"Mislim, da poskušam narediti preveč"

"Mislim, da poskušam narediti preveč"
"Mislim, da poskušam narediti preveč"

Video: "Mislim, da poskušam narediti preveč"

Video: "Mislim, da poskušam narediti preveč"
Video: Zdravilni fenomen - dokumentarni film - 1. del 2023, December
Anonim

Pred približno 3 leti sem se ustavil in pogledal okoli in ugotovil, da sem poskušal storiti preveč.

Vem, da veliko ljudi na spletu gradi mačke okrog sebe, tako da jih nikoli ni treba slišati od svojih bralcev ("noreply" e-poštne naslove, pomočnike za prikaz sporočil itd.). Toda vedno sem raje prebral svoja e-poštna sporočila in se odzval na njih, tudi če sem imel takšne norce, kot je to, to in to.

2015 mi daje nove priložnosti za obravnavo mojih genialnih bralcev

Objava, ki jo je delil Ramit Sethi (@ramit)

Vendar pa branje 1.000 e-poštnih sporočil na dan povzroča svoje težave.

Takrat sem dobil na stotine e-poštnih sporočil dnevno od naključnih bralcev, ki bi postavljali vprašanja o vlaganju, najboljši kreditni kartici, kako ravnati s prihajajočim razgovorom o zaposlitvi itd.

Dvignil sem se, da bi pomagal ljudem, če bi lahko, zato sem se ponosno odzval na vsak elektronski e-poštni naslov, ki sem ga dobil.

Ampak kot ponorov, ki je bil podprt, ne glede na to, kako hitro sem "odcepil" svoj poštni predal, sem vsak dan končal z več e-poštnih sporočil, kot sem začel. Počutil sem se kot Mickey v Fantasia.

Do te točke sem imel tudi majhno ekipo, tako da bi vsak dan dobil e-pošto, klepete in besedila, ki so šli takole: "Hej Ramit, ali lahko to pogledaš?"

»Ja, seveda, kaj potrebuješ?« Bi rekel.

… dokler ne dobim 50+ zahtev, kot da je dan. WTF !!

Zdaj sem odgovoril na e-poštna sporočila, pisal e-pošto IWT, delal na svoji tehnologiji, načrtoval marketinške akcije, hkrati zgradil več tečajev in beril približno 1.000 e-poštnih sporočil / dan.

Slabo. Ne glede na to, kako hitro vnesete ali koliko kul email hacks izvajate, to ne obsega.

Pravzaprav, ko sem se končno odločila za počitnice, sem vzel eno prekleto leto, da sem ugotovil, kako zapustiti in se prepričati, da se IWT ni zrušil, medtem ko me ni bilo.

Predstavljajte si, da je papirni uradnik, ki pride v službo, si oglejte 5.000 datotek na svoji mizi in brez težav začne z žigosanjem papirja. Na koncu dneva, njegov šef hodi z novo vozovnico 7.000 več datotek. Si lahko predstavljate, da vsak dan občutek potopa?

Bil sem v bistvu proslavljen papirni papir, ki potiska papirje … brez konca na vidiku.

Kaj opaziš neumnega Ramita pred nekaj leti?

# 1: STUPID RAMIT HAD: Veliko lažnega samopomoganja: "Svet bo propadel, če ne bom tukaj, da bi upravljal vse," je rekel Ramit, ki res ni tako pomemben (ne pozabite, to je bilo pred tremi leti. Zdaj sem veliko bolj zrel)

To je moj novi avtor bio fotografija

Objava, ki jo je delil Ramit Sethi (@ramit)

Noč čarovnic 2014

# 2: STUPID RAMIT HAD: Popolnoma nezmožnost, da bi se odpovedali nadzoru in delegirali. Vsi vedo, da se morate osredotočiti na velike zmage … dokler ne boste dejansko poskusili to storiti

# 3: STUPID RAMIT HAD: Resna težava, ki se osredotoča na nesmiselne minute. "Oh, naj preživim 3 ure na tem odstavku, ki ne bo imela nobenega pomembnega vpliva na moje življenje ali kdorkoli drug. To je tako pomembno … ali ne razumeš!"

Najslabše, če pogledam na svoj koledar, sem porabil 30 minut na dan, ko sem delal na zelo pomembnih stvareh. 30 MINUT!

Moral sem ugotoviti boljši način reševanja dela in življenja.

Zato sem se odločil začeti preizkušati različne pristope. Morda nisem bil dober na ravnovesju, ampak sem tudi vedel, da nisem posebna snežinka, in če bi jo drugi izmislili, sem bil prepričan, da tudi jaz lahko. Najemal sem svetovalce, prebral sem tone knjig in začel sem eksperimentirati.

Rezultati:

  • Vzel sem ~ 60 ur nalog na nizki ravni, ki sem jih rabil … in jih tedensko izločil 45 ur
  • Ta čas sem nadomestil z veliko bolj dragocenim delom, ki sem ga ljubil
  • Moj prihodek se je podvojil … večkrat

Najboljše od vsega, moram znova imeti svoj lasten čas. Na primer, prejšnji teden sem delal do 16:00, nato šel v telovadnico in po tem srečal prijatelje, da bi videl Louis C.K. predstavitev na vrtu Madison Square.

Zdaj, POP QUIZ:

Postavi se v moje čevlje.

Kaj sem se spremenil, da sem lahko odpravil naloge na nižji ravni in se osredotočil na predmete visoke vrednosti?

In kaj ima to storiti z VEČ?

Pustite komentar spodaj s svojim ugibanjem.

Priporočena: