalni fotoaparat, da dokumentirajo domove, ki jih obiskujete, ali da svoje računalniške spretnosti uporabite tako, da iščete domove na spletu ali izčrpate potencialne soseske. Toda ne pozabite, da najstniki še vedno niso odrasli in nimajo sodbe, ki jo imajo starši, zato bodite jasni, da ste odločilec.

Ne glede na to, kako stari so vaši otroci, je ključ do srečno nakupovanje doma v osnovi ravnotežje: vključite svoje otroke dovolj da bodo vedeli, da je njihov prispevek dragocen, ne pa tudi zelo da se počutijo nekako odgovorne za odločitev. Vaši otroci morajo biti del nakupovalne izkušnje, tako da, ko sprejmete končno odločitev, v temi ne puščajo vso potezo.

Priporočena: