Tri takojšnje rešitve stanovanjske krize za dostopnost

Kazalo:

Tri takojšnje rešitve stanovanjske krize za dostopnost
Tri takojšnje rešitve stanovanjske krize za dostopnost

Video: Tri takojšnje rešitve stanovanjske krize za dostopnost

Video: Tri takojšnje rešitve stanovanjske krize za dostopnost
Video: High Density 2022 - YouTube 2023, September
Anonim
Živim v San Franciscu, kjer ne morem gredo dneva, ne da bi slišali, kako lahko živi tukaj. Mediji radijo, da bi tehnološka podjetja izločila cene za revnejše prebivalce, ki so bili tukaj že desetletja. Ironično, večina techies sami ne morejo privoščiti, da najamejo stanovanje v višini 3500 $ ali kupijo srednjo vrednost v višini 1,1 milijona dolarjev do 30 let, ker so relativno premalo plačani!
Živim v San Franciscu, kjer ne morem gredo dneva, ne da bi slišali, kako lahko živi tukaj. Mediji radijo, da bi tehnološka podjetja izločila cene za revnejše prebivalce, ki so bili tukaj že desetletja. Ironično, večina techies sami ne morejo privoščiti, da najamejo stanovanje v višini 3500 $ ali kupijo srednjo vrednost v višini 1,1 milijona dolarjev do 30 let, ker so relativno premalo plačani!

Zelo slaba oblika je nakup nepremičnine z dolgoročnimi najemniki, jih prenehajte s preklicem Ellis Acta, preoblikujte, nato pa premaknite nepremičnino za dobiček. Prav tako je grozno kupiti nepremičnino z namenom zamenjati dolgoročne najemnike zase. Ljudje, prosim, kupite mesto, ki ne bo zamenjalo obstoječih najemnikov! Žrtveno je, da bi se ljudje izselili iz domov, ko so tam živeli že desetletja. Obstaja veliko drugih lastnosti, ki sedijo premalo ali prosti, da izberejo.

Morda prav tako živite v eni od številnih mest, kjer so najemnine in cene nepremičnin živele neznosno drago. Vaši učitelji, umetniki, pisci / blogeri, glasbeniki in javni uslužbenci se odnehajo. Promet je postal neznosen. In vaša soseska se homogenizira, podobno kot pri delu. Naj ponudim tri takojšnje rešitve za krizo dostopnosti stanovanj.

KAKO OMEJITI KRIZNO STANOVANJE

Pravilo št. 1: Ne moti, povečaj obstoječo stanovanjsko korist

Ko sem se prvič preselil v San Francisco leta 2001, sem šel na Craigslist in najemal sobo v dvignjenem dvoposteljni sobi, eni kopalnici, stanovanju v Chinatownu za 1.850 $ skupaj (Powell in Jackson St). Hrup je bil neznosen, vendar je oglas poklical, zato sem ga napolnil. Želel sem živeti v Pac Heights, The Marina, Cow Hollow, Ruski Hill ali Telegraph Hill za 2.500 $ +, vendar bi to imelo pihal sem proračun za smithereens. Menil sem, da je v svojih dvaindvajsetih letih potrebno nekaj žrtvovati, da bi moje prihranke na enem dnevu lahko kupili in dobili nevtralno inflacijo. Če mislite, da je danes kitajska hrupna in umazana, je bila pred 15 leti precej hrupnejša in dirljiva!

Prvo condo sem kupil leta 2003 od upokojene ženske, ki se je želela preseliti v Oakland za toplejše vreme. Mesto je bilo skromno 2/2 s 990 sqft, ki ni bil posodobljen od leta 1970. To ni bila moja sanjska lastnina, ampak to sem si lahko privoščil. Tukaj ni motenj, saj sta se za en odhod preselila dve osebi.

V primeru, da se sprašujete, se je v letih 2001-2003 počutilo prav tako drago, kot to počne zdaj. Življenje v studiu z drugim moškim dve leti iz koledža v Manhattnu, ki delijo 2/1 v bližini Chinatowna za eno leto z nekaj tujci v SF, in razdeli majhno 1 spalnico z mojo punco za še eno leto, medtem ko prihranite in vlagate večina mojih prihodkov mi je omogočila, da sem prišla do plačila. Ni bilo zabavno toliko omejiti porabe in deliti tesne četrtine, vendar je bilo vredno tega na koncu.

Leta 2005 sem kupil hišo na severu konca SF od penzionerja iz nafte v Teksasu, ki je eno leto najemal prejšnje prodajalce. Kasneje je Texan odločil, da želi eno zgodbo, ker je bila njegova kolena slaba, zato jo je prodal in se nikoli ni preselil. Medtem so najemniki ponovno kupili novo hišo na polotoku. Da bi jim pomagali rešiti svoje zadeve, sem z veseljem dovolil, da nadaljujejo z najemom še dva meseca. Ni motenj. Čakaj dva meseca, da se preselim v moj novi dom, ni bilo veliko. Dva človeka, dve osebi.

Ta devet let ni bila dovolj izkoriščena, saj je večino let bivala le dve osebi. Že nekaj let sem spustil spodnjo sobo v učitelj srednjih šol 50% pod najemnino na trgu, ker sem zelo izobražen. Na leto je porabila manj kot 30.000 dolarjev, vendar je šla v srednjo šolo, kjer je delala, kar je bilo super! Hiša zdaj hiše pet ljudi, kar zmanjšuje povpraševanje po stanovanjih, tako da 2-3 osebe iz trga najemnin. Ni motenj.

Leta 2014 sem po najemu te severne hiše prešel v prazen zgornji fiksirni prostor na precej cenejši zahodni del San Francisca na območju Inner Sunset. Prvotni lastnik se je preselil v Washington, da bi bil s svojimi sestrami, preden je umrl. V preteklih dveh letih sem preživel preureditev denarja in naredil nekaj urejanja. Again, brez motenj, samo izboljšanje soseske.

Ni motenj + Povečana uporaba stanovanj = Manj povpraševanja. Manj povpraševanja = Manjša konkurenca = nižje cene. Nižje cene + manj ljudi, ki so bili moteni = srečnejši ljudje z bolj razpoložljivim dohodkom. Spodaj je jasno ponazoritev, kako bolje je izkoristiti obstoječo infrastrukturo in inventar.

Premajhna uporaba = 60 oseb v 60 avtomobilih. Največja poraba = 60 oseb v 1 avtobusu. Osredotočimo se na povečanje zasedenosti v vsaki lasti. Premakni se v prazen prostor, ne prekinjajte obstoječega prostora!
Premajhna uporaba = 60 oseb v 60 avtomobilih. Največja poraba = 60 oseb v 1 avtobusu. Osredotočimo se na povečanje zasedenosti v vsaki lasti. Premakni se v prazen prostor, ne prekinjajte obstoječega prostora!

Pravilo št. 2: Razširite svoje iskanje, bodite manj neznani

Ko sem leta 2014 kupil svojo nepremičnino v San Franciscu, me je 29-letni prijatelj fintech vprašal, kam naj kupi, ker je bil center v mestu tako drag. Rekel sem mu: "Zakaj ne bi bili v Sunset, Richmond ali Parkside okrožja zahodni, kjer je 40% - 60% cenejši? Mislim, da je tam prava priložnost za nakup relativno neodkritega premoženja. Prav tako je manj gneča."

On je odgovoril: "Ne želim živeti v azijskem getu!"

Tukaj je bil moj prijatelj, ki je živel v studiu v okrožju Tenderloin, najslabšem okrožju v San Franciscu, kjer se razširijo trgovci z drogami in zvodniki, ki v zahodni polovici mesta imenujejo »azijski geto«. Ni si mogel privoščiti nakupa dveh spalnic condo downtown, vendar pa je svojo nogo obračal na nakup lepo hišo za nižjo ceno na zahodu. Kot kitajsko-ameriški, nisem vedel, ali je treba žaliti ali zabavati.

Skoraj sem spoznala to vsaka nevedna izjava je posledica pomanjkanja izobrazbe. Moj prijatelj ni nikoli preživel veliko časa v zahodni polovici San Francisca, kjer je miren, ima fantastično pogled na ocean, raznoliko hrano, raznolike ljudi, cenejše storitve in čudovit park Golden Gate.

Nisem vedel, da obstaja mesto, imenovano Golden Gate Heights, ki ima domove s panoramskimi pogledi na ocean, dokler sem v začetku leta 2014 preživel nekaj vikend, ki se imenuje zahodno območje "pločnik", čeprav je bilo le tri kilometre zahodno od tam, kjer sem živel.

Tukaj je odličen primer moje lastne nevednosti, ki se je rodila v postu, ki se imenuje: "Kako ljudje omogočajo živeti udobno življenje, ki je v dragem mestu manj kot šest oseb?" New Yorkers, ki živijo prijetno življenje, so se odpravili na moj post in delil, kako delajo stvari. Bil sem seznanjen le z dragim Manhattanom in ne vedel o drugih občinah in življenjskem slogu ljudi. Heck, živel sem v centru Manhattanskega studia z drugim gospodom v letih 1999-2000, ker je bilo tako drago! Vesel sem, da so mi drugi pomagali, da me naravnost.

Soseske, ki cenijo najslabšo, imajo najsodobnejše IMO.
Soseske, ki cenijo najslabšo, imajo najsodobnejše IMO.

Pravilo # 3: Zaslužite svojo pot čez čas

Nihče ne zasluži življenja v najdražji soseski. Povpraševanje je preveč koncentrirano v vzhodnih in severnih soseskah San Francisca. Preživite 15 - 20 minut vožnje od zahodnega San Francisca in prihranili boste 40% - 60% na najem ali nakupno ceno. Tako preprosto je. Toda, ko pridem do novinarja ali nekoga, ki piše o visokih stroških bivanja, zavračajo priznanje, da se lahko odločite za prihodnost kot način, kako privoščiti več.

Raje bi profilirali osebo, ki se je odselila iz svojega doma v misijo (pomembna tema) ali zakaj je tako drago, da živi v najbolj vročih soseskah, namesto da profilira tisoče ljudi, ki živijo v zunanjem zahodu, ki delajo samo V redu. Rešitve so veliko boljše od pontificiranja na preteklosti ali kažejo prste.

Če je Manhattan predrag, se premaknite v Queens. Če so zahodni konci Vancouvera in Chicaga predragi, se pomaknite na vzhod. Če Santa Monica ni dosegljiva, se pomaknite proti jugu. Če ne morete privoščiti Honoluluja, se pomaknite na Waianae. Sčasoma se bodo tudi ta območja, ki niso v glavnem, povečevala tudi vrednost, saj se bo število prebivalcev še naprej povečevalo. Ljudje, ki živijo v dragih soseskah, so bili pred tabo. In če obstajajo novi kupci v vaših želenih soseskah, so verjetno rešili in zaslužili dovolj denarja, da bi si privoščili več kot ti.

Redni bralci vedo, kako poudarjam agresivno varčevanje in vlaganje skozi čas, da bi lahko dosegli finančno neodvisnost. Ko pride čas, izkoristite. V vmesnem času se naučite, kako pravilno premoženje dodelite svojemu portfelju, zgraditi več tokov prihodkov in začeti spletno stran, da si zagotovite večji vzvod. Medtem ko ste pri tem, preberite vse, kar lahko o nepremičninah, tako da boste popolnoma pripravljeni, ko bo prišel čas, da se premaknete.

Isti ljudje se pritožujejo nad življenjskimi stroški, ne da bi bili pripravljeni na premikanje, zveni kot isti ljudje, ki se pritožujejo, da ne bodo napredovali na delovnem mestu, ne da bi jim dali svoje stroške. Nihče ne more iti naravnost v kotni urad po šoli, tako kot nihče ne more kupiti dvorec na vrhu hriba, ne da bi delal nekaj čudovitega za zelo dolgo časa.

Zaslužiti moramo, kar si zaslužimo.To ne vključuje tistih, ki mislite, da zaslužite živeti nekje samo zato, ker imate denar za nakup stavbe in izselitev najemnika.

Premakni zahod, prihranite 40% - 60% na najemnino in nakupno ceno v povprečju.
Premakni zahod, prihranite 40% - 60% na najemnino in nakupno ceno v povprečju.

FOCUS NA NEKATERIH REŠITEV

Vse to govori o gradnji bolj dostopnih stanovanj je odlično za dolgoročno obdobje. Odlično je tudi povečanje poti za javni prevoz. Toda kako to pomaga ljudem zdaj, ki imajo težave pri zagotavljanju udobnega kraja za življenje? Ne, razen če nekako zmagaš na loteriji ali na dejanski loteriji.

Cene iz sosednjih severnih SF-jev, zato sem se preselil proti zahodu. Bi rad rad živel v 3.800 kvadratnih metrih Pacific Heights doma za $ 6M s pogledom na Alcatraz in zunanjo blogging vročo kadjo? Stavim, da bi svoje ječmenove jeklo. Žal nisem dovolj denarja med recesijo vstopil, zdaj pa sem cenjen. To dejstvo sem sprejel in iskal drugje. Zdaj živim v prijetnem ~ 1.900 kvadratnih metrov doma v zahodnem delu San Francisca, ki je dovolj dober. Moč v središču mesta je 15 do 20 minut dlje, da je v preteklosti, toda to je žrtev, ki sem jo pripravila, da prihranim denar. Če bom nekega dne dobil ceno spet zaradi oportunitetnih stroškov, se bom premaknil še enkrat.

Za ljudi, ki verjamejo, da so draga mesta, kot so San Francisco, New York in LA, največja mesta v Ameriki, morda imate prav. Vendar, če ste kdaj izstopili iz svojega balona, boste morda odkrili, da obstaja veliko drugih odličnih krajev za življenje, ki so na splošno, veliko cenejši.

Končni predlog: Predložite zakon, s katerim pridobite visoke dohodke (na primer 200.000 $ +), da bi lahko živeli v apartmajih, ki so pod nadzorom stanovanja.Vsi vemo, da nadzor najemnin umetno omejuje oskrbo stanovanja in povzroča, da se najemnine povečajo za ostale nas. Če imate zaposlenega v Googlu 200.000 ameriških dolarjev in živite v stanovanju pod nadzorom stanovanja, mora iti.

Image
Image

Priporočila

Surovsko vlagajo v nepremičnine: Če ne želite nenehno plačevati velikih davkov na premoženje, nimate plačila za nakup nepremičnine ali ne želite povezati svoje likvidnosti v fizičnih nepremičninah, si oglejte RealtyShares, eno največjih nepremičnin množična podjetja danes. Lahko investirate v posle po vsej državi za samo 5.000 dolarjev. Na svojih platformah lahko raziščejo različne komercialne in stanovanjske nepremičnine.

Nakup na hipoteko: Preverite najnovejše hipotekarne stopnje na spletu prek storitve LendingTree. Imajo eno največjih mrež posojilodajalcev, ki tekmujejo za vaše podjetje. Vaš cilj bi moral biti čim več pisnih ponudb in potem uporabiti ponudbe kot vzvod, da bi dobili najnižjo obrestno mero. Obrestne mere so končno začele označevati višje po volitvah.

Posodobljeno za leto 2017 in pozneje.

Priporočena: