Ta razred bi moral poučevati

Kazalo:

Ta razred bi moral poučevati
Ta razred bi moral poučevati

Video: Ta razred bi moral poučevati

Video: Ta razred bi moral poučevati
Video: XIAOMI REDMI PAD: An Ultra-Budget King // Things To Know Before Buy - YouTube 2023, September
Anonim

Moje sanje so učiti ta razred:

Naučil bi ljudi, kako jedo začinjeno hrano. Povpraševanje po popru bi se povzpelo. Kuharji bi se veselili. Nikoli več ne bi čakal na rezervacijo restavracije v Manhattnu. In New York Times bi me postavil na A1: "Indijski podjetnik uči belcem, da veselje, da jedo začinjeno hrano."
Naučil bi ljudi, kako jedo začinjeno hrano. Povpraševanje po popru bi se povzpelo. Kuharji bi se veselili. Nikoli več ne bi čakal na rezervacijo restavracije v Manhattnu. In New York Times bi me postavil na A1: "Indijski podjetnik uči belcem, da veselje, da jedo začinjeno hrano."

Na žalost obstaja samo en majhen problem.

NIKOMUR NI MAR!

Ljubim jedo začinjeno hrano, toda nihče ne bo plačal, da vzame neumno razredu.

To je problem z "strastjo" - kot je povedal Patty Smyth, včasih ljubezen ravno ni dovolj.

Dejstvo je, da sem bil članek v članku z Markom Cubanom in Barbara Corcoran, kjer smo delili najslabši poklicni nasvet, ki smo ga prejeli.

Image
Image
Kliknite tukaj za nekaj najhujših nasvetov, ki smo jih prejeli

Mark Cuban je dejal, da je najslabši nasvet, ki ga je dobil, "Sledite svojim strastem!"

Namesto da bi čakali, da bi našli svojo strast, se dobite na nekaj. Vaša strast bo sledila.

To je skoraj heretično do "sledite svoji strasti" nasvete, ki jih slišite okrog zvočnikov, poklicnih "strokovnjakov" in staršev.

Veliko sem napisal o iskanju strasti. Toda za danes želim poudariti 3 mita.

3 mite o sledenju strasti

MIT # 1: Imate eno strast

Običajni nasveti (ponavadi iz borilnih življenje trenerjev) je, da obstaja nekaj čarobnega dela ali "stvar", tam zunaj, ki je vaša strast. Ena posebna dejavnost, ki ste jo postavili na ta planet.

Problem je, da je večina ljudi strastno glede na različne stvari. In njihove strasti niso statične - sčasoma se spreminjajo. Oni evoluirati. Kako veste, katere vaše strasti so "tiste"?

Ko sem začel, sem ljubil pisanje in osebne finance. Danes so moje strasti podjetništvo in fitnes. Raje bi se utopil v jello kot pa govoril o Roth IRAs.

Iščete eno strast zapira vrata. Ko sprejmete vse svoje strasti in spretnosti, se lahko začnete mešati in ujemati z njimi, da boste našli zanimive in včasih donosne priložnosti za to, kar želite.

MIT # 2: Sledite svoji strasti, pomeni, da boste živeli srečno ves čas

Obstaja to prepričanje, da ko najdete svojo strast, ne boste nikoli delali v svojem življenju. Vse bo enostavno.

Napačna.

Najboljša stvar pri delu, ki jo imate radi, je ta, da vas spodbuja, da potegnete, ko se stvari težko napnejo. Ljudje, ki ljubijo delo, ki ga opravljajo, so najtežji delovni ljudje, s katerimi se boste kdaj srečali. So tisti, ki ostanejo pozno ali delovno vikend, ker so ne more pomagati vendar v dodatnih urah.

MIT # 3: po tvoji strasti je vse ali nič

Ljudje domnevajo, da po vaših strasti pomeni prenehanje delovnega mesta, nakup enosmerne vozovnice v Evropo in molitev, da vam ni treba odpovedati zdravstvenega zavarovanja, medtem ko končate svoj prvenec.

Ti Lahko to storite, vendar ga ne priporočam. Vaša verjetnost uspeha ni dobra, še posebej, če dodate stres in tveganje, da bi vse skupaj prišli. Namesto tega uporabite stojalo stabilnosti, da ohranite ključne dele svojega življenja - vaše delo, kje živite, prijatelji ali družino - in shranite svojo ustvarjalno energijo za svojo strast.

Z drugimi besedami, lahko sledite svoji strasti, ne da bi ji posvetili vsako sekundo svojega življenja. To je revolucionarna ideja za mnoge ljudi. (In bili bi presenečeni nad tem, koliko lahko storite s samo 5 ur na teden.)

Najboljši način za sledenje strasti

Spoznaj Julijo. Ljubi pripraviti, toda njena strast ni vzela daleč. Pripravljala je kar 8 dolarjev na uro in se spraševala, kaj naj naredi.

Image
Image

Priporočena: