Kako uporabljati davčne zavetišča za prihranek denarja

Kazalo:

Kako uporabljati davčne zavetišča za prihranek denarja
Kako uporabljati davčne zavetišča za prihranek denarja

Video: Kako uporabljati davčne zavetišča za prihranek denarja

Video: Kako uporabljati davčne zavetišča za prihranek denarja
Video: Kako se registriram v eDavke brez certifikata? 2023, Oktober
Anonim

Davčna zavetišča so imela slab glas. Nekateri so nezakonito podobnih offshore družb in bančnih računov, ki skrivajo denar od stric Sam, vendar za nas smo tudi državljani, ki spoštujejo zakon, veliko davčnih zatočišč. Davčno zavetje je preprosto način za zmanjšanje obdavčljivega dohodka, tako da plačate manj davkov, ne glede na to, koliko in kako malo denarja. V tem članku bom izpostavil nekaj običajnih, pravnih načinov za zmanjšanje davkov in prihranek več denarja.

Davčno zavetišče # 1: Nepremičnine

Ne samo, da je nepremičnina resnično zatočišče, ampak tudi močno davčno zavetje. Omenil sem nekaj dragocenih davčnih olajšav lastninske zadruge v članku iz prejšnjega tedna, ali bi morali najti ali kupiti dom ?. Ko kupujete nepremičnine, zmanjšate svoje davke v letu, ko ga kupite, vsako leto ga imate in celo na zadnjem delu, ko ga prodajate. Hipotekarne točke, plačane na podlagi posojila, hipotekarnih obresti, zasebnih hipotekarnih zavarovanj in davkov na nepremičnine, so značilni davčni odbitki za lastnike stanovanj. Če se s posojilom ali kreditno linijo dotaknete lastniškega kapitala vašega doma, boste morda lahko odšteli tudi nekatere od obresti, ki jih plačate za ta dolg.

Če se odločite prodati svoj glavni dom - in tam živeli vsaj dve leti, dobite do 250.000 dolarjev dokapitalizacije ali dobička pri prodaji brez davka. Če ste poročeni in vložite skupni davčni obračun, se lahko izognete davkom na do 500.000 dolarjev kot par. Poleg tega se stroški za prodajo doma, kot so provizije za nepremičnine, oglaševanje in naslov zavarovanja, odštejejo od vašega kapitalskega dobička.

Davčno zavetišče št. 2: računi za upokojitev

Drugi način za zaščito vašega denarja od davkov je račun za upokojitev, kot je IRA ali delovno mesto 401 (k). Če ste samozaposleni, imate tudi možnosti, na primer nastavitev SEP, SIMPLE ali načrt Solo 401 (k). Ne samo, da vsi ti računi za upokojitev pomagajo pri kopičenju jajc v gnezdu, ampak vam omogočajo, da obdržite svoj težko zasluženi denar z rezanjem vašega davčnega računa. Kaj ne sme biti všeč?

Ko vložite denar pred obdavčitvijo na "tradicionalni" račun za upokojitev na delovnem mestu, vaši davki ne bodo šli v državo; namesto tega ostanejo v računu, da rastejo, dokler se sredstva ne umaknejo. Prispevki, ki jih daste v tradicionalno IRA (s prihodki po obdavčitvi), so običajno upravičeni do takojšnjega odbitka davčne napovedi. Druga pot je prispevati k Roth računu, kjer plačate davke na prispevke vnaprej, vendar dobite, da brez dvigov davkov pozneje.

Davčno zavetje št. 3: Prednosti na delovnem mestu

Tretja davčna zavetišča za vaš denar so ugodnosti na delovnem mestu, kot so zdravstveno in invalidsko zavarovanje. Stroški, ki jih nudi delodajalec, se običajno odštejejo od plače, preden se davki na izplačane plače izračunajo in zadržijo. To je denar, ki ga dobiš, da nikoli ne dobi obdavčitve! Prav tako ne pozabite, da če vam podjetje povrne stvari, kot so stroški izobraževanja ali mesečni dodatek za avtomobile, to je običajno tudi neobdavčljiv dohodek.

Davčno zavetišče št. 4: računi za zdravstveno porabo

Ali želite biti naslednji Mark Zuckerberg ali samo želite narediti malo računalniškega dela na strani, saj je poslovanje odličen način, da zavarujete več denarja od davkov.

Nekateri delodajalci ponujajo prilagodljiv način poravnave (FSA), ki vam pomaga plačati stroške zdravstvenih stroškov. Vi in vaš delodajalec lahko prispevate brez davkov, dokler se sredstva porabijo za kvalificirane zdravstvene stroške do določenega letnega roka. Morda imate tudi možnost sodelovanja na računu zdravstvenih varčevalcev (HSA), če vaš delodajalec ponuja visoko odbitni zdravstveni načrt ali če ga kupite neposredno od zasebnega zavarovalca. HSA je podoben FSA, razen, da ni roka "uporabi-ali-izgubi-to". Obe računi so fantastični načini za zatiranje denarja, ki ga porabite za zdravstvene stroške iz davkov.

Davčno zavetje # 5: Posel

Ali želite biti naslednji Mark Zuckerberg ali samo želite narediti malo računalniškega dela na strani, saj je poslovanje odličen način, da zavarujete več denarja od davkov. Na primer, če začnete graditi spletne strani na strani, lahko nekateri razumni stroški poslovanja vključujejo stroške računalnika, pisarniškega pohištva in računovodske programske opreme. Dokler si resnično poskušate ustvariti dobiček iz vašega podjetja, lahko nekatere svoje osebne stroške spremenite v dovoljene poslovne odbitke. Ni vam treba ustvarjati dobička, vendar morate iskati dobiček, da bi se lahko šteli za zakonito podjetje.

Če poslujete iz domače pisarne, vam to omogoča še več davčnih olajšav, ki varčujejo z denarjem. Dovoljeno vam je, da odštejete določen znesek gospodinjskih izdatkov, kot so vzdrževanje, zavarovanje in pripomočki, ki temeljijo na velikosti vašega pisarni kot odstotek vašega doma. In mimogrede, odtujitve domače pisarne niso samo za lastnike stanovanj, temveč jih lahko tudi najemniki zahtevajo.

Ti pet davčnih zavetišč - nepremičnine, računi za upokojitev, ugodnosti na delovnem mestu, računovodski izkazi o zdravstveni porabi in podjetja - so nekateri najpogostejši in enostavnejši načini za ohranjanje več denarja v žepu. Z vsemi temi pravnimi možnostmi, kdo potrebuje offshore račun?

Get More Money Girl

Pojdite na stran Facebook Girl Money, kjer objavljam denarne nasvete, novice, vire in druge stvari, ki jih počnem. Vprašanja lahko pošljete na Facebooku, na Twitterju na twitter.com/lauraadams ali po e-pošti na naslovu [email protected] se tudi za brezplačne tedenske novice za ekskluzivne vsebine, ki jih ne boste našli tukaj ali na podcastu.

Podcast izdajo tega članka je sponzoriral Go to Meeting. Uporabite Pojdi na srečanje, če želite, da se srečanja prek interneta in predstavitve, predstavitve izdelkov in usposabljanja izvedejo neposredno od računalnika. Za brezplačen, 45-dnevni poskus, obiščite spletno mesto GoToMeeting.com, kliknite preskusite gumb brezplačno in vnesite kodo »podcast«. Več virov: IRS Publication 936, Odprodaja obresti na domači hipoteki IRS Publication 523, Prodaja vaših domačih davčnih olajšav za prodajo vašega doma IRS Publikacija 969, zdravstveni varčevalni računi Posamezne upokojitvene aranžmaje IRS Publication 560, Načrti za upokojitev za mala podjetja IRS Publication 535, Poslovni stroški

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: