Pravila HSA Po tem, ko je zapustil visokokakovostni zdravstveni načrt

Kazalo:

Pravila HSA Po tem, ko je zapustil visokokakovostni zdravstveni načrt
Pravila HSA Po tem, ko je zapustil visokokakovostni zdravstveni načrt

Video: Pravila HSA Po tem, ko je zapustil visokokakovostni zdravstveni načrt

Video: Pravila HSA Po tem, ko je zapustil visokokakovostni zdravstveni načrt
Video: CREDIT CARD DEBT IN AMERICA is really bad, especially for those in this age group, which is shocking 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Q. Imam visoko odbitni zdravstveni načrt in uporabim račun zdravstvenega varstva (HSA). Kaj bi se zgodilo z mojim denarjem v računu, če preidem na načrt, ki ne izpolnjuje pogojev za HSA?

A. V nedavnem članku Money Girl in podcastu, ki se imenuje How to Save Money on Healthcare S HSA, sem razpravljal o pravilih in koristih uporabe davčne ugodnosti HSA za plačilo zdravstvenih stroškov. Da bi se kvalificirali za enega, morate biti vpisani v visokokakovostni zdravstveni načrt (HDHP).

Predstavljajte si, da ste ustvarili lepo ravnovesje v vašem HSA, nato pa spremenite delovna mesta in nimate več možnosti za nakup HDHP-ja. Ali pa se morda spremenijo vaše finančne ali zdravstvene razmere in se odločite, da bi vam bili boljši z običajno, nižjo odbitno politiko namesto tega.

Če postanete nekvalificirani za HSA, medtem ko imate še vedno denar na računu, je pogosta situacija - se mi je vsaj dvakrat zgodilo v moji karieri. Z veseljem boste vedeli, da ne sproži davkov, kazni ali škoduje vašim financam na kakršen koli način!

Če pustite HDHP, medtem ko imate HSA, lahko še vedno porabite sredstva ali jih uporabite za povračilo stroškov za kvalificirane zdravstvene stroške, dokler ne izpustite računa. Vendar vam ni dovoljeno dati novih prispevkov v vaš HSA, če niste včlanjeni v HDHP.

Še vedno dobite vse prednosti pridobitve brezplačnih distribucij, ki bi jih porabili za upravičene zdravstvene stroške. Prav tako lahko iz leta v leto sprostite sredstva brez kazni, če nimate zdravstvenih stroškov, tako kot kadar imate HDHP.

Z drugimi besedami, ni nobenih slabosti. Enaka pravila veljajo za uporabo obstoječih skladov HSA po odhodu iz HDHP - tudi če ste postali nezavarovani. Na račun ne morete dodati novih vlog.

Če se boste v prihodnosti ponovno vpisali v HDHP, lahko izberete, kje ste zapustili, in znova začeli prispevati k istemu HSA. Ali pa lahko odprete nov HSA, če izpraznite in zaprite staro.

Druge povezave, ki bi vam lahko všeč

Iščete več denarja ali velikega darila? Dvignite kopijo (ali več!) Smart Girl's pameten premakne, da raste bogat. Povedal vam je, kaj morate resnično vedeti o denarju, ne da bi vas bogastili s tem, kar vam ni. Pridobite papirno knjigo ali ebook danes!

Strošek slike zdravstvene oskrbe podjetja Shutterstock Več nasvetov iz denarja

Priporočena: